uvidime. momentalne je malo veci, ktore by mohli vratit canonu kredit, hlavne po prichode 50D a posledneho roka v podani Nikonu (sam nechapem, odkial zohnal Nikon peniaze na takyto utok). ak bude mat 7D (tak sa bude volat, kedze uz par francuzskych magazinov maju toto oznacenie na obalke)viac, nez 15mipx, tak to bude zle :(((((
inak nikon pride so 70-200/2.8 vr2 (uz prva verzia bola na F2.8 lepsia, nez canon podla viacerych testov, tak som zvedavy na tuto) a dufam, ze zacne s obnovou pevnych objektivov, lebo to je to, kde Canon kraluje zatial neohrozene.
no jo canonaci, drzim palce, aby to bola bomba. momentalne su totiz len 2 moznosti, ako to dopadne. bud fiasko, alebo bomba. 50D je fiasko, bomba sa zide ;)
Ferdo:
Sony ma mat cez 20mpix, tak s D700 nebude superit. dufam, ze Nikon nepodlahne vojne megapixelov, tak ako ostatni a zachova si chladnu hlavu. D300/700/3 nieco naznacili, ale clovek nikdy nevie.
spekuluje sa, ze Nikon pride s 36x36mm chipom (stredoformat) pomenovanym MX (DX = crop 1.5, FX = FF, MX = medium format?!) a taktiez, ze ozivi rangefinder fotaky (cize tie s priehladovym hladacikom bez zrkadla, ako ma napr. Leica).
Leica vraj pripravuje FF zrkadlo tiez. jediny, kto ide proti prudu FF zrkadloviek je Olympus...
Vlastne preco sa pytam uz som si to vygooglil :D. Ak bude MX tak to bude zaujimava vecicka. Ja si myslim, ze MX bude ked uz sa siria dohady o tom formate. Tak ako sa sirili dohady o FX a mame ho tu tak to bude aj s MX.
ale ten MX format bude stat neskutocne peniaze. a na to treba aj objektivy, ktore budu stat neskutocne peniaze. nebude to pre beznych amaterov ci poloprofesionalov, s tym treba ratat.
ale ten MX format bude stat neskutocne peniaze. a na to treba aj objektivy, ktore budu stat neskutocne peniaze. nebude to pre beznych amaterov ci poloprofesionalov, s tym treba ratat.
bezny amater v usa ma napr (aspon co som sledoval dpreview forum) D3 + 14-24/2.8 + 24-70/2.8 + 70-200/2.8vr + 105/2.8 macro + nejake dalsie objektivy podla preferencie...
uz som videl amaterov, ktori vlastnia 200-400/4vr za 5200USD nakup v USA ;)
ved aj samotny canon to tak berie - prisiel novy super nikon a canon zacne s mystifikaciou noveho produktu - aj to len preto, aby novy canon produkt mal 5 minut svojej slavy... aj to bude slavny len dovtedy, kym sa nezaznu svetla a pride odhalenie.. potom sa vsetko opat presunie spat k nikonu.
ved aj samotny canon to tak berie - prisiel novy super nikon a canon zacne s mystifikaciou noveho produktu - aj to len preto, aby novy canon produkt mal 5 minut svojej slavy... aj to bude slavny len dovtedy, kym sa nezaznu svetla a pride odhalenie.. potom sa vsetko opat presunie spat k nikonu.
no, ale bude to mat mrrrrte pixelov (vsetci dufaju, ze len 16mpix z 1Ds MarkII, ale niektori sa boja, ze az 21, pripadne este viac), cize to musi byt najlepsie ;) :-D :-D :-D :-D :-D
hm, mna vase super-ultra-hd-nadupane-nikony vobec nezaujimaju, nestaram sa o ne a nezaplnam vlakna o nikone prispevkami o canone. je tu nejaky canonak, co ma blizsie informacie o novom full-frame??? sem s nimi !
to by sa musela najskor kompletne zmenit ponuka objektivov. podla mna trend bude skor vylepsovat citlivost snimacov a znizovanie sumu pri vysokych citlivostiach.
Mali by sa zamerat na dynamicky rozsah a farebne podanie. Nerozumiem moc problematike cipov ale preco sa napriklad nezaoberaju vyvojom resp vylepsenim Foveonu. Preco su Foveony len s takym rozlisenim ako su. Sigma nema prachy?
heeej ja som to s tym 100mpx myslel ako srandu... to ste fakt vy fotografi taki nedotklivi a urazlivi? ako stare panny! ta vecna bitka medzi canonom a nikonom. poviem vam ze podla mna aj tak fotia podobne a je to na cloveku subjektivne, co si vyberie.
NIECO vychadza z tmy !
uvidime. momentalne je malo veci, ktore by mohli vratit canonu kredit, hlavne po prichode 50D a posledneho roka v podani Nikonu (sam nechapem, odkial zohnal Nikon peniaze na takyto utok). ak bude mat 7D (tak sa bude volat, kedze uz par francuzskych magazinov maju toto oznacenie na obalke)viac, nez 15mipx, tak to bude zle :(((((
inak nikon pride so 70-200/2.8 vr2 (uz prva verzia bola na F2.8 lepsia, nez canon podla viacerych testov, tak som zvedavy na tuto) a dufam, ze zacne s obnovou pevnych objektivov, lebo to je to, kde Canon kraluje zatial neohrozene.
no jo canonaci, drzim palce, aby to bola bomba. momentalne su totiz len 2 moznosti, ako to dopadne. bud fiasko, alebo bomba. 50D je fiasko, bomba sa zide ;)
Sony ma mat cez 20mpix, tak s D700 nebude superit. dufam, ze Nikon nepodlahne vojne megapixelov, tak ako ostatni a zachova si chladnu hlavu. D300/700/3 nieco naznacili, ale clovek nikdy nevie.
spekuluje sa, ze Nikon pride s 36x36mm chipom (stredoformat) pomenovanym MX (DX = crop 1.5, FX = FF, MX = medium format?!) a taktiez, ze ozivi rangefinder fotaky (cize tie s priehladovym hladacikom bez zrkadla, ako ma napr. Leica).
Leica vraj pripravuje FF zrkadlo tiez. jediny, kto ide proti prudu FF zrkadloviek je Olympus...
uz som videl amaterov, ktori vlastnia 200-400/4vr za 5200USD nakup v USA ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa