silwus:
odskusaj nikkor 16-85 a tamron 17-50/2.8
tamron je super svetelny v celom rozsahu a aj ostry, nikkor ma zase sirsi rozsah.
je len na tebe, ktory z tychto 2 vyberies.
ked ti neide o rozsah a chces trochu usetrit penazi, tak si zober tamron 17-50/2.8, pozor, ale novy model s motorom, ma super kresbu a je ostry jak britva, mam taky sam, a ma milo prekvapil, neocenitelny v tmavsich priestoroch, podvecer a pod.. 16-85, je tiez super, je o dost drahsi, ale tiez vyborne vysledky su z neho, 18-70 je z tychto co pises najslabsi, ten by som vylucil.
Ahojte. Tiež by som potreboval radu. Chcel by som si obstarať nejaky objektív k D40 s väčšou svetelnosťou, aby to zvládlo aj fotenie v interiéri pri prirodzenom svetle. Mám len pôvodný seťák a ten to nemá šancu zvládnuť. Potrebujem ale aby to malo ľudskú cenu a ak je to možné aby pracoval aj autofokus. Nejaký nápad? Dakujem.
ak chces zakladak na canon 40D tak odporucam 17-40 skvela kombinacia :P
rozmyslam aj nad nim, len neviem lebo je drahsi a ma mensiu svetelnost. ja viem ze je to ´L´ ko ale aj tak sa neviem rozhodnut. ale urcite o nom uvazujem :)
Vdaka, asi skusim tu 1.8-icku, je podstatne lacnejsia. Tazko sa nieco riesi ked na to clovek nema. Co uz. Uvidim co z toho dostanem, ale ja nie som moc narocny takze snad to bude ok.
Vdaka, asi skusim tu 1.8-icku, je podstatne lacnejsia. Tazko sa nieco riesi ked na to clovek nema. Co uz. Uvidim co z toho dostanem, ale ja nie som moc narocny takze snad to bude ok.
s tú 1.8čku môžeš robiť super fotky .. .-)
Napríklad takéto:
http://www.portrait-photos.org/photographer/alex1972
Diky, tie ma fakt posunuli. Sú fakt pekné. Zatial som sa nerozhýbal, ale už sa to pokúsim urýchliť nech sem tam môžem aj ja niečím prispieť. Zatiaľ som sa nedopracoval k spokojnosti so svojimi fotkami.
Základná otázka znie, čo budeš fotografovať. Keďže všetky objektívy, ktoré dávaš do výberu sú zhruba rovnaké rozsahom, je jasne, že tento rozsah je postačujúci na Tvoju prácu. Ak fotografuješ v dobrých sveteľných podmienkach a nežiadaš od svojich obrázkov nijaké vačšie zvačšeniny budeš spokojný i s nižšou sveteľnosťou objektívu. Ak áno, nepozeraj sa na objektív so sveteľnosťou pod 2,8 čo je z tej ponuky jedine ten Tamron. Ono vždy si je potrebné povedať, že nie som taký bohatý, aby som mohol rozhadzovať peniaze. A ver, že to tak je.
Objektív pre D40
odskusaj nikkor 16-85 a tamron 17-50/2.8
tamron je super svetelny v celom rozsahu a aj ostry, nikkor ma zase sirsi rozsah.
je len na tebe, ktory z tychto 2 vyberies.
momentalne preraba tamron objektivy na nikon, aby tiez mali motor...
A pokiaľ chceš fotiť niečo ako barové zábavy a tak, tak odporúčam niečo ultraširoké - veľmi dobrou voľbou je Tokina 11-16/2.8 ...
To len tak pre srandu na protiváhu už k tomu uvedenému .-)
Napríklad takéto:
http://www.portrait-photos.org/photographer/alex1972
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie