Mnoho aparátov mnoho testev. Bez ohladu na cenu a druh, ktorý výrobok ma najmenej šumu pri vyšších ISO. Vedel by to nejaký skúsený dať do poradia ?
SONY vraj si vyrába aj chipi, tak prečo ten šum pre vyšších ISO, NIKON má priam závratne vyskú hodnotu ISO myslím 32000 , a šum ?
Len z hladiska tohto parametru.
vyzor sumu vo velkej miere ovplyvnuje pouzity SW pre spracovanie RAW. Pri jpg je to procesor vo fotaku, ale ak niekto hlada minimalny sum, urcite by sa nemal uspokojit s procesorom vo fotaku. Uplne najlepsie su na tom pri malom ISO digitalne steny, ale pri nich vyzera aj cena D700 ako detska hracka.
treba ale povedat, ze nielen sum, ale aj uroven detailov je dolezita. pretoze, obvykle na ukor potlacenia sumu sa stracaju detaily - vid algoritmy na odsumenie v Nikonoch (ktore ale povazujem za vyborne).
Dakujem vsetkým za postrehy, ono to snáď pomôže aj iným sa zorientovať. Niekedy sa mi zdá že niektorý test ( nie to n e-photo ) je dobrý z vďačnosti za
zapožičanie fotoaparátu.
Ak možem pokračovať v tejto diskusie :
ako je to v poradí z nižšou kategoriou, myslím v oblasti kompaktov ako napr Canon G9 a podobné ?
Čo šumíííí najmenej ?
videl som par fotiek z D3 na ISO 6400 a boli uplne ze super.
zapožičanie fotoaparátu.
Ak možem pokračovať v tejto diskusie :
ako je to v poradí z nižšou kategoriou, myslím v oblasti kompaktov ako napr Canon G9 a podobné ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa