Fórum » O TECHNIKE

Tamron 17-50 2.8 (non VC) front focus...

Lukáš Ildža
2012-04-26 18:23:38+02
Zdravim vas,

chcem poprosit o radu co robit ked sa moj tamron (v kombinacii so 7D) sprava takto:
na 50mm ma znacny front focus, ktory viem vykompenzovat pomocou AF micro adjustment vo fotaku (potrebne az o +10 / 20), ale potom sa rozhasi na kratkom ohnisku dosahuje back focus.. :/ Som z toho zufaly. nepouzitelne. Predtym na 40D cke bol ok.. Neviem ci to moze byt nejaka mechanicka zavada alebo co..

hranis
2012-04-26 19:56:32+02
Nemam tento problem, ale myslim ze to odstrani jedine servis /ak vobec/. Volakedy som sa pytal v servise v Prahe, co by stalo nastavenie AF. Myslim, ze cena bola okolo 50€. Ak bol predtym v poriadku, vyzera to na "nezhodu" v komunikacii medzi telom a objektivom...

denySK
2012-04-26 20:17:13+02
príspevok od: Lukáš Ildža
Zdravim vas,

chcem poprosit o radu co robit ked sa moj tamron (v kombinacii so 7D) sprava takto:
na 50mm ma znacny front focus, ktory viem vykompenzovat pomocou AF micro adjustment vo fotaku (potrebne az o +10 / 20), ale potom sa rozhasi na kratkom ohnisku dosahuje back focus.. :/ Som z toho zufaly. nepouzitelne. Predtym na 40D cke bol ok.. Neviem ci to moze byt nejaka mechanicka zavada alebo co..
mechanicka zavada 7Dcka?
treba servis, doma to neporiesis

jozkovicz
2012-04-26 20:52:10+02
BF , ci FF sa obavam, aj preto som mal obavu kupit tamron , alebo iny neoriginalny objektiv .. ked som pisal do ephotoshopu, ci je taka moznost, ze im poslem svoje telo a oni vyskusaju tamron na mojom tele, ci tam je bf, ci ff, tak mi ani neodpisali .. a myslim si, ze to nie je nejaka blba poziadavka .. nie je lepsie zistit pred kupou, ci tam je ff, bf ako kupit objektiv a potom im ho posielat spat ? ..

Lukáš Ildža
2012-04-27 11:30:31+02
príspevok od: jozkovicz
BF , ci FF sa obavam, aj preto som mal obavu kupit tamron , alebo iny neoriginalny objektiv .. ked som pisal do ephotoshopu, ci je taka moznost, ze im poslem svoje telo a oni vyskusaju tamron na mojom tele, ci tam je bf, ci ff, tak mi ani neodpisali .. a myslim si, ze to nie je nejaka blba poziadavka .. nie je lepsie zistit pred kupou, ci tam je ff, bf ako kupit objektiv a potom im ho posielat spat ? ..
presne tak. vobec najlepsie by bolo keby to prestali vyrabat s takou toleranciou a ostrilo by to ako ma...co by clovek snad aj cakal za nie az tak malo penazi

Lukáš Ildža
2012-04-27 11:31:35+02
príspevok od: hranis
Nemam tento problem, ale myslim ze to odstrani jedine servis /ak vobec/. Volakedy som sa pytal v servise v Prahe, co by stalo nastavenie AF. Myslim, ze cena bola okolo 50€. Ak bol predtym v poriadku, vyzera to na "nezhodu" v komunikacii medzi telom a objektivom...
nemyslis nahodou AWH servis.. to je asi najznamejsi cesky.. ja som tam tiez pisal ale TAMRON neservisuju

marcus_labeo
2012-04-27 14:08:13+02
Ja ho mám práve objednaný a tiež som do toho išiel s rizikom FF/BF. Ale aj môj seťák mal FF a dalo sa to skorigovať vo foťáku (len zase druhý objektív bol OK a tým som ho rozhasil, tak som to nechal tak a pri potrebe presného zaostrenia som ostril ručne). Tak sa utešujem, že ten môj kus nebude piatkový.
Nie si ale prvý, kto píše o nie ideálnej spolupráci Tamrona s telom; na niektoré foťáky sadne a na iné nie. Ak sa to nedá odstrániť, resp. nie je servis, nezostáva Ti iné len sa ho zbaviť.

Lukáš Ildža
2012-04-28 22:02:09+02
príspevok od: marcus_labeo
Ja ho mám práve objednaný a tiež som do toho išiel s rizikom FF/BF. Ale aj môj seťák mal FF a dalo sa to skorigovať vo foťáku (len zase druhý objektív bol OK a tým som ho rozhasil, tak som to nechal tak a pri potrebe presného zaostrenia som ostril ručne). Tak sa utešujem, že ten môj kus nebude piatkový.
Nie si ale prvý, kto píše o nie ideálnej spolupráci Tamrona s telom; na niektoré foťáky sadne a na iné nie. Ak sa to nedá odstrániť, resp. nie je servis, nezostáva Ti iné len sa ho zbaviť.
tak uprimne zelam nech to sadne..a netrapis sa ako ja ja hp planujem buduce leto vymenit za EF 17-55 2.8 IS USM ..a verim ze bude ok. Ostrostou a kvalitou bokehu je na tom ovela lepsie (Tamron ma ostry stred ale zdaleka nie cely obraz na malych clonach)
Servis skusim a uvidi sa...

hranis
2012-05-05 10:37:36+02
nemyslis nahodou AWH servis.. to je asi najznamejsi cesky.. ja som tam tiez pisal ale TAMRON neservisuju
myslim toto: FOTOTRADE s.r.o.
servisní středisko Tamron
Antala Staška 1859/34
140 00 Praha 4.

Ak to uz nie je v zaruke FF/BF sa dá korigovať mechanicky aj svojpomocne, ak clovek nemá ľavé ruky a to otáčaním predným členom. Pochopiteľne má zmysel robiť to len ak je chyba ostrenia rovnaká na dlhom aj širokom konci. Viac o tom tu http://www.youtube.com/all_comments?v=aKMTgw-NCa0

marcus_labeo
2012-05-05 12:30:42+02
tak uprimne zelam nech to sadne..a netrapis sa ako ja ja hp planujem buduce leto vymenit za EF 17-55 2.8 IS USM ..a verim ze bude ok. Ostrostou a kvalitou bokehu je na tom ovela lepsie (Tamron ma ostry stred ale zdaleka nie cely obraz na malych clonach)
Servis skusim a uvidi sa...
Tak práve som skúšal presnosť ostrenia na tabuľke. Pri fotení z ruky sa mi zdalo, že to má naozaj FF, tak som to skúsil zo statívu a tam je to zaostrené v strede, tam, kde zaostril ostriaci bod. Takže u mňa je to OK.

scooti
2012-05-06 08:28:36+02
ja ked som kupoval tamrona tak som ho priamo v predajni vyskusal a vratil predajcovi s info kam ho ma poslat vramci zaruky, dopisal som k nemu info o ff a bf na roznych ohniskach + info o tele a do 3 ci 4 tyznov som ho mal spat vyladeny a teraz ostri perfektne, dokonca uz aj na dalsom tele. V tom case som si to vykonzultoval s http://www.3k-foto.cz/servis a komunikacia aj vsetko okolo bolo super, teraz vsak podla tych info co tam maju to vyzera tak ze uz to servisuje niekto iny a to uz s nimi nemam skusenosti.

Lukáš Ildža
2012-05-30 00:44:28+02
Chcem sa podelit s vysledkom... Nakoniec som ho poslal do autorizovaneho servisu Tamron (http://www.tamron-objektivy.cz/default.asp?inc=inc/servisni-stredisko.htm). Pred tym som si to vytelefonoval, personal je tam vlemi mily a ochotny, boli rychly, a ak som to nepochopil zle tak aj postu z Prahy spat do Brna mi cez PPL zaplatili.
Cize, problem s front-focusom ona dlhom ohnisku dstraneny... Testoval som ho a skoncil som pri nastaveni AF micro adjustment +10...co moze ale byt tym ze si prave s mojou 7Dckou nesedia. Kazdopadne..to problem uz nieje..problem bol ked na jednom ohnisku ostril dobre a na druhom zle.
Vdaka za pomoc.

Lukáš Ildža
2012-05-30 00:45:49+02
A cena tohto "serizeni" bola 1200CZK bez dph

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()