Fórum » O TECHNIKE

17-40L zaostri za nekonecno

Palkokokso
2012-05-11 14:00:39+02
Zdravim vas pani, vcera som si vsimol zvlastnu vec. Pred casom som kupil pouzivany Canon EF 17-40 f4 L. Pouzivam ho so starsim telom Canon EOS 350D. Pri zaostrovani mi zaostrovaci bod blikol, vsetko OK, ale ked som pozrel na stupnicu na objektive, vzdialenost ukazoval za symbolom nekonecna (niekde v polovici symbolu lezateho L). Zhotovena fotografia bola samozrejme rozostrena. Nezaostroval som priamo proti slnku. Stretli ste sa s niecim podobnym? Neviete v com by mohol byt problem?

rk.
2012-05-11 14:10:23+02
Obraz v hladaciku bol ostry? Ostril si na dost kontrastnu hranu/bod? Robi to stale?

Palkokokso
2012-05-11 14:24:24+02
príspevok od: rk.
Obraz v hladaciku bol ostry? Ostril si na dost kontrastnu hranu/bod? Robi to stale?
v tak malom hladaciku si ani nevsimnes ci je obraz ostry alebo nie. Hlavne ak zaostrujes na horizont pohoria niekde daleko pri krajinkarskej fotografii. Naozaj som si nevsimol nejaku neostrost v hladaciku. A robil to sporadicky... Ked som prekomponoval niekde blizsie na stromy, les, tak zaostril fajn a aj vzdialenost ukazal pred, resp, na symbol nekonecna...

rk.
2012-05-12 01:03:42+02
príspevok od: Palkokokso
v tak malom hladaciku si ani nevsimnes ci je obraz ostry alebo nie. Hlavne ak zaostrujes na horizont pohoria niekde daleko pri krajinkarskej fotografii. Naozaj som si nevsimol nejaku neostrost v hladaciku. A robil to sporadicky... Ked som prekomponoval niekde blizsie na stromy, les, tak zaostril fajn a aj vzdialenost ukazal pred, resp, na symbol nekonecna...
Pravda s tym hladacikom ... mal som podobny problem s jednym objektivom, akurat ze u mna to bolo vaznejsie - objektiv spravne zaostril tak 2-3 z 10 fotiek ak mal horsi den, ale ako na potvoru ked som ho kupoval, tak ostril presne. Tak isto vzdialenost ktoru ukazoval na stupnici nezodpovedala vzdialenosti objektu. Skusal som testy, ci nema BF/FF, ale na nic rozumne som neprisiel, proste ziadna konzistencia smerom nadol alebo nahor, tak siel do servisu. Vraj bol rozhaseny AF, co presne s nim spravili, to neviem, ale odvtedy nemam problem.

Miro-F
2012-05-12 07:19:43+02
Pri 17-40tke som si to nevšimol. Ale mne to občas spraví 24-105L. Robí to, keď je málo svetla a prípadne ešte použijem filtre. Musím vtedy prepnúť na LiveView a zaostriť ručne. Najviac ma hnevá, že zaostrí bleskovo a tvári sa, že všetko je OK.

Kaiman81
2012-05-12 13:00:27+02
Problem nieje v objektive ale prave v sposobe ako ostris....

Palkokokso
2012-05-14 08:40:57+02
príspevok od: Kaiman81
Problem nieje v objektive ale prave v sposobe ako ostris....
co tym myslis? kde som teda pri ostreni robil podla teba chybu?

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()