Prosim o radu ludi, ktori pouzivaju monopod. Oplati sa kupovat monopod? kedy ho hlavne vyuzijete? a hlavne ma zaujima cena... aky radite? oplati sa davat zan viac? (2000-3000) alebo staci lacnejsi? (1000) Dakujem za rady. Napiste aj osobne skusenosti ak mozete ;) dakujem
Ja som si kupil lacnejsi za par stoviek ale je uplne na ..., radsej pouzivam karbonovy stativ na ktorom si vytiahnem len 1 nohu. Ak dlhsie striehnes na zabery s tahsim objektivom, dost to pomaha drzat a neobmedzuje Ta to vo flexibilite (gulovu hlavu vacsinou nechavam uvolnenu). Na dlhe fotografovanie sportov je to spolu so skladacou stolickou velmi uzitocne prislusenstvo:-)
ked kupis moc lacny tak je to ako pri stativoch, nebude stabilny a bude ti najviac ako turistická palica. Treba počitať min 2-3 tis. Záleží aj od toho čo to dáš. Ale určite sa oplati ak fotiš niečo na čo čakáš, lebo potom ta budú bolet ruky a budeš mať všetko roztrasené....
Lacny neber, su na nic a este na ...Dobry monopod, tak 2500-3000sk a viac, ja osobne mam Manfrotto z profi rady, velmi rad ho uzivam pod Sigma 50-500, ked chodim vonku do prirody, z ruky s tym cvakat, neudrzatelne.
Ja pouzivam Manfrotto 679 s specialnou sklopnou minihlavou 3232 (jedine pre teloobjektivy s vlastnym rotacnym prstencom). Vyborne sa mi osvedcil napr. v ZOO.
eeej :) tak uz viem naco sa hlavne pouziva! ja som myslel ze mi pomoze miesto klasickeho stativu, tak ale ono to mate ako podperu na vase dela... no to ja teda este nepotrebujem... dakujem za odpovede!
Dobry monopod trocha pomoze aj proti rozhybaniu ak nemas stabilizovany objektiv. Ale zazraky necakaj, mozno to bude tak na urovni optickeho stabilizatora (cca 2-10x dlhsi cas ako by si udrzal z ruky - je to individualne).
Monopod
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa