Fórum » O TECHNIKE

Canon EOS 350D Firmware HACK?

16. 09. 2008
Ma niekto potuchy v akom jazyku je pisany firmware pre Canon 350D? Pozna niekto nejake hacky? (ja osobne by som si zelal preprogramovat funkciu ked s predsklopenym zrkadlom snimam tri snimky s roznymi expoziciami... normalne firmware robi, ze po kazdom zabere sklopi zrkadlo spat, treba ho zas predsklopit a potom sa moze uskutocnit dalsia snimka... moja predstava je take, ze by sa zrkadlo predsklopilo raz a potom by sa urobili tri snimky bez spustenia zrkadla...)

Fotograf77
16. 09. 2008
Stacilo by aby sa dali spustit vsetky tri zabery automaticky. . . tiez by som chcel vediet, ci sa da dako upravit irmware. . . ale ak by si spravil chybu, mozes sa mozno s fotakom rozlucit :-))))

bear
- moderator
16. 09. 2008
Pokial viem tak na 350D neexistuje alternativny firmware. Dokumentacia k programovaniu canon firmwarov (digic procesorov) je utajovana. Existuje projekt CHDK, ktory sa o taketo upravy pokusa, ale vacsinou je to zalozene na kopirovani casti firmwaru z vyssich/novsich modelov s rovnakymi procesormi. Aktualne su nejake pokusy ako na 40D zapnut contrast detect AF, mikrokorekcie AF, alebo dokonca video rezim (vo firmware k tomu boli najdene casti textov a kodu, takze pravdepodobne na tom uz canon pracoval skor, ale v case uvedenia 40D to este nebolo uplne bezproblemove, tak to odlozili)

16. 09. 2008
preco by som sa mal lucit s fotakom ked spravim chybu vo firmware? (musel by som byt idiot aby som nemal zalohovanu original verziu na nejakej CF karte) Keby to nefungovalo, nahral by som original a bolo by vybavene...

Ako to myslis ´aby sa dali spustit vsetky tri zabery automaticky´?

16. 09. 2008
CHDK som tusim nasiel na nete, ale ako pises o 350D tam nebolo nic... vdaka...
(apropose, kod firmware v HD editore nedava zmysel... predpokladam, ze maju nejaky vlastny jazyk vyvinuty)

Fotograf77
16. 09. 2008
Nie som si isty, ci sa da nahrat dalsi firmware, ked nahras zly, alebo ho zle nahras. . . :-)

A ako to myslim s tym automatickym spustenim vsetkych troch zaberov? no tak ako je to bez predsklopenia zrkadla, das casovac a vsetky tri zabery ti to spravy po sebe na jedno zmacknutie spuste ;-)

16. 09. 2008
aha... rozumiem... ale aj pri tom casovaci (bez predsklopenia) pri kazdom zabere sklapa a spusta spat zrkadlo... co by teoreticky nemuselo... stacilo by sklopit pred prvym a spustit naspat po poslednom...

Strana 1 z 1

Inzercia