Ma niekto potuchy v akom jazyku je pisany firmware pre Canon 350D? Pozna niekto nejake hacky? (ja osobne by som si zelal preprogramovat funkciu ked s predsklopenym zrkadlom snimam tri snimky s roznymi expoziciami... normalne firmware robi, ze po kazdom zabere sklopi zrkadlo spat, treba ho zas predsklopit a potom sa moze uskutocnit dalsia snimka... moja predstava je take, ze by sa zrkadlo predsklopilo raz a potom by sa urobili tri snimky bez spustenia zrkadla...)
Stacilo by aby sa dali spustit vsetky tri zabery automaticky. . . tiez by som chcel vediet, ci sa da dako upravit irmware. . . ale ak by si spravil chybu, mozes sa mozno s fotakom rozlucit :-))))
Pokial viem tak na 350D neexistuje alternativny firmware. Dokumentacia k programovaniu canon firmwarov (digic procesorov) je utajovana. Existuje projekt CHDK, ktory sa o taketo upravy pokusa, ale vacsinou je to zalozene na kopirovani casti firmwaru z vyssich/novsich modelov s rovnakymi procesormi. Aktualne su nejake pokusy ako na 40D zapnut contrast detect AF, mikrokorekcie AF, alebo dokonca video rezim (vo firmware k tomu boli najdene casti textov a kodu, takze pravdepodobne na tom uz canon pracoval skor, ale v case uvedenia 40D to este nebolo uplne bezproblemove, tak to odlozili)
preco by som sa mal lucit s fotakom ked spravim chybu vo firmware? (musel by som byt idiot aby som nemal zalohovanu original verziu na nejakej CF karte) Keby to nefungovalo, nahral by som original a bolo by vybavene...
Ako to myslis ´aby sa dali spustit vsetky tri zabery automaticky´?
CHDK som tusim nasiel na nete, ale ako pises o 350D tam nebolo nic... vdaka...
(apropose, kod firmware v HD editore nedava zmysel... predpokladam, ze maju nejaky vlastny jazyk vyvinuty)
Nie som si isty, ci sa da nahrat dalsi firmware, ked nahras zly, alebo ho zle nahras. . . :-)
A ako to myslim s tym automatickym spustenim vsetkych troch zaberov? no tak ako je to bez predsklopenia zrkadla, das casovac a vsetky tri zabery ti to spravy po sebe na jedno zmacknutie spuste ;-)
aha... rozumiem... ale aj pri tom casovaci (bez predsklopenia) pri kazdom zabere sklapa a spusta spat zrkadlo... co by teoreticky nemuselo... stacilo by sklopit pred prvym a spustit naspat po poslednom...
Canon EOS 350D Firmware HACK?
Ako to myslis ´aby sa dali spustit vsetky tri zabery automaticky´?
(apropose, kod firmware v HD editore nedava zmysel... predpokladam, ze maju nejaky vlastny jazyk vyvinuty)
A ako to myslim s tym automatickym spustenim vsetkych troch zaberov? no tak ako je to bez predsklopenia zrkadla, das casovac a vsetky tri zabery ti to spravy po sebe na jedno zmacknutie spuste ;-)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom