ISO100, F2, 1/100s nie su zrovna optimalne podmienky pre fotenie z ruky. V PDR vidiet rozmazanie pohybom. Nemozes porovnavar fotku co bola robena v studiu s bleskami s fotkou odfotenou z ruky pri neoptimalnom svetle. Aj s 350D + 50/1.8 som spravil lepsie fotky v studiu.
ISO100, F2, 1/100s nie su zrovna optimalne podmienky pre fotenie z ruky. V PDR vidiet rozmazanie pohybom. Nemozes porovnavar fotku co bola robena v studiu s bleskami s fotkou odfotenou z ruky pri neoptimalnom svetle. Aj s 350D + 50/1.8 som spravil lepsie fotky v studiu.
ako v pohode :D ja sa tu nemusim hadat, len tvrdim, ze ostrost ma od povodnej 5D daleko a ani ziadna debata tu to nezmeni...
Albedo: 2 fotky, ktore maju prezentovat produkt v najlepsom moznom svetle? ANO!!!! nebudem predsa ako predajca pouzivat na reklamu fotky, ktore stoja za backoru?!?! neobhajuj neobhajitelne a nehladaj chybu vsade, len nie vo fotaku. proste je to brutalne odsumovane uz pri ISO 100 ako Sony A900.
Ty nevies ze Canon su tie najlepsie fotoaparaty pod slnkom? to je len blbo odfotene, asi mal fotograf zly den. Podla mna je to vyborny stroj ktory vie urcite robit krasne ostre fotky bez sumu :)
Stale neviem preco nezavolali nafotit testovacie snimky napr. Albeda, ten by nam vsetkym ukazal ako ten novy FF foti ;)
Ja sa tiez nehadam, bodovu ostrost bude mat stara 5D pri tom istom objektive urcite lepsiu. Je trocha predcasne hodnotit fotak podla jednej nepodarenej fotky. Zla fotka sa da spravit s kazdym fotoaparatom, ale skor ma zaujima maximum, co sa z toho da dostat. To minimum viem dosiahnut kedykolvek:-)
Ja sa tiez nehadam, bodovu ostrost bude mat stara 5D pri tom istom objektive urcite lepsiu. Je trocha predcasne hodnotit fotak podla jednej nepodarenej fotky. Zla fotka sa da spravit s kazdym fotoaparatom, ale skor ma zaujima maximum, co sa z toho da dostat. To minimum viem dosiahnut kedykolvek:-)
este posledna poznamka: takze podla tohto, co tu pises, Canon zamerne ukazuje zle fotky, aby odradil vsetkych zaujemcov o kupu :-D :-D :-D alebo aby dal Nikonistom a Sonyckarom pocit, ze novy fotak nestoji za nic :-D :-D :-D. zdravy rozum mi hovori, ze nebudem davat zle fotky zo super fotaka na net, aby som ho nezhodil pred ludmi, alebo? ;)
Poznam viacerych z vas. kroy sa na nastupcu 5D tesili, 21MPx je urcite prekvapenim, ale v tejto kategorii by sa asi viac uplatnilo zdravych 14 - 16 MPx s perfektnou redukciou sumu a aspon 5 obr./s.
Osobne si neviem predstavit, ze pri tom, co fotim by som pouzival 21 Mpx rozlisenie,ked jasne vidim, ze to co je dolezitejsie su ine parametre (hladacik, AF, LCD, spracovanie signalu) a hlavne objektivy.
Mozno este Canon pride so 7D co bude mat menej MP. Ked sa na jar zobudim po zimnom spanku, asi si budem mat z coho vyberat:-) Ale na FF by to chcelo este minimalne jeden objektiv.
ak je 21MP na FullFrame vela, co je potom 15MP v kompakte (Canon G10)? Taky senzor by mohli montovat do HW sifratorov ako vykonny generator nahodnych cisiel:-)
Tu je jedna fotka na ISO6400, ostrost 15mm fisheye (takmer 20-rocny objektiv) nie je nic moc, ale na to, ze je to take vysoke ISO je to este znesitelne.
http://www.canon-ci.co.kr/pds/product/camera/sample/IMG_0932.JPG
vážení páni, hlavne afkaa.i vy ešte neviete že najlepší foťák je ľudské oko? A potom canon, ďalej pentax sony a až potom nik oň :-) musím priliať troška oleja do ohňa. Nedá mi to, páčia sa mi takéto témy :-) afkaa.i nehnevaj sa na mňa :-) ale ty si taký suprový ako tu sám brániš nik oň.. Ešte si na to neprišiel že si ako galileo? A vieš ako dopadol že? Takže pekne po mne opakuj: canon je najlepší, canon je najlepší.. :-) inak na teba pošlem exorcistu!
Ako moze niekto porovnavat ostrost fotiek v mierke 1.1, ked 5D ma 12,8 Mpx snimac a 5D mark II ma 21,1 Mpx ???? to sa porovnavat proste neda. . . to ze objektiv na 12,8 Mpx ma super krezbu, nemoze mat tuto super rkezbu aj na 21,1 Mpx!
Ale niekto ako afkaa.i tu teraz z toho vytecu od radosti. . . afkaa.i, chod prosim ta onanovat nad Nikonmi, ked si Nikonak. . . a este tu trepes chujoviny. . :-)
A to ze ma 21,1 mpx, je by som povedal uplne v pohode, je to Fulframe zrkadlovka a najvacsie uplatnenie bude mat v studiu, odkial taky velky vystup je aj vyzadovany :-)
Nevidim dovod, preco by nemal mat rovnaku kresbu objektiv ako na 12Mpix, tak na 21Mpix, pokial je kvalitny. 21Mpix FF je o vela menej, ako je potrebne na 15Mpix APS-C 50D. taktiez bol pouzity profi objektiv 50/1.2, ktory by mal byt jednym z tych lepsich, ktore Canon predava. Porovnavat sa to da a vsetci to budu porovnavat, tak ako porovnavaju Golf 4. a 5. generacie a dalsie produkty...
A ako vidim, slusnost ti nic nehovori. 5D nie je studiovy fotak. Je to jeden z najpouzivanejsich reportaznych fotoaparatov napr. na svadby. Do studia su urcene stredo a plno formaty a profi rada D-SLR. I ked sa pouziva hocico.
Radsej ostrych 12Mpix, ako rozpitych 21, ale to pre canon-zakal nevidis :-D
Boztekyyyyyyyyyyyy :-P
afkaa.i ty si strašná krava....nech by prišiel canon s čímkoľvek,vždy by si vedela nájsť nejakú chybu...ja neviem,prečo ste nikonisti takí alergickí na canon....ja som tu nepostrehol v poslednej dobe nejakú debatu ,ktorú by tvrdošijne rozvíjal nejaký canonista na tému D700 ....majú vaše nikony v paži...mohli by ste sa tešiť..nikon bude musieť riadne stlačiť cenu D700 :)
afkaa.i ty si strašná krava....nech by prišiel canon s čímkoľvek,vždy by si vedela nájsť nejakú chybu...ja neviem,prečo ste nikonisti takí alergickí na canon....ja som tu nepostrehol v poslednej dobe nejakú debatu ,ktorú by tvrdošijne rozvíjal nejaký canonista na tému D700 ....majú vaše nikony v paži...mohli by ste sa tešiť..nikon bude musieť riadne stlačiť cenu D700 :)
alergia? :-D na laktozu mozno, Canon nie :-D ak by prisiel Canon s 15-16Mpix 5D MarkII s AF modulom ako 50D a ostrym ISO 100, tak potom by som blahozelal a dufal, ze Nikon urobi podobne. ale pokial tu vidim, ze vsetci canonisti zhadzuju zlu kresbu na objektiv a fotografa, tak nieco nesedi ;) :-P
a D700 je skoro dokonale, tak preto tu nie je ziadna debata :-D :-D :-D :-D :-D (ok, chcel by som na nom ostrost kresby ako ma 5D (Mark I), ale zase to ISO 6400 je vyhoda) ;)
Canon EOS 5D Mark II
2 fotky, ktore maju prezentovat produkt v najlepsom moznom svetle? ANO!!!!
nebudem predsa ako predajca pouzivat na reklamu fotky, ktore stoja za backoru?!?! neobhajuj neobhajitelne a nehladaj chybu vsade, len nie vo fotaku. proste je to brutalne odsumovane uz pri ISO 100 ako Sony A900.
Stale neviem preco nezavolali nafotit testovacie snimky napr. Albeda, ten by nam vsetkym ukazal ako ten novy FF foti ;)
Osobne si neviem predstavit, ze pri tom, co fotim by som pouzival 21 Mpx rozlisenie,ked jasne vidim, ze to co je dolezitejsie su ine parametre (hladacik, AF, LCD, spracovanie signalu) a hlavne objektivy.
http://www.canon-ci.co.kr/pds/product/camera/sample/IMG_0932.JPG
Ale niekto ako afkaa.i tu teraz z toho vytecu od radosti. . . afkaa.i, chod prosim ta onanovat nad Nikonmi, ked si Nikonak. . . a este tu trepes chujoviny. . :-)
A ako vidim, slusnost ti nic nehovori. 5D nie je studiovy fotak. Je to jeden z najpouzivanejsich reportaznych fotoaparatov napr. na svadby. Do studia su urcene stredo a plno formaty a profi rada D-SLR. I ked sa pouziva hocico.
Radsej ostrych 12Mpix, ako rozpitych 21, ale to pre canon-zakal nevidis :-D
Boztekyyyyyyyyyyyy :-P
a D700 je skoro dokonale, tak preto tu nie je ziadna debata :-D :-D :-D :-D :-D (ok, chcel by som na nom ostrost kresby ako ma 5D (Mark I), ale zase to ISO 6400 je vyhoda) ;)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa