PS-ko ma moznost pouzit foto filtre farebne. Chcem sa spytat ci existuje nejaky plugin alebo sposob, navod ako v PS-ku napodobnit polarizacne filtre. Skratka ci sa da z foto fotenej bez filtra vykuzlit taka ktora vyzera akoby boli pouzite polarizacne alebo prechodove filtre. dakujem
Polarizacny filter v PC nenapodobnis, aspon nie uplne. Farebne prechodove filtre sa napodobnit daju, minuly tyzden som poslal do redakcie tip dna ako spravit v PC farebny prechodovy filter (postup som pisal pre gimp, ale rovnako sa to asi robi aj v photoshope).
Polarizacny filter napodobnis velmi zlozito, musis pouzivat replace color, malovanie cez masky, upravy cez vrstvy, proste desiatky zlozitych postupov. Aby si to skor nespackal musis byt macher v PS a aj tak sa prirodzenostou nepriblizis skutocnemu potlaceniu polarizacneho svetla.
Ked si zoberies ze polarizak ti
-zvyrazni farby
-stmavi oblohu
.
.
Toto vsetko spravis velmi lahko.
Este lahsie to spravi za teba http://www.niksoftware.com/index/en/entry.php
a produkt Color Efex Pro 3.0. Staci kliknut. Je tam mnozstvo filtrov a jednym znich je prave polarizacny. Este dokonca su k dispozicii bezce pre maximalne doladenie k spokojnosti. :)
Po instalacii sa ti integruje do prostredia PS (kompatibilne aj s PS3) v menu FILTERS.
potlacenie/zvyraznenie odleskov (od lesklych povrchov, alebo vodnej hladiny) ako to robi polarizacny filter v SW neurobis, co sa tyka farieb s tym sa da hrat, ale naco sa s tym hrat pri PC, ked to tak mozes odfotit. Cas su peniaze a aj ked je fotografovanie moj konicek radsej fotim, lebo pri PC aj tak stravim pri triedeni fotiek viac casu ako mi je mile.
Ty asi polarizak nebudes pouzivat ked si myslis, ze iba zvyrazni farby a stmavy oblohu. Kup si ho, postav sa v 90°uhle voci slnku a pozri sa co to robi s mrakmi, vyskusaj si ho po zapade alebo pred vychodom slnka. Ak toto urobis s Nik Colorom pridem sa ti poklonit a dam ti pusu na rit, suhlasis?? Skus este odstranit odlesky so sklenenych ploch listov, mokrych kamenov atd Nik Colorom a dostanes aj na druhu polku. :)
Ty asi polarizak nebudes pouzivat ked si myslis, ze iba zvyrazni farby a stmavy oblohu. Kup si ho, postav sa v 90°uhle voci slnku a pozri sa co to robi s mrakmi, vyskusaj si ho po zapade alebo pred vychodom slnka. Ak toto urobis s Nik Colorom pridem sa ti poklonit a dam ti pusu na rit, suhlasis?? Skus este odstranit odlesky so sklenenych ploch listov, mokrych kamenov atd Nik Colorom a dostanes aj na druhu polku. :)
Ty asi nebudes z nasej planety ked vies co si myslim.. :)
Ukaz mi kde som pisal slovicko IBA!!? Pisal som dve odrazky a pod nimi su bodky. Bodky obycajne znamenaju nejake pokracovanie, nieco nedopovedane(u nas).
Tie dve odrazky ktore su uvedene tak pod nimi je veta ´Toto vsetko spravis velmi lahko.´ A cuduj sa svete, tie dve odrazky naozaj by som dokazal spravit v PS.
A stym zadkom.. no ani nekomentujem, staci ze som zareagoval na tu prvu cast tvojej blbej reakcie, co obycajne iba kyvnem rukou.
Polarizacny filter SW nenahradis, schvalne som si pozrel aj tu stranku a pri emulacii polarizacneho filtra sa pise:
Simulates the color contrasts of a conventional polarization filter. Use this filter to enhance blue skies and other similar colors, while increasing the contrast throughout the rest of the image.
Toto nie je velky problem spravit, ale je to len jedna z funkcii polarizacneho filtra a zrovna tuto nie je problem napodobnit. Polarizacny filter ale toho robi viac a a ten zvysok SW nenapodobnis.
Jasne ze SW nenahradis sklo (pisal som to v tomto vlakne o 17.09.2008 - 22:40)
Ale nahradis par veci ktore robi polariz a to su tie dve ktore som vymenoval 17.09.2008 - 22:38
A to
-zvyrazni farby
-stmavi oblohu
1. Zviraznenie farieb je trivialne, kazdy editor ma funkciu Hue/Saturation, tak len zdvihnes saturaciu (nasytenie) farieb na hodnotu, ktora sa ti zda OK.
2. Z oblohou moze byt trochu problem. Ak mas modru len oblohu, byskusaj Replace Color (nahradit farbu), klikni pipetkou na oblohu (pohraj sa s priradenim prilahlych odtienov), stmavuj, saturuj, posuvaj podla lubovole. Ak vsak mas modru aj inde, moze sa ti stat, ze upravy urobis aj na plochach, kde je to neziaduce. Tam budes musiet pouzit vyber lasom, alebo masky a pod.
Prikladam ukazku, kde bez masky to nepekne zasiahlo do siat nevesty.
Ty asi nebudes z nasej planety ked vies co si myslim.. :)
Ukaz mi kde som pisal slovicko IBA!!? Pisal som dve odrazky a pod nimi su bodky. Bodky obycajne znamenaju nejake pokracovanie, nieco nedopovedane(u nas).
Tie dve odrazky ktore su uvedene tak pod nimi je veta ´Toto vsetko spravis velmi lahko.´ A cuduj sa svete, tie dve odrazky naozaj by som dokazal spravit v PS.
A stym zadkom.. no ani nekomentujem, staci ze som zareagoval na tu prvu cast tvojej blbej reakcie, co obycajne iba kyvnem rukou.
Vies mi z inej planety si myslime, ze ty myslis pod tymi bodkami napr. odstranenie odleskou. Naco ich tam vobec davas ked Nik color urobi len tie 2 veci co si napisal. Ine nic. Totiz dovolim si to tvrdit lebo ho mam.
Efekty filtrov v PS-ku
-zvyrazni farby
-stmavi oblohu
.
.
Toto vsetko spravis velmi lahko.
Este lahsie to spravi za teba http://www.niksoftware.com/index/en/entry.php
a produkt Color Efex Pro 3.0. Staci kliknut. Je tam mnozstvo filtrov a jednym znich je prave polarizacny. Este dokonca su k dispozicii bezce pre maximalne doladenie k spokojnosti. :)
Po instalacii sa ti integruje do prostredia PS (kompatibilne aj s PS3) v menu FILTERS.
EASY TO USE
Simulates the color contrasts of a conventional polarization filter. Use this filter to enhance blue skies and other similar colors, while increasing the contrast throughout the rest of the image.
Toto nie je velky problem spravit, ale je to len jedna z funkcii polarizacneho filtra a zrovna tuto nie je problem napodobnit. Polarizacny filter ale toho robi viac a a ten zvysok SW nenapodobnis.
Jasne ze SW nenahradis sklo (pisal som to v tomto vlakne o 17.09.2008 - 22:40)
Ale nahradis par veci ktore robi polariz a to su tie dve ktore som vymenoval 17.09.2008 - 22:38
A to
-zvyrazni farby
-stmavi oblohu
No nic.. uz to vzdavam.. :)
2. Z oblohou moze byt trochu problem. Ak mas modru len oblohu, byskusaj Replace Color (nahradit farbu), klikni pipetkou na oblohu (pohraj sa s priradenim prilahlych odtienov), stmavuj, saturuj, posuvaj podla lubovole. Ak vsak mas modru aj inde, moze sa ti stat, ze upravy urobis aj na plochach, kde je to neziaduce. Tam budes musiet pouzit vyber lasom, alebo masky a pod.
Prikladam ukazku, kde bez masky to nepekne zasiahlo do siat nevesty.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa