Ono v USA sa to cele vnima uplne inak. A jednu vec mas mas pravdu, ze dat na niekolkotisicove telo nejaku blbost nedava zmysel. Ale Vertax blbost nie je. Skusal som a nemozem nechvalit. Ak su aj nejake problemy s kontaktmi, tak som ich nezazil a okrem toho mas na grip 2 rocnu zaruku. Takze toto by som uz vobec neriesil. A vies to ponosovanie sa na original grip Nikon. 400€ na Slovensku je za grip az az. Ak to zoberiem cisto pragmaticky, ak by Vertax zainvestoval do lepsieho tela a dielenskeho spracovania, tak by grip nestal urcite viac ako 200€. A to je stale polovica Nikonu. Odjakziva som Nikonista a mam len original prislusenstvo a objektivy, ale cenova politika Nikonu je rok co rok horsia a horsia. Ja uz mam toho niekedy dost.
Cenova politika novych canon objektivov sa ti zda momentalne lepsia?
No originál je originál to vprvom rade. Záleží ale aj od použitia - mne v atelieri bude stačiť Vertax hlavne ak bude ťažší rok
Zničiť fotoaparát môže hlavne neorigo batéria (pozor na imitácie!), totálne neznačkový šitný grip alebo aj drahá CF karta (renomovaného výrobcu), prípadne chvíľka nepozornosti . takže za mňa asi tak
No originál je originál to vprvom rade. Záleží ale aj od použitia - mne v atelieri bude stačiť Vertax hlavne ak bude ťažší rok
Zničiť fotoaparát môže hlavne neorigo batéria (pozor na imitácie!), totálne neznačkový šitný grip alebo aj drahá CF karta (renomovaného výrobcu), prípadne chvíľka nepozornosti . takže za mňa asi tak
Jozef môžeš rozviesť viac to s tou CF kartou? Máš nejaké konkrétne skúsenosti, radu?
Zdravím všetkých. Mohol by mi niekto poradiť, aký je rozdiel medzi nikon baterry gripom za 400€ a Meike battery grip za 100€? Ďakujem
ehm ... to mi pripomina ten stary motoristicky:
stretnu sa v posmrtnom zivote traja motoristi a rozpravaju sa ako ktory zomrel. prvy vravi: "kupil som si sportiak mercedes, dupem si to cez 200 po dialnici a zrazu defekt" druhy vravi: "kupil som si mkoveho bavoraka, zeniem si to cez mesto stovkou, zbadal som peknu babu, obzrel som sa za nou a narazil do kamionu v protismere". treti vravi: "kupil som si novucicky favorit a umrel som hladom".
das skoro 3 litre za novy fotak a potom setris na prislusenstve ? kup si radsej jazdenu D700ku. tam tvoja otazka nevyznie tak debilne.
No ja som tiez riesil ci ist na D800 do nejakeho gripu. Ale zas ked som si zvazil ze telo dost narastie a aj vaha pojde pekne hore tak som isel radsej do nahradnej baterie. Nemal som akciu aby dve baterky nestacili resp. vzdy s obrovskou rezervou... Vacsinou uuuuplne v pohode staci jedna baterka. Ved kto uz dnes chce z nejakej akcie X tisic fotiek A ked niekto potrebuje viac fps tak by mal riesit ine telo ako je D800.
k hmotnosti, narast pri BG u Nikonu nie je vyrazny, navyse BG sa priklada bez nutnosti laborovania s dvierkami do akku sachty tela DSLR. Pritom BG funguje aj ked v nom nie je dalsi akku/AA, toto vnimam ako vyrazny konkurecny naskok. Original je z AL zliatiny, utesneny, odolny a pritom lahky. Kto foti vela portretov, fakt maly narast gramov neriesi. Vertikalna spust s plnhodnotnym ovladanim oboch rollerov a AF je superb.
Uznavam ze cena BG na D800 je vysoka, D600 je cenovo inac posadena a tam nema prilis dovod uvaha o alternative.
Baterry grip pre nikon D800
Meike battery grip za 100€? Ďakujem
A vies to ponosovanie sa na original grip Nikon. 400€ na Slovensku je za grip az az. Ak to zoberiem cisto pragmaticky, ak by Vertax zainvestoval do lepsieho tela a dielenskeho spracovania, tak by grip nestal urcite viac ako 200€. A to je stale polovica Nikonu.
Odjakziva som Nikonista a mam len original prislusenstvo a objektivy, ale cenova politika Nikonu je rok co rok horsia a horsia. Ja uz mam toho niekedy dost.
Zničiť fotoaparát môže hlavne neorigo batéria (pozor na imitácie!), totálne neznačkový šitný grip alebo aj drahá CF karta (renomovaného výrobcu), prípadne chvíľka nepozornosti
. takže za mňa asi tak
Zničiť fotoaparát môže hlavne neorigo batéria (pozor na imitácie!), totálne neznačkový šitný grip alebo aj drahá CF karta (renomovaného výrobcu), prípadne chvíľka nepozornosti
. takže za mňa asi tak
Meike battery grip za 100€? Ďakujem
stretnu sa v posmrtnom zivote traja motoristi a rozpravaju sa ako ktory zomrel. prvy vravi:
"kupil som si sportiak mercedes, dupem si to cez 200 po dialnici a zrazu defekt"
druhy vravi: "kupil som si mkoveho bavoraka, zeniem si to cez mesto stovkou, zbadal som peknu babu, obzrel som sa za nou a narazil do kamionu v protismere". treti vravi: "kupil som si novucicky favorit a umrel som hladom".
das skoro 3 litre za novy fotak a potom setris na prislusenstve ? kup si radsej jazdenu D700ku. tam tvoja otazka nevyznie tak debilne.
Original je z AL zliatiny, utesneny, odolny a pritom lahky. Kto foti vela portretov, fakt maly narast gramov neriesi. Vertikalna spust s plnhodnotnym ovladanim oboch rollerov a AF je superb.
Uznavam ze cena BG na D800 je vysoka, D600 je cenovo inac posadena a tam nema prilis dovod uvaha o alternative.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa