Fórum » Príslušenstvo

Drziak Hitech alebo LEE

Duny
2012-09-19 09:53:02+02
Dufam, ze to tu nebolo Chcem ist do systemu 100kovych filtrov hlavne kvoli LEE Big Stopperu ale neviem, ktory drziak. V kompatibilite je to samozrejme jedno ale system skladania slotov maju iny. Ide mi hlavne o to ci mate realne skusenosti s jednym alebo druhym, s ktorym je jednoduchsia manipulacia co sa tyka pridavania slotov v terene a tiez ci nevadia tie trciace srubky na Hitech drziaku v pripade 18mm ohniska na FF. Taktiez material, Hitech je kov, LEE je plast, aky plast? Doteraz pouzivane Cokin P som zopar polamal, jeden pri mraze ked je plast krehkejsi.

Martin Školiak
2012-09-19 11:04:06+02
Mam Cokin Z-Pro a som spokojný. Jeden redukčný krúžok mám prerobený tak že sa nešroubuje na objektív ale zakladá sa ako bajonet namiesto slnečnej clony. Tým som dosiahol že mi to na full frame nevinetuje ani na ohnisku 17mm.

Pixxel
2012-09-19 12:01:04+02
Mam sadu LEE, kruzky Adaptor Ring 72/77/82mm + Foundation Kit pre 3 filtre (+sadu roznych LEE filtrov). Zatial som nemal ziadne vaznejsie problemy, s ostatnymi systemami nemam skusenosti.

Akurat by ma zaujimalo, kde sa Ti podarilo zohnat ten LEE Big Stopper, ja som zatial nemal tu sancu (aj ked som si zadal niekolko pre-objednavok, nic).
Zatial pouzivam filter Hitech ProStop 10-stop 4x4, len nie som s nim uplne nadseny (farebne podanie = vela post-processingu a manipulacia). Rad by som vyskusal ten LEE Big Stopper, ale cakacie doby su 6+ mesiacov.

calimero
2012-09-19 12:15:22+02
príspevok od: Pixxel
Mam sadu LEE, kruzky Adaptor Ring 72/77/82mm + Foundation Kit pre 3 filtre (+sadu roznych LEE filtrov). Zatial som nemal ziadne vaznejsie problemy, s ostatnymi systemami nemam skusenosti.

Akurat by ma zaujimalo, kde sa Ti podarilo zohnat ten LEE Big Stopper, ja som zatial nemal tu sancu (aj ked som si zadal niekolko pre-objednavok, nic).
Zatial pouzivam filter Hitech ProStop 10-stop 4x4, len nie som s nim uplne nadseny (farebne podanie = vela post-processingu a manipulacia). Rad by som vyskusal ten LEE Big Stopper, ale cakacie doby su 6+ mesiacov.

Vraj na sklade, skus sa ich opytat:
http://www.photonet.sk/shop/lee-100-mm-big-stopper/p_66415.html

Duny
2012-09-19 14:26:35+02

www.darian.sk ale to mi zohnali jeden kus neviem ani odkial, zajtra si idem pre neho, cize este ho nemam. Dalsiu varku maju objednanu ale neodoslanu od dodavatela, teda ani nepotvrdeny termin dodania.

Duny
2012-09-19 14:40:04+02

LEE Big Stopper pouzivaju kolegovia z lightharmony.com aj ty co fotia na film a tam je ta farebna neutralnost najdolezitejsia. Marek Potoma s nim foti na Velviu, na nej zbadas kazdy farebny posun a s tymto filtrom je to OK. Takze verim, ze nesklame.

Pixxel
2012-09-19 15:10:44+02
príspevok od: calimero

Vraj na sklade, skus sa ich opytat:
http://www.photonet.sk/shop/lee-100-mm-big-stopper/p_66415.html
Vdaka za tip, maju na sklade.

Btw. mam nastavenu notifikaciu u B+H vyse roka, ak sa tovar LEE BIG STOPPER objavi na sklade ... a vidis, nakoniec ho najdem tu na Slovensku.

transporti686
2012-09-19 17:26:05+02
príspevok od: Duny
LEE Big Stopper pouzivaju kolegovia z lightharmony.com aj ty co fotia na film a tam je ta farebna neutralnost najdolezitejsia. Marek Potoma s nim foti na Velviu, na nej zbadas kazdy farebny posun a s tymto filtrom je to OK. Takze verim, ze nesklame.
ale no páni LEE Big Stopper má aj tak značný posun, žiadny filter na svete takejto denzity nie je úplne neutrálny a ťažko bude

napr.:

http://blog.robertstrachan.com/archives/844/lee-big-stopper-hitech-10-stop-nd-filter-review/
http://mattlauder.wordpress.com/2010/04/10/lee-big-stopper-10-stop-nd-vs-bw-3-0-10-stop-nd-filter-review-pt1/

Duny
2012-09-20 09:18:52+02
príspevok od: transporti686
ale no páni LEE Big Stopper má aj tak značný posun, žiadny filter na svete takejto denzity nie je úplne neutrálny a ťažko bude

napr.:

http://blog.robertstrachan.com/archives/844/lee-big-stopper-hitech-10-stop-nd-filter-review/
http://mattlauder.wordpress.com/2010/04/10/lee-big-stopper-10-stop-nd-vs-bw-3-0-10-stop-nd-filter-review-pt1/
To je v poriadku, mne staci, ze dava dobre vysledky na filme, kde je farebna teplota konstantna a s BW to potom taha do zlta. Preto je pre mna LEE lepsou volbou, nehovoriac o skoro rovnakej cene a jednoduchsej manipulacii.

Martin Školiak
2012-09-20 09:29:04+02
To je v poriadku, mne staci, ze dava dobre vysledky na filme, kde je farebna teplota konstantna a s BW to potom taha do zlta. Preto je pre mna LEE lepsou volbou, nehovoriac o skoro rovnakej cene a jednoduchsej manipulacii.
Farebný posun má trošku aj Lee. Nebude problém spraviť farebnú korekciu vo Photoshope a uložiť ju ako akciu a následne ju použiť keď budeš fotiť s Big Stopperom.

Duny
2012-09-20 09:40:03+02
príspevok od: Martin Školiak
Farebný posun má trošku aj Lee. Nebude problém spraviť farebnú korekciu vo Photoshope a uložiť ju ako akciu a následne ju použiť keď budeš fotiť s Big Stopperom.
To je jasne, ja len pisem co som videl u chalanov na Velvii. Preto som sa pre neho rozhodol a dalej hlavne ta manipulacia. Stale srubovat filter hore dole je otrava nehovoriac ked ho chcem dat v kombinacii s prechodakom, po nasrubovani ND nastavit prechodak je nemozne

Martin Školiak
2012-09-20 09:47:22+02
To je jasne, ja len pisem co som videl u chalanov na Velvii. Preto som sa pre neho rozhodol a dalej hlavne ta manipulacia. Stale srubovat filter hore dole je otrava nehovoriac ked ho chcem dat v kombinacii s prechodakom, po nasrubovani ND nastavit prechodak je nemozne
Ja mám Lee Pro Glass 0,9 a tiež ho často používam s prechoďákom aj pol. filtrom, je to pohoda. A hlavne Big Stopper je kvalitné sklo.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()