Ahojte, chcel by som si pripojiť k telu externé LCD, nemusí byť velké, ale niečo lepšie ako je samotný disp. foťáku.
Našiel som toto na nete, ale vzhladom na cenu je to niečo absolutne nereálnehttp://www.techbox.sk/foto/c486/smallhd-dp-slr-monitor-namiesto-externeho-blesku.html
Nemáte nejaké iné skúsenosti, ako si preklikať fotky priamo pri fotení, bez prenosu ?
Externé monitory sa používajú hlavne na video tvorbu, skús sa poobezrať skôr týmto smerom. No Small HD patrí k špičke v týchto rozmeroch, takže niet sa čo čudovať cene.
som v ateliery, fotím, a priamo po cvaknutí si chcem pozreť fotku, no lcd na tele mi nestačí... takže spravím otočku, a na stolíku zamnou mám nejaké menšie LCD alebo tablet alebo niečo také , a ten mi vlastne ukazuje to co vidím na tele... a môže byť prepojený aj káblom, nemusí byť bezdrôtovo.
som v ateliery, fotím, a priamo po cvaknutí si chcem pozreť fotku, no lcd na tele mi nestačí... takže spravím otočku, a na stolíku zamnou mám nejaké menšie LCD alebo tablet alebo niečo také , a ten mi vlastne ukazuje to co vidím na tele... a môže byť prepojený aj káblom, nemusí byť bezdrôtovo.
hej hej, toto mám na Macu, ale práve mi išlo o to, že ak by som to mal, a mohol s tým aj vybehnúť, poprípade niesom u seba, ale v inom ateliery alebo vonku v exteriery... takže napad s galaxy note + kábel mi príde ako najreálnejšie riešenie. dakujem
Je to bezny postup. Staci prepojit fotak s pocitacom cez USB a fotku mas ihned v nom. Treba len softver, napr. Lightroom.
Malo by stacit aj obycajne pripojenie cez HDMI kabel na monitor/televizor. Potom netreba ziadny softver. Nemam sice poruke micro HDMI kabel aby som to vyskusal, ale cez analogovy vystup to na Nikone D5100 funguje, na televizore sa zobrazi kopia toho co je na displeji, teda alebo stavovy displej alebo nafotena fotka pri kontrole snimku.
Malo by stacit aj obycajne pripojenie cez HDMI kabel na monitor/televizor. Potom netreba ziadny softver. Nemam sice poruke micro HDMI kabel aby som to vyskusal, ale cez analogovy vystup to na Nikone D5100 funguje, na televizore sa zobrazi kopia toho co je na displeji, teda alebo stavovy displej alebo nafotena fotka pri kontrole snimku.
Si to vyskusaj, ake je to neprijemne to prepinanie medzi zadnym displejom a TV. Pri praci v normalnom rezime, nie v LV, ktory je pre dynamicke fotenie nepouzitelny.
Si to vyskusaj, ake je to neprijemne to prepinanie medzi zadnym displejom a TV. Pri praci v normalnom rezime, nie v LV, ktory je pre dynamicke fotenie nepouzitelny.
Nic netreba prepinat, zobrazenie na externom monitore/TV funguje aj pri foteni cez hladacik, vtedy zobrazuje nastavene expozicne parametre a po odfoteni sa tam zobrazi nafoteny snimok. Je to presna kopia zadneho displeja. Tak to aspon funguje na D5100.
Externé LCD k zrkadlovke
Našiel som toto na nete, ale vzhladom na cenu je to niečo absolutne nereálnehttp://www.techbox.sk/foto/c486/smallhd-dp-slr-monitor-namiesto-externeho-blesku.html
Nemáte nejaké iné skúsenosti, ako si preklikať fotky priamo pri fotení, bez prenosu ?
Dakujem
http://www.techbox.sk/foto/c1471/apple-ipad-ako-druhy-a-hlavne-bezdrotovy-displej-k-vasmu-fotoaparatu.html
a dokonca bezdrôtovo... No možno to niekomu pomôže, ako mne
http://www.techbox.sk/foto/c1471/apple-ipad-ako-druhy-a-hlavne-bezdrotovy-displej-k-vasmu-fotoaparatu.html
a dokonca bezdrôtovo... No možno to niekomu pomôže, ako mne
staci si vybrat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa