Fórum » Príslušenstvo

beauty dish alebo oktagon?

martinpsenky
2013-01-06 16:18:46+01
Ahojte,

prosim Vas o rady ci skusenosti....
Kupil som zableskove svetlo 600w s generatorom na fotenie portretov v exterieri....
rad by som k nemu kupil bud beauty dish alebo okragon.
Viem ze kazdy dava asi ine svetlo, ale co pre mna ako zaciatocnika by bolo vhodnejsie?
S beauty dishom "vraj" treba vediet fotit ze dava tvrdsie svetlo...a pre zaciatocnika je "vraj" lepsi okragon.
Mam na vyber z tychto dvoch:beauty dish 55 cm:
http://www.mini-max.sk/product/default/2062
ak oktagon tak je otazka ci bude stacit 80 cm alebo 120
80cm: http://www.mini-max.sk/product/default/1919
120 cm: http://www.mini-max.sk/product/default/1432

A som zaciatocnik tak ma tu neukamenujte, a poradte mi prosim

Velka vdaka!!!!!

morgoth
2013-01-06 18:58:55+01
príspevok od: martinpsenky
Ahojte,

prosim Vas o rady ci skusenosti....
Kupil som zableskove svetlo 600w s generatorom na fotenie portretov v exterieri....
rad by som k nemu kupil bud beauty dish alebo okragon.
Viem ze kazdy dava asi ine svetlo, ale co pre mna ako zaciatocnika by bolo vhodnejsie?
S beauty dishom "vraj" treba vediet fotit ze dava tvrdsie svetlo...a pre zaciatocnika je "vraj" lepsi okragon.
Mam na vyber z tychto dvoch:beauty dish 55 cm:
http://www.mini-max.sk/product/default/2062
ak oktagon tak je otazka ci bude stacit 80 cm alebo 120
80cm: http://www.mini-max.sk/product/default/1919
120 cm: http://www.mini-max.sk/product/default/1432

A som zaciatocnik tak ma tu neukamenujte, a poradte mi prosim

Velka vdaka!!!!!
Vyskusaj si to niekedy v atelieri, kde su oba. Neda sa ti poradit ktory je vhodnejsi, zavisi od toho co a ako fotis. To je ako ked sa ludia pytaju, ci si maju kupit teleobjektiv, alebo sirokac... Ci hrubu alebo hladku muku...

martinpsenky
2013-01-06 19:26:14+01
To co je za radu? Ako som pisal fotim v exterieri.....bol som par krat fotit v studiu a nemali tam ani jeden a to teraz mam behat po atelieroch a zistovat kde nejaky maju? Otazka bola jednoducha, ci je lepsi pre amatera beauty dish alebo oktabox, ako som pisal niekde som pocul ze jedna pani povedala ze beauty dish je skor pre skusenejsich nakolko dava vraj ostrejsie svetlo ako oktabox cize vraj pre amatera je oktabox lahsie pouzitelny tak neviem ale vraj dish dava krajsie svetlo ako oktabox dakujem za zmysluplne rady.....

martinpsenky
2013-01-06 19:28:41+01
A morgoth cital si poriadne moju otazku? Fotim portrety v exteriery, s 60d objektivy 85mm 1,8, 50mm 1,4 tamron 70-200 2,8 este nejake doplnujuce info?

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2013-01-06 19:34:26+01
To co je za radu? Ako som pisal fotim v exterieri.....bol som par krat fotit v studiu a nemali tam ani jeden a to teraz mam behat po atelieroch a zistovat kde nejaky maju? Otazka bola jednoducha, ci je lepsi pre amatera beauty dish alebo oktabox, ako som pisal niekde som pocul ze jedna pani povedala ze beauty dish je skor pre skusenejsich nakolko dava vraj ostrejsie svetlo ako oktabox cize vraj pre amatera je oktabox lahsie pouzitelny tak neviem ale vraj dish dava krajsie svetlo ako oktabox dakujem za zmysluplne rady.....
pre amatéra je lepšie ostrejšie svetlo, pretože keď zvládneš svietenie s ním, bez problémov zvládneš aj svietenie s mäkkým svetlom. pre exterier je z pohľadu prenosnosti lepší beauty dish, nemusíš ho rozkladať, skladať. navyše sa dá naň kúpiť difúzna látka, takže svetlo vieš aj zmäkčiť. čo dáva krajšie svetlo? to ti kto povedal? o krajšom svetle sa dá hovoriť v konkrétnom prípade, nie vo všeobecnosti.

inkubbus
2013-01-06 19:35:34+01
ťažko ti niečo radiť. hlavné je aby si mal zvládnuté prirodzené svetlo.

je úplne jedno čo si kúpiš, lebo ako si povedal, každý dáva trocha iný výsledok. ale nepovedal si čo od toho očakávaš.

FLASH-FOTO
2013-01-06 19:37:34+01
Čítam dlho podobné otázky a žiadosti a niekedy sa už smejem..., v tej odpovedi bolo všetko, ak máš prostriedky na záblesk a generátor, tak kúpa oboch Ťa nezruinuje... Vyskúšaš si a časom zistíš, že využiješ všetko...
Niekedy mi to príde, ako keby sa ľudia len chválili, čo kúpili..., prepáč, neber to v zlom...

fatality
2013-01-06 19:53:16+01
oktopus

Tomáš Muška
2013-01-06 19:54:20+01
martin.b má pravdu v tom, že je lepšie začať svietiť "tvrdo".. to je rada, ktorú ti dá každý skúsený fotograf (napríklad stano petera to hovoril na FS2011)... s tvrdým svetlom je totiž práca ťažšia, prechody sú ostré a zvýrazňuje sa štruktúra kože a všetky možné chyby - či na pokožke alebo na svietení...

kdežto softbox - je jedno akého tvaru ti svetlo zmäkčí a ľahšie sa s ním pracuje.. proste nemieriš a bum - niečo z toho bude.. to je ten problém mnohých začínajúcich fotografov - naučia sa so softom a potom je pre nich problém pracovať s reflektorom, komínkom alebo beauty shitom...

čo sa týka prenosu - rozložená okta je rozhodne prenosnejšia ako plechový hrniec - minimálne ak nemáš auto alebo je lokácia autom nedostupná...

martinpsenky
2013-01-06 20:01:15+01
Dakujem vam, tu nejde o chvalenie sa, po kupe toho svetla s generatorom mi zostalo na kupu stojanu a len na jedneho z nich.....na obe uz nemam......ok berem skor ten beuty dish, ked mi to nejak extra nepojde, kupim na to vostinu a ponozku

Daniel.U
2013-01-06 20:12:35+01
Dakujem vam, tu nejde o chvalenie sa, po kupe toho svetla s generatorom mi zostalo na kupu stojanu a len na jedneho z nich.....na obe uz nemam......ok berem skor ten beuty dish, ked mi to nejak extra nepojde, kupim na to vostinu a ponozku
skus pouzivat dazdniky. Su lacne a skladne. Oktabox pokial nekupis nejaky super skladaci, tak ta to asi s nim nebude bavit.

martinpsenky
2013-01-06 20:19:14+01
Mne nevadi nieco skladat z tohto hladiska by mi to nevadilo

morgoth
2013-01-06 20:19:50+01
Este raz:
Kazde z tych 2 vyprodukuje ine vysledky.
V atelieri lepsie uvidis aky charakter ma svetlo z oboch, nez vonku, kde je kopa svetla vsade okolo.

PS: Neviem ci mam fotit farebne alebo ciernobielo. Poradi mi niekto, co je lepsie pre zaciatocnika?

Daniel.U
2013-01-06 20:21:03+01
Mne nevadi nieco skladat z tohto hladiska by mi to nevadilo
tak si kup miesto beauty dishu puzzle

Daniel.U
2013-01-06 20:22:01+01
príspevok od: morgoth
Este raz:
Kazde z tych 2 vyprodukuje ine vysledky.
V atelieri lepsie uvidis aky charakter ma svetlo z oboch, nez vonku, kde je kopa svetla vsade okolo.

PS: Neviem ci mam fotit farebne alebo ciernobielo. Poradi mi niekto, co je lepsie pre zaciatocnika?
ja som vcera od jedneho pocul, ze chce odfarbenu rodinnu fotku, tak skus take robit ako zaciatocnik

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2013-01-06 20:33:20+01
Dlhe roky som pouzival softboxy. Nic ine u nas v atelieri nebolo. Su prakticky blbuvzdorne, takze aspon nevadilo, ze som sa nikde neucil ako svietit. Neskor mi ale zacalo vadit, ze neviem s nimi nieco nasvietit dramatickejsie. Preto som kupil do redakcie BD s vostinou a ponozkou. A hned mam ine moznosti. Najma smerovanie svetla vostinou je super.
Myslim, ze kazdy po case dospeje k BD. Ale bude pouzivat obidvoje. Jednym z beznych svieteni je hore BD, zospodu Softbox.

martinpsenky
2013-01-06 21:13:36+01
Dakujem

martinpsenky
2013-01-06 21:15:17+01
Daniel u na co tie komenty? Co mas 18? To malo byt akoze vtipne?

durikus
2013-01-06 21:23:21+01
Ten bauty Dish som kúpil, "pomožka" je už v cene

garyfisher
2013-01-06 21:29:43+01
príspevok od: Tomáš Muška
martin.b má pravdu v tom, že je lepšie začať svietiť "tvrdo".. to je rada, ktorú ti dá každý skúsený fotograf (napríklad stano petera to hovoril na FS2011)... s tvrdým svetlom je totiž práca ťažšia, prechody sú ostré a zvýrazňuje sa štruktúra kože a všetky možné chyby - či na pokožke alebo na svietení...

kdežto softbox - je jedno akého tvaru ti svetlo zmäkčí a ľahšie sa s ním pracuje.. proste nemieriš a bum - niečo z toho bude.. to je ten problém mnohých začínajúcich fotografov - naučia sa so softom a potom je pre nich problém pracovať s reflektorom, komínkom alebo beauty shitom...

čo sa týka prenosu - rozložená okta je rozhodne prenosnejšia ako plechový hrniec - minimálne ak nemáš auto alebo je lokácia autom nedostupná...
beauty shitom za 100 bodov

Strana 1 z 2

Inzercia