Dobry stativ pre zrkadlovku do 50€ nejestvuje. Odporucane minimum je kovovy stativ Velbon Sherpa 250R. O nom je tu toho popisaneho dost, rovnako aj o lacnych stativoch. Stacilo pouzit vyhladavanie vo fore.
a ked to nebudes pouzivat v extremných podmienkach, extremnom vetre, na extremnom terene ? napr. len doma v int. max niake nočne fotky v ext. Ani tak nedoporucujete Velbon EX-630 ?? pre amatera s potakom D5100+18-105?? THX
a ked to nebudes pouzivat v extremných podmienkach, extremnom vetre, na extremnom terene ? napr. len doma v int. max niake nočne fotky v ext. Ani tak nedoporucujete Velbon EX-630 ?? pre amatera s potakom D5100+18-105?? THX
Tu sa nebavime o extremoch. To by sme boli v uplne inej vahovej aj cenovej kategorii. Tu ide o zakladnu funkcionalitu, aby sa stativ neroztriasol od samotneho sklapnutia zrkadielka. Aby si dokazal presne nastavit hlavu.
Kludne si ten Velbon CX kup, niekedy niet inej cesty, ako sa skutocne poucit na vlastnej chybe.
Určite veľa ľudí so mnou súhlasiť nebude, ale ak nemáš peniaze, ani "nádej" na došetrenie, tak si ho kúp. Určite lepšie ako nič. Ak nebudeš vyvádzať hlúposti foťák ti určite nespadne a ak zistíš, že potrebuješ niečo lepšie, tak už nezostane nič iné ako šetriť. Netreba každý "životný krok" diskutovať s okolím a nechať si ho schváliť
thx za odpoved, niekdy sa mi zda že tu na e-photo su len profici, a ked obyčajný amater sa niečo opýta tak ho hned pošlú do .... a smeju sa mu , tak isto je to aj s fotkami. Poznam par ludi čo sú tu registrovaný a nedali hore ani jednu fotku kvoli tomu. Ja som sa opovážil uploadovať jeden ´nepodarok´ ako to pan fotograf nazval.
thx za odpoved, niekdy sa mi zda že tu na e-photo su len profici, a ked obyčajný amater sa niečo opýta tak ho hned pošlú do .... a smeju sa mu , tak isto je to aj s fotkami. Poznam par ludi čo sú tu registrovaný a nedali hore ani jednu fotku kvoli tomu. Ja som sa opovážil uploadovať jeden ´nepodarok´ ako to pan fotograf nazval.
prkný den prajem profikom aj amaterom
z užitočných a dobre mienených komentárov sa pouč, na ostatných sa vy*er
Ja mam EX-540, a je v pohode, tiez ma v ephotoshope odhovarali, ale ked si mam vybrat ci so sebou na vylet budem niest 49cm alebo 63cm kravu, resp. 1.4kg alebo 2kg... Na bezne amaterske/poloamaterske fotenie staci, pri vetre ti nepomoze aj tak ani ta serpa 250, takze je to jedno. Predtym som mal od kamarata nejaku hamu, to bola katastrofa, ale tento ma masivnejsie nohy, a ak napriklad nevysunies spodne (najtensie sekcie), tak to nieco prida k stabilite (ak v danom pripade nevadi nizsia vyska).
Kazdopadne ak so stativom neplanujes chodit na dlhe vylety, tak asi by som sa predsa len pozrel v bazaroch na tu sherpu, alebo nieco podobne - do tych 50e.
No ak naozaj nemôžeš dať viac tak čo už lepšie ako nič, ale ak môžeš ešte prišetriť, radšej prišetri a kúp niečo lepšie čo ti fakt vydrží dlho. aby si potom neľutoval po roku keď budeš chcieť fotiť niečo viac že ti je ten malý a nestabilný v teréne. Mám tu istu techniku ako ty a tiež som teraz riešila aký statív kúpiť. kúpila som Manfrotto 055XPROB hlavne kvôli výškovemu rozsahu 10-178,5cm. ja riadne vysoký a pevný ako riadny chlap
Statív do 50€
50€...
www.ephoto.sk/bazar/predam/fotoprislusenstvo/bratislavsky-kraj/26217/fotobatoh-kata-3-n-1-22-stativ-velbon-sherpa-250r/
www.ephoto.sk/bazar/predam/fotoprislusenstvo/bratislavsky-kraj/26217/fotobatoh-kata-3-n-1-22-stativ-velbon-sherpa-250r/
napr. len doma v int. max niake nočne fotky v ext. Ani tak nedoporucujete Velbon EX-630 ?? pre amatera s potakom D5100+18-105??
THX
napr. len doma v int. max niake nočne fotky v ext. Ani tak nedoporucujete Velbon EX-630 ?? pre amatera s potakom D5100+18-105??
THX
Kludne si ten Velbon CX kup, niekedy niet inej cesty, ako sa skutocne poucit na vlastnej chybe.
THX
Aj ja ho mám v pláne kúpiť.
niekdy sa mi zda že tu na e-photo su len profici, a ked obyčajný amater sa niečo opýta tak ho hned pošlú do .... a smeju sa mu , tak isto je to aj s fotkami. Poznam par ludi čo sú tu registrovaný a nedali hore ani jednu fotku kvoli tomu. Ja som sa opovážil uploadovať jeden ´nepodarok´ ako to pan fotograf nazval.
niekdy sa mi zda že tu na e-photo su len profici, a ked obyčajný amater sa niečo opýta tak ho hned pošlú do .... a smeju sa mu , tak isto je to aj s fotkami. Poznam par ludi čo sú tu registrovaný a nedali hore ani jednu fotku kvoli tomu. Ja som sa opovážil uploadovať jeden ´nepodarok´ ako to pan fotograf nazval.
este ma nesklamal
Kazdopadne ak so stativom neplanujes chodit na dlhe vylety, tak asi by som sa predsa len pozrel v bazaroch na tu sherpu, alebo nieco podobne - do tych 50e.
THX
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa