ahojte na horeuvedenom linku mám aktuálne možnosť kúpiť tieto veci-kedže som to plánovala dobudúcna kúpiť, ale ešte som sa týmto vobec nezaoberala, nenaštudovala a neviem o tom nič (blesky svetlá atĎ) viete mi povedať, či je to kompatibilné s mojim foťákom-D7000+ či by fungovali všetky funkcie plnohodnotne a ak nie prečo? Ďakujem ochotným ľuďom Bubu
ahojte na horeuvedenom linku mám aktuálne možnosť kúpiť tieto veci-kedže som to plánovala dobudúcna kúpiť, ale ešte som sa týmto vobec nezaoberala, nenaštudovala a neviem o tom nič (blesky svetlá atĎ) viete mi povedať, či je to kompatibilné s mojim foťákom-D7000+ či by fungovali všetky funkcie plnohodnotne a ak nie prečo? Ďakujem ochotným ľuďom Bubu
Obaja ste z BA (dúfam). Ak je dotyčný seriozny, tak ti to dovolí osobne odskúšať.
Cena vyzerá lákavo. Neviem aký máš cenový strop a či ti ide vyslovene o svetlá na báze bleskov. Ja by som osobne čosi priložil a kúpil set zábleskov na mini-max.sk. Áno, blesky majú výhodu mobilnosti ale záblesk s modelovacou lampou má výhody ktoré blesk nedokáže nahradiť.... mám na mysli niečo takéto: http://www.mini-max.sk/product/default/1425
dvojročná záruka a možnosť dokúpenia dielov ako napr. žiarovky je tiež plusom
ja som na začiatok planovala kúpiť čisto externy blesk-na všetko idem pomaly najprv sa chcem naučiť s jednym potom s druhym, ale kedže mám narodky, priatelia sa mi vyskladali cca do 200€ a chcu mi to kupiť-nerozumeju sa do toho a ja zatual tiež nie, preto sa pýtam. ten blesk by tuším fungoval len na manuálny režim-tiež neviem čo si mám predstaviť pod tým, čo by všetko nefungovalo-nikdy som si o tom nič neštudovla nebolo to zatial aktualne. cela ta zostava je pre mna ako bonus k externemu blesku- ak to nevezmem vezmem SB 700 alebo asi. do tej zostavy sa nevyznam a vyskusať to je fajn ale vzivote som ani blesk v ruke nemala tak tažko skušať -aspon pre mna
určite by som na začiatok kupil tu sb 700 mám ho a je to slušný blesk a so 7000ckou si fakt dobre rozumie a časom by sa dali dokúpiť dáždniky a lacnejšie blesky, ale určite ťa posunie tá 700 dalej a máš ju novú so zárukou
Ja osobne by som to nebral. Tiez postupne zacinam a pomaly dokupujem co potrebujem. Cena to nie je zla, no ked pozrem ebay(nakolko to vsetko vypada, ze je to China), tak narychlo si myslim, ze sa to da poskladat za lacnejsie. Ja som teraz objednaval dialkovy odpalovac Aputure, stativ na dazdnik, dazdnik a drziak na daznik a dostal som sa na zhruba 40EUR. Na zaciatok by to malo celkom stacit, blesk je lepsie mozno zainvestovat a zobrat lepsi(napriklad Metz44). Ak mozem tak by som odporucil http://www.outlet-dmt.cz/studiova-fototechnika_c13208.aspx maju tam celkom pekne zlavy niekedy.
Dorr je nemecka firma, ale predpokladam, ze blesky su Made in China. V predchadzajucom zamestnani som ich predaval. Jedna sa o lacne blesky pre zaciatocnikov. Znacka Dorr je ale zarukov, ze to nebudu tie najvacsie sunty z eBay, ale ze sa jedna o kontrolovanu kvalitu. Kit je urceny pre atelierovu fotografiu v domacich podmienkach, pripadne fotografovanie na pasy, viza a pod. Cena je rozumna a prijatelna. Ak ale nehodlas doma vytvorit male studio a pravidelne fotografovat napr. pekne baby, je ti tento kit nanic. Uzitocnejsi a univerzalnejsi a navyse lahsie ovladatelny bude systemovy blesk, napr. spomenuta SB-700. Tu mozes neskor dovybavit prislusentvom pre ataelierove fotenie a strobist (stativ, dazdnik, softbox....).
Ja si tiez myslim, ze skor nie... urcite je to cina... ja ratam skor, ze nevydareny nakup... neplni ten ucel, na ktory si myslel, ze to bude fungovat a teraz predava dalej.. mozno este drahsie ako kupil.
Mne sa tiez niekedy stane, ze sa seknem pri kupe.. a sa snazim potom co najskor a najlepsie predat.
inak.. ja som kupil pred casom externy blesk MEIKE MK 950, cena bola okolo 80 €.. podporuje aj TTL. Mam D5100 a rozdiel oproti blesku na fotaku je aj v mojich amaterskych ocial diametralne odlisny.
Ak chces fotit prevazne v style fotky vlavo, kit Door je na to vhodny. Ak ta viac oslovuje styl fotky vpravo, ber systemovy blesk.
Ak si uplny zaciatocnik ohladom svietenia, tak chod na to tak ako ti tu viaceri radia. Kup si tu SB-700 a k nej si mozes dokupit lacny stativ, drziak a dadnik. S touto kombinaciou nemozes nic pokazit, iba ked ta zacne omedzovat tak ju rozsiris. Ak to s fotenim myslis naozaj vazne, externemu /systemovemu/ blesku sa aj tak nevyhnes.
netreba zabúdať aj na af na blesku, oproti zrkadlovke ma aktivity af to znamená že dokáže ostriť aj v tme, no zrkadlovka má pasívny af a stačí horšie svetlo a už nevie zaostriť určite mi dajú za pravdu všetci
ved toto, že ja osobne som tiež za externy blesk a SB 700-to som bola rozhodnuta. toto mi navrhli priatelia ako darcek k narodkam, ale nefotia tak sa ma opytali co chcem. Popravde som aj ja viac za nieco mobilné a hlavne pouzitelne vonku a tiez si myslim ze najprv sa musim naucit robit s externym bleskom a potom riešit co mi chyba ak budem mat taky pocit. Dakujem za rady, karolovi za vyklad pekne polopate domace studio je v plane ale urcite nie teraz, ked o tom nic neviem a pracu ani s externym bleskom este neovladam. zvyknuta som sama si potom hladat co potrebujem este raz dakujem
ved toto, že ja osobne som tiež za externy blesk a SB 700-to som bola rozhodnuta. toto mi navrhli priatelia ako darcek k narodkam, ale nefotia tak sa ma opytali co chcem. Popravde som aj ja viac za nieco mobilné a hlavne pouzitelne vonku a tiez si myslim ze najprv sa musim naucit robit s externym bleskom a potom riešit co mi chyba ak budem mat taky pocit. Dakujem za rady, karolovi za vyklad pekne polopate domace studio je v plane ale urcite nie teraz, ked o tom nic neviem a pracu ani s externym bleskom este neovladam. zvyknuta som sama si potom hladat co potrebujem este raz dakujem
Vidis, sama si si aj odpovedala. Aj skusenejsi tvrdia, ze sa najskor treba naucit svietit s jednym svetlom a potom pokracovat s dalsimi. Nech ti priatelia prispeju na SB-700ku a budes spokojna.
pan kolega a dobre su otočené tie fotky? lebo pekne odfotenie zo strany dokáže aj sb
Blesk je blesk. A na fotografii neuvidis aky. Fotograf dokaze nafotit prakticky to iste systemovym aj atelierovym bleskom. Kazdy z nich ma svoje vyhody a nevyhody. Atelierove blesky Door + nizka cena za dva blesky a prislusenstvo + napajanie zo siete - pre pouzitie v exteriery potrebne dokupit drahe prislusenstvo - neprakticka manipulacia - nie su univerzalne - nutnost prace vyhradne v manualnom rezime - nutnost dokumnia odpalovacov - nepodporuju synchronizaciu s kratkymi casmi
Systemovy blesk + kompaktny a perfektne prenositelny + univerzalny pre rozne fotograficke zanre + nezavysli na sieti + CLS, High speed sync + funguje vo vsetkych rezimoch + dovybavitelny pre strobist - nema pilotnu ziarovku - pre atelierovy styl prace nutne dokupit prislusenstvo - pre kreativnejsiu pracu v atelieri potrebne dokupit dalsi blesk
Blesk je blesk. A na fotografii neuvidis aky. Fotograf dokaze nafotit prakticky to iste systemovym aj atelierovym bleskom. Kazdy z nich ma svoje vyhody a nevyhody. Atelierove blesky Door + nizka cena za dva blesky a prislusenstvo + napajanie zo siete - pre pouzitie v exteriery potrebne dokupit drahe prislusenstvo - neprakticka manipulacia - nie su univerzalne - nutnost prace vyhradne v manualnom rezime - nutnost dokumnia odpalovacov - nepodporuju synchronizaciu s kratkymi casmi
Systemovy blesk + kompaktny a perfektne prenositelny + univerzalny pre rozne fotograficke zanre + nezavysli na sieti + CLS, High speed sync + funguje vo vsetkych rezimoch + dovybavitelny pre strobist - nema pilotnu ziarovku - pre atelierovy styl prace nutne dokupit prislusenstvo - pre kreativnejsiu pracu v atelieri potrebne dokupit dalsi blesk
Kit atelierovych svetiel Dorr
ahojte na horeuvedenom linku mám aktuálne možnosť kúpiť tieto veci-kedže som to plánovala dobudúcna kúpiť, ale ešte som sa týmto vobec nezaoberala, nenaštudovala a neviem o tom nič (blesky svetlá atĎ) viete mi povedať, či je to kompatibilné s mojim foťákom-D7000+ či by fungovali všetky funkcie plnohodnotne a ak nie prečo? Ďakujem ochotným ľuďom
Bubu
ahojte na horeuvedenom linku mám aktuálne možnosť kúpiť tieto veci-kedže som to plánovala dobudúcna kúpiť, ale ešte som sa týmto vobec nezaoberala, nenaštudovala a neviem o tom nič (blesky svetlá atĎ) viete mi povedať, či je to kompatibilné s mojim foťákom-D7000+ či by fungovali všetky funkcie plnohodnotne a ak nie prečo? Ďakujem ochotným ľuďom
Bubu
Áno, blesky majú výhodu mobilnosti ale záblesk s modelovacou lampou má výhody ktoré blesk nedokáže nahradiť....
mám na mysli niečo takéto:
http://www.mini-max.sk/product/default/1425
dvojročná záruka a možnosť dokúpenia dielov ako napr. žiarovky je tiež plusom
Ak ale nehodlas doma vytvorit male studio a pravidelne fotografovat napr. pekne baby, je ti tento kit nanic. Uzitocnejsi a univerzalnejsi a navyse lahsie ovladatelny bude systemovy blesk, napr. spomenuta SB-700. Tu mozes neskor dovybavit prislusentvom pre ataelierove fotenie a strobist (stativ, dazdnik, softbox....).
Mne sa tiez niekedy stane, ze sa seknem pri kupe.. a sa snazim potom co najskor a najlepsie predat.
inak.. ja som kupil pred casom externy blesk MEIKE MK 950, cena bola okolo 80 €.. podporuje aj TTL. Mam D5100 a rozdiel oproti blesku na fotaku je aj v mojich amaterskych ocial diametralne odlisny.
domace studio je v plane ale urcite nie teraz, ked o tom nic neviem a pracu ani s externym bleskom este neovladam. zvyknuta som sama si potom hladat co potrebujem este raz dakujem
domace studio je v plane ale urcite nie teraz, ked o tom nic neviem a pracu ani s externym bleskom este neovladam. zvyknuta som sama si potom hladat co potrebujem este raz dakujem
Atelierove blesky Door
+ nizka cena za dva blesky a prislusenstvo
+ napajanie zo siete
- pre pouzitie v exteriery potrebne dokupit drahe prislusenstvo
- neprakticka manipulacia
- nie su univerzalne
- nutnost prace vyhradne v manualnom rezime
- nutnost dokumnia odpalovacov
- nepodporuju synchronizaciu s kratkymi casmi
Systemovy blesk
+ kompaktny a perfektne prenositelny
+ univerzalny pre rozne fotograficke zanre