Fórum » Príslušenstvo

druhy akumulator

suuzi
2013-03-11 09:16:44+01
ahojte, chcem kupit druhu bateriu do sony nex 5 : Sony NP-FW50.na ebay maJu neoriginaly za 5 GBP, je to v pohode? nemozem tym znicit fotak? nabijacku?fake:http://www.ebay.co.uk/itm/Battery-for-Sony-NP-FW50-SLT-A33-SLT-A55-Nex-3-Nex-5-/270887623112?pt=UK_Camera_Batteries&hash=item3f122919c8 original: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Sony-NP-FW50-Made-in-Japan-Camera-Battery-W-Series-brand-NEW-alpha-/170994366928?pt=UK_Camera_Batteries&hash=item27d00ef9d0
su tam nejake rizika?dakujem

Blackman
2013-03-11 10:23:44+01
príspevok od: suuzi
ahojte, chcem kupit druhu bateriu do sony nex 5 : Sony NP-FW50.na ebay maJu neoriginaly za 5 GBP, je to v pohode? nemozem tym znicit fotak? nabijacku?fake:http://www.ebay.co.uk/itm/Battery-for-Sony-NP-FW50-SLT-A33-SLT-A55-Nex-3-Nex-5-/270887623112?pt=UK_Camera_Batteries&hash=item3f122919c8 original: http://www.ebay.co.uk/itm/Genuine-Sony-NP-FW50-Made-in-Japan-Camera-Battery-W-Series-brand-NEW-alpha-/170994366928?pt=UK_Camera_Batteries&hash=item27d00ef9d0
keby tam neboli rizika, tak kazdy kupuje len fake a nie origo. Otazka je ci ti to za tych par korun stoji. Samozrejme sa moze stat ze aj origo baterka bude zla. Nabijacku kupuj len overene znacky, nie je nic horsie ako trpnut v praci ci mi nezhori barak lebo nabijam baterky v cinskej nabijacke za 3Eura.

blahoslav J B Art
2013-03-11 10:38:08+01
príspevok od: Blackman
keby tam neboli rizika, tak kazdy kupuje len fake a nie origo. Otazka je ci ti to za tych par korun stoji. Samozrejme sa moze stat ze aj origo baterka bude zla. Nabijacku kupuj len overene znacky, nie je nic horsie ako trpnut v praci ci mi nezhori barak lebo nabijam baterky v cinskej nabijacke za 3Eura.
kludne nech si kupi aj neoriginalnu bateriu a nabijacku, ale nech ju dobija v praci a nie doma, aspon mu nevyhori barak
ja som pouzival neoriginalne baterie na kompakty Olympus aj Canon 350d, vydrz na 1 nabitie mali takmer rovnaku ako origos, akurat originalne funguju doteraz a neoriginal skoncili po nejakych 2 rokoch

JohnNewton
2013-03-11 10:38:41+01
Už sa tu toho dosť o tom napísalo:

www.ephoto.sk/forum/1/5870/neoriginalne-baterie/

mikimajky
2013-03-11 10:47:15+01
príspevok od: blahoslav J B Art
kludne nech si kupi aj neoriginalnu bateriu a nabijacku, ale nech ju dobija v praci a nie doma, aspon mu nevyhori barak
ja som pouzival neoriginalne baterie na kompakty Olympus aj Canon 350d, vydrz na 1 nabitie mali takmer rovnaku ako origos, akurat originalne funguju doteraz a neoriginal skoncili po nejakych 2 rokoch
Aj ja mám neoriginál z číny. Ale origoš pýtali okolo 50 € na slovensku a číňanovi stačilo za 2 baterky 8 € . Tak ich kludne po dvoch rokoch vyhodím a objednám nové. A stále mám akumulátory tri a nie dva.

JohnNewton
2013-03-11 11:11:03+01
príspevok od: mikimajky
Aj ja mám neoriginál z číny. Ale origoš pýtali okolo 50 € na slovensku a číňanovi stačilo za 2 baterky 8 € . Tak ich kludne po dvoch rokoch vyhodím a objednám nové. A stále mám akumulátory tri a nie dva.
Má to logiku, je to spotrebný materiál, ktorý skončí na smetisku, mimochodom aj drvivá väčšina "orginál" batérií bola vyrobená v číne

suuzi
2013-03-11 12:33:58+01
inak mate pravdu, mala som najprv hladat na fore, az potom yakladat temu. nasla som veru starsie diskusie a fake bateriu objednala. dakujem pekne za odpovede

bear
- moderator
2013-03-11 18:36:24+01
príspevok od: JohnNewton
Má to logiku, je to spotrebný materiál, ktorý skončí na smetisku, mimochodom aj drvivá väčšina "orginál" batérií bola vyrobená v číne
Baterie na smetisko nepatria. Obsahuju toxicke materialy a su pomerne dobre recyklovatelne.

K teme: mne neoriginaly, zvacsa vydrzali menej a mali kratsiu zivotnost, takze teraz uz radsej kupujem originaly. Snazim sa vyberat techniku tak, aby viacero zariadeni vyuzivalo rovnaky typ baterii, setri to miesto a hmotnost pri cestovani.

JohnNewton
2013-03-11 19:17:30+01
príspevok od: bear
Baterie na smetisko nepatria. Obsahuju toxicke materialy a su pomerne dobre recyklovatelne.

K teme: mne neoriginaly, zvacsa vydrzali menej a mali kratsiu zivotnost, takze teraz uz radsej kupujem originaly. Snazim sa vyberat techniku tak, aby viacero zariadeni vyuzivalo rovnaky typ baterii, setri to miesto a hmotnost pri cestovani.
Áno zvyčjne vydržia menej ale aj omnoho menej stoja. Okrem toho niekedy iný ako orginálny výrobcovia ponukajú batérie vyšších kapacít ako orginál, napríklad pri kamerách.(batéria tam kľudne môže trčať von ) A ako by som mal zladiť nekoľko úplne odlišných zariadení na jeden typ batérií, to vážne netuším...

suuzi
2013-03-15 13:51:39+01
ahojte este 1 otazka - mam sony nex 5 a jeden objektiv. cim mozem utriet spinku na skle objektive spredu - pod krytkou? asi zrniecka prachu. stetcom? mozem kupit aj lacny na ebay? alebo aky mi doporucite? pripadne treba mi cely set na cistenie? kym nemam viac objektivov / v blizkej dobe neplanujem/, tak mi treba aj nieco ine okrem stetca? objektiv nedavam dole. dakujem

blahoslav J B Art
2013-03-15 14:14:51+01
ahojte este 1 otazka - mam sony nex 5 a jeden objektiv. cim mozem utriet spinku na skle objektive spredu - pod krytkou? asi zrniecka prachu. stetcom? mozem kupit aj lacny na ebay? alebo aky mi doporucite? pripadne treba mi cely set na cistenie? kym nemam viac objektivov / v blizkej dobe neplanujem/, tak mi treba aj nieco ine okrem stetca? objektiv nedavam dole. dakujem
staci balonik na ofuknutie so stetcom a mikrovlaknova utierka
alebo este dokupit filter na objektiv a ten mozes umyvat aj jarovou vodou

seifi
2013-03-15 14:19:09+01
príspevok od: mikimajky
ak bude Európa za 10 rokov bez roboty, choď si ju pýtať ku Číňanovi

seifi
2013-03-15 14:20:45+01
príspevok od: JohnNewton
ale nie v tej istej garáži;

mikimajky
2013-03-15 18:20:10+01
príspevok od: seifi
ak bude Európa za 10 rokov bez roboty, choď si ju pýtať ku Číňanovi
Ak nebude rozdiel v cene 400- 500 % tak si kľudne kúpim aj originál. A by som povedal že tot je "originál" teda z tej istej fabriky a toho istého pásu ,len z inou nálepkou.
A teda žiaľ toto je neprekonaťeľný rozdiel. Dlho som sa tomuto bránilqa nakupoval u nás, ale pri tých zárobkoch čo tu máme si iné dovoliť nemôžem. Keže u nás je štát zlodej a obchodník zdierač.
Zrejme musíme spadnúť na hubu všetci ,aby sme sa uvedomili.
Skús si pozrieť na svojom original akumulátore kdeže je vyrobený???
Preto si myslím že pokiaľ to bude možné ja nebudem tomuto štátu platiť nič čo nemusím. Platím mu dosť aj tak a nedostávam od štátu za moje peniaze adekvátne "služby.
Problém je daleko širší a na dlhšou diskusiu ,ale v podstate máš pravdu.
Pre zaujmavosť čo sa vyrába u nás sa snažím kúpiť u nás a podporiť domácu produkciu.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()