Fórum » Príslušenstvo

Poškodená SD card

enzo76
enzo76 2013-03-17 20:36:36+01
Zdravím. Vedel by mi niekto poradiť ako dostanem fotky z ,,poškodenej" karty. Z ničoho nič mi počas oslavy narodenín mojej dcéry foťák vypísal -poškodená karta-.Mám NIKON D3000. Proste z ničoho nič sa neviem do tej karty dostať ,nič nedokáže ani len načítať jej existenciu. Čo s tým teraz? Volal som do jednej firmy, vraj to bude stáť okolo150€. No za 150€ by bolo rozumné urobiť ešte raz oslavu. Prosím poraďte. Dikes.

total empty
2013-03-18 14:48:54+01
príspevok od: Martin Kurka
Neslo o lacnu kartu. Sandisk extrem III 8G ked som ju kupoval bola pomerne draha. Ja ziadnu lacnu kartu no name nekupim, pretoze viem o co pridem jej poskodenim...
Vždy,keď idem fotiť niečo nové,alebo akciu, sformatujem karty. žiadné premazávanie atď.,normálne keď idem zajtra fotiť kvetinky do lesa,pozriem na kartu čo je tam,ak to mám uložené tak formatujem vo foťaku komplet. Inak sa môžu vyskytnúť chyby pri niektorích fotkach,alebo komplet z kartou.
Takže jediná možnosť je nájsť zariadenie ktoré ti ju bude schopné sformatovať a môžeš kartu používať ďalej.

gozum
2013-10-15 16:47:12+02
Ahojte, mozno prispepejem troskou na zaklade svojej nie moc milej skusenosti. Vzdy stahujem foto cez kabel, ale teraz som mal nove nezalohovane foto z Nikonu D300 na CF karte a ukazal som ich kamosom cez citacku. Doma som ich siel stiahnut a karta nakomunikovala, nasla uz ani vo fotoaparate a v ziadnej inej citacke.
Skusal som zachranne programy, pana Matunaka v Zamkoch, co opravuje aparaty, fotoobchod u nas, nic. Karta bola mrtva. Napokon som hladal a hladal az som narazil na tuto stranku: http://recoverfab.com
Napokon som kartu poslal do Nemecka a tam mi fotky zachranili. Technicke detaily presne neviem, ale ten pan Hiersche, co to robi, vrak kartu fyzicky rozoberie, naletuje tam tenucke drotiky a tak data zachrani. Sice to nie je najlacnejsia zalezitost, ale mne nik iny nepomohol. Ake mate skusenosti vy ostatni? Stalo sa vam nieco podobne? Vraj za to mohol nejaky mikroskrat alebo nieco podobne od statickej elektriny.

blahoslav J B Art
2015-03-11 13:16:31+01
Hjustn, mam problem ...
mam SD kartu SanDisk Extreme 16GB, 45MB/s, klas 10
vcera som bol fotit s Olympusom PEN E-PL5 az do vecera, bolo chladno, fukalo, fotak som mal vonku necele 2 hodiny ... tam som ho aj zbalil do igelitky a ruksaku, ale po prichode domov mi to nedalo a vybral som z fotaku kartu, fotak naspat zbalil (operacia trvala asi 1 minutu)
skopiroval som si Jpegy do notbuku (RAWy nie), aby som ich mohol vytriedit, kartu som odlozil na stolik
a rano zasuniem kartu do fotaku a vypisalo, ze ju nevie nacitat ... v 2 roznych citackach kariet k notbuku to iste, ze ju mam naformatovat
tak som naformatoval, programom Recuva sa snazil obnovit data ... Jpegy boli OK, ale Rawy obnovilo asi len 1/3
kartu som este niekolkokrat naformatoval v notbuku, potom aj vo fotaku ... zatial vyzera, ze OK

... ale otazka znie:
ako sa to asi stalo? vlhkostou?
a este dolezitejsie ... mozno po takomto pripade este karte verit, alebo radsej kupit novu?

Marcel Rebro
2015-03-11 14:07:56+01
príspevok od: blahoslav J B Art
Hjustn, mam problem ...
vcera som bol fotit s Olympusom PEN E-PL5 az do vecera, bolo chladno, fukalo, fotak som mal vonku necele 2 hodiny ... tam som ho aj zbalil do igelitky a ruksaku, ale po prichode domov mi to nedalo a vybral som z fotaku kartu, fotak naspat zbalil (operacia trvala asi 1 minutu)
skopiroval som si Jpegy do notbuku (RAWy nie), aby som ich mohol vytriedit, kartu som odlozil na stolik
a rano zasuniem kartu do fotaku a vypisalo, ze ju nevie nacitat ... v 2 roznych citackach kariet k notbuku to iste, ze ju mam naformatovat
tak som naformatoval, programom Recuva sa snazil obnovit data ... Jpegy boli OK, ale Rawy obnovilo asi len 1/3
kartu som este niekolkokrat naformatoval v notbuku, potom aj vo fotaku ... zatial vyzera, ze OK

... ale otazka znie:
a este dolezitejsie ... mozno po takomto pripade este karte verit, alebo radsej kupit novu?
Asi by som neriskoval a investoval do novej ...

Tibor78
2015-03-11 19:04:37+01
príspevok od: blahoslav J B Art
Hjustn, mam problem ...

... ale otazka znie:
Mne sa stalo podobne nieco.Fotil som pri mory vlny (ale to je vedlajsie), karta ale bola niekolkorocna Kingstone no a asi po 40. fotke mi zrazu EPL5 vypisalo ze CARD ERROR ci take nieco a nedalo sa dalej fotit.....po vypnuti a zapnuti EPL5 uz na karte nebola ziadna foto...nejak zmizli prec...potom som kartu naformatoval a odvtedy sa mi to uz nestalo ale tu SD kartu som prestal pouzivat.

ferinkooo
2016-06-16 14:26:38+02
Takze mne sa asi pred dvoma mesiacmi stalo, ze mi z nicoho nic nechcel ani PC, ani fotak nacitac 8GB SDHC kartu Kingostone na ktorej som mal viac ako 2000 fotografii. Jednoducho aj PC aj fotak sa tvarili, ze som do nich ziadnu kartu nevlozil. Po asi dvoch tyzdnoch surfovania po nete a zistovani co s tym som sa dopracoval k jednej nemeckej firme "www.recoverfab.de" kde mi s tymto problemom pomohli. Po doruceni karty mi z nej za 24 hodin dokazali zachranit vsetky data a spomedzi slovenskych a ceskych firiem, ktore som oslovil mali aj najlepsiu cenu. Cize som maximalne spokojny. Komunikacia z ich strany bola profesionalna a rychla. Rozhodne odporucam!!!

rk.
2016-06-16 16:36:35+02
príspevok od: ferinkooo
Takze mne sa asi pred dvoma mesiacmi stalo, ze mi z nicoho nic nechcel ani PC, ani fotak nacitac 8GB SDHC kartu Kingostone na ktorej som mal viac ako 2000 fotografii. Jednoducho aj PC aj fotak sa tvarili, ze som do nich ziadnu kartu nevlozil. Po asi dvoch tyzdnoch surfovania po nete a zistovani co s tym som sa dopracoval k jednej nemeckej firme "www.recoverfab.de" kde mi s tymto problemom pomohli. Po doruceni karty mi z nej za 24 hodin dokazali zachranit vsetky data a spomedzi slovenskych a ceskych firiem, ktore som oslovil mali aj najlepsiu cenu. Cize som maximalne spokojny. Komunikacia z ich strany bola profesionalna a rychla. Rozhodne odporucam!!!
dobry pokus o linkbuilding

Habatka
2016-06-16 20:09:38+02
Ferinkooo Ty si pekný blázon a to hovorím slušne, mať na karte 2000 fotiek ,nemať ich v PC alebo inak zálohované, to dokáže len FERINKOOOKOOO.!

pittoo
2016-06-16 20:16:50+02
To si sa dnes 16.6.2016 registroval kvôli reklame?

ferinkooo
2016-06-17 22:04:30+02
Ach jaj...clovek prida vlastny postreh, vlastnu skusenost, aby snad niekomu v buducnosti pomohol a namiesto vdaky sa docka...zbytocne je reagovat na taketo komentare...ale v podstate je mi to uuuuplne aleze uuuuple fuk...a to je moja posledna reakcia na komentare tohto typu...off...

tomis.ales
2016-06-18 23:31:05+02
Ach jaj...clovek prida vlastny postreh, vlastnu skusenost, aby snad niekomu v buducnosti pomohol a namiesto vdaky sa docka...zbytocne je reagovat na taketo komentare...ale v podstate je mi to uuuuplne aleze uuuuple fuk...a to je moja posledna reakcia na komentare tohto typu...off...
Nevsimaj si ich, aj mne niekedy takto drbe

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()