Poprosim ake nahradne atramenty mozete doporucit?Kupil som novu Canonku ip 4950-ku odisli mi tri atramenty origos som nasiel za 12-euri,odidu mi este dva cierne a mam novu tlaciaren....tak som sa rozhodol pre nahrady uvedomujuc si vsetky rizika....nechcem ale uplne smejdy lebo som nasiel aj za 1,2 eura...takze poprosim kto mate dobre skusenosti s nejakou znackou....diky...
prinajhorsom zacnes tlacit u mna a prinajlepsom si prerobis svoju tlaciaren
NIE ze by mi o niečo išlo ale známy, ktorý je tlačiar - printer dlhoročne skúsenosti vraví toto - FOTOGRAFIA JE CHEMICKY PROCES A PRETO Z TLAČIARNE AKEJKOĽVEK FOTKA NIKDY NEBUDE.......
NIE ze by mi o niečo išlo ale známy, ktorý je tlačiar - printer dlhoročne skúsenosti vraví toto - FOTOGRAFIA JE CHEMICKY PROCES A PRETO Z TLAČIARNE AKEJKOĽVEK FOTKA NIKDY NEBUDE.......
Existujú aj minilaby na suchý proces, robí to pekné fotky ale poznať na tom, že to nie je mokrý proces, nemá to takú hľbku, je to také ploché.
vytlačil som cca. 8000 printov doma na mojej tlačiarni s inými cartridgami ako original a s inymi farbami ako orignal a s inymi papiermi ako original a tlaciareň stále tlači? sú to akty X, či čo?
Prečítaj si ešte raz to na čo si reagoval... Jasne som tam napísal, pokial ti to nezarába... Lacná tlačiaren stojí za deravú bačkoru a celkove jej prevádzka je neúnosne drahá, ked ti to zarába prečo nie, altrament aj tlačieren ti zaplatí v konečnom dôsledku zákazník...
ktore nahradne su ralativne najlepsie som sa nedozvedel.....
najkvalitnejsie nahradne atramenty, ktore na SK zozenies su http://www.inktec.sk pozri ci maju taky cartridge, ktory ide aj do tvojej.. po nich hned nasleduje Lomond, ale tam som uz pozeral, ze do 4950tky podla vsetkeho nemaju..
najkvalitnejsie nahradne atramenty, ktore na SK zozenies su http://www.inktec.sk pozri ci maju taky cartridge, ktory ide aj do tvojej.. po nich hned nasleduje Lomond, ale tam som uz pozeral, ze do 4950tky podla vsetkeho nemaju..
presne tak,oz som pozeral Lomond,tam nie su este pozrem ten inktec....
cipy mozes vybrat z originalu a nahodit na ne, ale budes musiet vypnut indikaciu atramentu.. lepsie by boli autoreset cipy, ktore sa same resetnu ak ich vyberies z hlavy a mal by si zhruba aky taky pojem, kedy doplnit atrament.. tie cipy sa daju objednat aj zvlast, len neviem ci na SK ich niekde maju.. tipujem, ze skor nie ako ano, ale inac je toho plny net napada ma este, ze v Tescu sa dali kupit Tesco cartridge, ktore boli plnitelne a mali aj cip.. ale asi len taky ako originaly, cize bez funkcie reset.. do nich by si si uz potom nalial atrament aky chces a nemusel byt si vyberat cipy z originalov
cipy mozes vybrat z originalu a nahodit na ne, ale budes musiet vypnut indikaciu atramentu.. lepsie by boli autoreset cipy, ktore sa same resetnu ak ich vyberies z hlavy a mal by si zhruba aky taky pojem, kedy doplnit atrament.. tie cipy sa daju objednat aj zvlast, len neviem ci na SK ich niekde maju.. tipujem, ze skor nie ako ano, ale inac je toho plny net napada ma este, ze v Tescu sa dali kupit Tesco cartridge, ktore boli plnitelne a mali aj cip.. ale asi len taky ako originaly, cize bez funkcie reset.. do nich by si si uz potom nalial atrament aky chces a nemusel byt si vyberat cipy z originalov
bohuzial nie som technicky typ.....takze budemhladat nieco s cipom...
ja kupujem tu : http://www.printpro.cz/inkoustove-refillkity-canon-pgi525cli526-c-28_74.html majú pobočku aj na slovensku,len zrušili stránku, tak treba objednávať s českej,,,,som maximálne spokojný, po vytvorení profilov papiera nevidím rozdiel medzi original canon, papier používam lomond a tecco.
Ja sa opatrne pridám. Roky, skutočne roky tlačím atramentami InkTec. Mám skúsenosť iba s Canon tlačiarňami a Epson tlačiarňami. Canon je z mojej drobnej skúsenosti fantastická značka z pohľadu tlačiareň + InkTec atrament (Na Canon 5400 vytlačené niekoľko tisíc fotiek - sám tomu celkom nedokážem uveriť!!!). S epsonom to je ale v niečom iné. Skutočne zaschla. Veľmi rýchlo a opakovane. Dáka Epson 1400? Presne si nepamätám. Teraz mám doma novú multifunkčnú A4ku Canon MG6520 a s týmito atramentami tlačí báječne. Trochu som mal obavy ako to je s resetovaním chipov, no to funguje úplne jednoducho. Patrónu doplním, 2-3 sekundy postavím do reseteru a je ako nová. Trochu som mal problém zohnať šedú farbu, lebo tú podľa všetkého InkTec stále nerobí, Tak som z Čiech dovliekol liter OCP atramentu, ktorý sa inak podľa rôznych fór javí ešte lepší ako InkTec. Bohužiaľ na SK sa veľmi zohnať nedá. Ak niekto chce, rád mu pol litra za 25 € odlejem. Môj záver je teda taký, že sa nebáť použiť InkTec, prípadne OCP. Z ostatného mám obavy, možno nepodložené, no neskúšal som. Ale zato som asi prečítal dosť fór, kde písali ľudia s reálnymi skúsenosťami. Ako píše WildSammy - rozdiel v kvalite skutočne nie je, dokonca ani nie je merateľný sondou. Mne sa už nechcelo robiť profily, no predtým som to robil a oko ani sonda nevidela žiaden problém. Na slniečku žiadne printy nemám, no jedna fotka mojej drahej mi tu visí na stene už 3/4 roka. Tak schválne som tú fotku vytlačil ešte raz a ona je fakt takmer rovnaká. Priznávam, že nebadateľne zosvetlela, ale to predpokladám bude zajtra úplne rovnako na tom i čerstvá fotka, až si "sadne". Len pre úplnosť, fotka je v rámčeku so sklom. Najlacnejšom rámčeku z Ikea. Ak to niečo zaváži.
@Maroš Kešjar: ak este mas tie Epsonky, mozes skusit Lomond atrament pre ne ja mam zas s Lomondom dlhodobe dobre skusenosti, tak ako ty s InkTecom mozno si bude s Epsonom rozumiet lepsie
Trosku ozivim vlakno. Od r.2011 dodnes som tlacil fotky na Epson P50+original atramenty. Nakolko som poslednu dobu zacal tlacit viac (aj pre rodinu atd), tak atrament sa zacal minat povazlivo rychlo. Povedal som si, ze vyskusam alternativne atramenty. Cela sada ma vysla aj s dopravou na 13€ (original sada je za 60+€). Cartridge boli aj s cipom a nebol ziadny problem s pouzitim na P50, ale vystup sa mi nepozdaval. Farby boli celkovo svetlejsie, akoby podsaturovane a pletovka tahal do ruzova. Tak som dnes kupil Epson L800 v Alze za 240€ + dali k tomu 300ks Epson Glossy 10x15. Vystup je opat super, tlacim na 280g A4 z Lidla (50ks za 6€). Tymto kto ma zaujem podarujem Epson P50 (vratane atramentov original+neoriginal), plne funkcnu - ale iba v ramci Kosic.
Trosku ozivim vlakno. Od r.2011 dodnes som tlacil fotky na Epson P50+original atramenty. Nakolko som poslednu dobu zacal tlacit viac (aj pre rodinu atd), tak atrament sa zacal minat povazlivo rychlo. Povedal som si, ze vyskusam alternativne atramenty. Cela sada ma vysla aj s dopravou na 13€ (original sada je za 60+€). Cartridge boli aj s cipom a nebol ziadny problem s pouzitim na P50, ale vystup sa mi nepozdaval. Farby boli celkovo svetlejsie, akoby podsaturovane a pletovka tahal do ruzova. Tak som dnes kupil Epson L800 v Alze za 240€ + dali k tomu 300ks Epson Glossy 10x15. Vystup je opat super, tlacim na 280g A4 z Lidla (50ks za 6€). Tymto kto ma zaujem podarujem Epson P50 (vratane atramentov original+neoriginal), plne funkcnu - ale iba v ramci Kosic.
mám tiež EPSON L800 a používam papiere z lídla, ono sú to papiere epson, len balené pre lídl, tak že na ne sedia ICC prifili pre epson,
Tak to som nevedel, ze je to prezleceny Epson...tym lepsie
ja som si najprv robil profiláciu tlačiarne na tento papier, potom som niekde čítal že je to vlastne prezlečený epson papier, tak som vyskúšal epson profili a sedia ako uliate,krásne verná farby,,,
Náhradne atramenty
Lacná tlačiaren stojí za deravú bačkoru a celkove jej prevádzka je neúnosne drahá, ked ti to zarába prečo nie, altrament aj tlačieren ti zaplatí v konečnom dôsledku zákazník...
majú pobočku aj na slovensku,len zrušili stránku, tak treba objednávať s českej,,,,som maximálne spokojný, po vytvorení profilov papiera nevidím rozdiel medzi original canon, papier používam lomond a tecco.
Môj záver je teda taký, že sa nebáť použiť InkTec, prípadne OCP. Z ostatného mám obavy, možno nepodložené, no neskúšal som. Ale zato som asi prečítal dosť fór, kde písali ľudia s reálnymi skúsenosťami.
Ako píše WildSammy - rozdiel v kvalite skutočne nie je, dokonca ani nie je merateľný sondou. Mne sa už nechcelo robiť profily, no predtým som to robil a oko ani sonda nevidela žiaden problém. Na slniečku žiadne printy nemám, no jedna fotka mojej drahej mi tu visí na stene už 3/4 roka. Tak schválne som tú fotku vytlačil ešte raz a ona je fakt takmer rovnaká. Priznávam, že nebadateľne zosvetlela, ale to predpokladám bude zajtra úplne rovnako na tom i čerstvá fotka, až si "sadne". Len pre úplnosť, fotka je v rámčeku so sklom. Najlacnejšom rámčeku z Ikea. Ak to niečo zaváži.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa