Hore
Fórum » Príslušenstvo
 

iPad - pomocnik pri foteni

Kuban
Kuban 2013-05-30 19:34:20+02
Ahojte, chcem sa spytat ci existuje, resp ci vobec je mozne prepojit iPad so zrkadlovkou. Mam na mysli to ze napr. sfotim fotku a ta sa hned zobrazi na iPade. Bezne zdielanie hned na PC/NB mozne je preto by ma zaujimalo ci to je mozne aj takto a ak ano co k tomu treba dokupit pripadne aka aplikacia na to je ? (mam canon 550D) Dakujem za info.
 
durikus
2013-06-12 22:18:27+02
príspevok od: Saaw
Kolega Durikus, treba si uvedomit ze Sandisk EYE-FI a EYE-FI Pro X2 nie je to iste, je to rozdiel a poriadny. Karta od sandisku nezvlada takmer nic oproti original karte od EYE-FI..
Na to si treba dat pozor a hlavne nekupovat na slovensku lebo u nas sa predavaju karty od Sandisku!
Karta od EYE-FI umoznuje vytvorit priamo hotspot v karte, prenesie ti aj RAW aj video, da sa nastavit endless pamet, da sa nastavit vo fotaku fotenie do raw a do jpeg sucastne s tym ze na karte sa nastavi aby prijmala len jpeg, cize prenos je naozaj otazkou par sekund.
Ja mam kartu od EYE-FI, konkretne Pro X2 16 ktora je class 10, stala asi 100eur, ale je to class 10, je rychlejsia oproti 8gb verzii. Mam k tomu redukciu na CF, a posielam si to na iPad mini. Fotim do RAW v najvyssej kvalite a do jpeg v small kvalite, prenos prvej fotky trva tak 10-15 sekund, dalsie fotky su do 5 sekund vo fotaku. Fotky z ipadu potom vymazem ked uz ich nepotrebujem a vo fotaku mi zostane rawko. ipad mam v drziaku namontovany na lacny stativ cize staci kuknut na ipad a hned vidim co som odfotil..
Ja ju mám a toto viem ja som len reagoval na "Big Lebowski" ktorý písal citujem "PS: Eye-Fi kúpila spoločnosť SanDisk, netreba sa teda zľaknúť pri výbere." A čo sa týka toho hotspotu na to som pozabudol. Inak na prenos tak ako to popisuješ stačí aj tá SanDisk-ová. Na karte tej RAW zostane, len ho nie je možné bezdrátovo (cez Wifi)) preniesť do PC/NBT/.... A prenos RAWu tvá trochu viac a bohužaľ dosah ma dosť sklamal. Ale to je daň za používanie v (oficiálne) nepodporovanom fotoaparáte (Canon EOS 7D - kovová redukcia CF-SDHC a magnegiové telo).
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()