Fórum » Príslušenstvo

Statív Gorillapod

ZelenyMuz
2025-01-12 12:12:21+01
Zdravím všetkých. Pred pár dňami som prešiel z Canonu 80D na Sony A7III. Používam len objektív Helios 44-2 58mm. Fotografujem kvety a rastliny v prírode. Vedeli by ste mi odporučiť z vlastnej skúsenosti, či tento druh statívu je na to vhodný? Alebo je to zbytočné?

tyto
2025-01-12 13:23:12+01
príspevok od: ZelenyMuz
Zdravím všetkých. Pred pár dňami som prešiel z Canonu 80D na Sony A7III. Používam len objektív Helios 44-2 58mm. Fotografujem kvety a rastliny v prírode. Vedeli by ste mi odporučiť z vlastnej skúsenosti, či tento druh statívu je na to vhodný? Alebo je to zbytočné?
ja mam starsiu verziu, neviem sice vahu A7ky ale ja pouzivam olympus em1m3 a zuiko 60macro co je vcelku lahka zostava, skual som ho aj v kombinacii zuiko 100-400 co je vaha cca 1,7kg, ale stred stativu bol na zemy a nohy boli len ako opora proti prevrateniu a fotil som s casovou spustou (cize iba nudzovo).
Stativ je super ze ho mozes dat kamkolvek a akokolvek prisposobit. Problem je ze ked potrebujes nastavit presnejsiu kompoziciu, alebo jemnejsie nastavit, tak na to potrebujes pevne nervy a cas.

tyto
2025-01-12 13:26:39+01
vseobecne sa odporuca aby mal stativ dvojnasobnu nosnost ako ma zostava. kvoli stabilite

ZelenyMuz
2025-01-12 13:56:09+01
650g je váha s batériou + 230g objektív. Našiel som aj na TEMU za 5,50€ podobný statív, no asi to nebude rovnaké ako Joby.

Paladin25
2025-01-12 14:35:52+01
650g je váha s batériou + 230g objektív. Našiel som aj na TEMU za 5,50€ podobný statív, no asi to nebude rovnaké ako Joby.
Asi by som neodporúčal dávať 1000 eurovú techniku na 5 euroví statív no....

Dumaru
2025-01-12 14:54:59+01
Presne ako píše Paladin, dávať drahú techniku na lacný statív by som neriskoval. Ja som kupoval roky dozadu statívy z MINI-MAX, ale už si spomeniem na značku, mali dobrý pomer cena\výkon.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2025-01-12 15:15:59+01
Gorillapody sa robi v niekolkych velkostiach a nosnostiach. Tie vacsie su oznacene prave aku maju nosnost v kg. Na vela veci su to sikovne stativy, ale nie pre to co chces fotit ty. Potrebujes stativ s polohovatelnou vyskou. Jeden kvet je pri zemi, drujy desiatky centimetrov nad. Na makro potrebujes stativ, ktory da da dat co najnizsie, idealne s priecnou tycou.

https://www.mini-max.sk/stativy-monopody-hlavy/stativy/stativy-s-hlavou/fotopro-x-go-hr-chameleon-stativ-s-horizontalnym-stlpikom

ZelenyMuz
2025-01-12 15:22:11+01
Ďakujem za Vaše názory. Ja som to myslel aj v takom "štýle" že budem mať nasadený Gorillapod a k tomu ešte foťák aj pridržiavať, aby som mal zafixovanú malú hĺbku ostrosti. Ale keď má A7čka 5 osú stabilizáciu čipu, zvláda vysoké ISO tak možno to použijem len ako doplnok. V určitých prípadoch. Vyššie kvety/rastliny by som fotil z ruky.

tyto
2025-01-13 10:39:57+01
ked uz chces takyto stativ, tak radsej ten Joby...co chces ocakavat od stativu za 5eur???

Ako som pisal Joby sa da pouzit ale nie je to vyhra, ak to chces len ako doplnok pre pripad ze ho mas stale pri sebe, tak ok. ale ak chces spolahlivy stativ pre dobre macro/close up fotky, treba si najst nieco kvalitnejsie a investovat. a Joby potom mozes pouzit napr na svetla

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()