Fórum » Príslušenstvo

RYCHLA POMOC-ZACHRANA DAT

KESKOSENI
KESKOSENI 2010-12-23 09:56:23+01
Vie mi prosim niekto poradit ohladom zachrany dat z karty? softver na zachranu mam.len karta po pripojeni k PC ziada formatovat,inak ju PC ani softver nepozna....mam ju dat naformatovat a potom pouzit zachranny softver?

bonifacko
2012-01-25 16:53:38+01
príspevok od: katartina
ahojte,potrebovala by som poradit: Vypálila som fotky na dvd, fotka má velikost, ale chyba jej obraz. dalsi folder ide bez problemov zobrazit, viete poradit? dakujem
Ako jej chyba obraz? Co su to za subory? jpg?

katartina
2012-01-25 17:04:12+01
príspevok od: bonifacko
Ako jej chyba obraz? Co su to za subory? jpg?
ahoj, hej je to jpeg, nerozumiem tomu, vlozim dvd, nacita ho, otvori foldre, jeden zobrazi fotografie kt. ide zobrazit v prehliadaci, druhy folder otvorim, zobrazia sa faily, je vidno ich velkost ale ziaden prehliadac ich nedokaze zobrazit

bonifacko
2012-01-25 18:23:38+01
príspevok od: katartina
ahoj, hej je to jpeg, nerozumiem tomu, vlozim dvd, nacita ho, otvori foldre, jeden zobrazi fotografie kt. ide zobrazit v prehliadaci, druhy folder otvorim, zobrazia sa faily, je vidno ich velkost ale ziaden prehliadac ich nedokaze zobrazit
A kde prehravaš to DVD? V akej mechanike? V napalovačke v PC, alebo DVD prehravači k TV?

KESKOSENI
2012-01-25 19:24:58+01
príspevok od: viking81
mily vtip podobny tomu ako niekto radil ze zvacsit kapacitu hdd sa da postupnym povolenim srobikov.... a ver ze sa nasli ludia co to robili
kamarat ktory robil servis PC videl na niektorych obecnych uradoch v takych mensich dedinach ako tlacili násilim cd-ko do disketovej mechaniky....a ze preco to nejde....

katartina
2012-01-25 22:11:19+01
príspevok od: bonifacko
A kde prehravaš to DVD? V akej mechanike? V napalovačke v PC, alebo DVD prehravači k TV?
v pc

viking81
2012-01-25 22:52:03+01
príspevok od: KESKOSENI
kamarat ktory robil servis PC videl na niektorych obecnych uradoch v takych mensich dedinach ako tlacili násilim cd-ko do disketovej mechaniky....a ze preco to nejde....
kamarat ITckar v jednej firme opravoval ulomeny drziak na kavu..rozumej dvierka od cd mechaniky...vyberal este stare 5 korunacky z citacky kariet a opravoval word...lebo tam bola nejaka mriezka cez celu obrazovku....samozrejme ze dotycna osoba otvorila excel

filip.p3k
2012-01-26 07:12:20+01
príspevok od: viking81
kamarat ITckar v jednej firme opravoval ulomeny drziak na kavu..rozumej dvierka od cd mechaniky...vyberal este stare 5 korunacky z citacky kariet a opravoval word...lebo tam bola nejaka mriezka cez celu obrazovku....samozrejme ze dotycna osoba otvorila excel
čo tí ľudia nevymyslia asi odpadnem, držiak na kávu

KESKOSENI
2012-04-08 10:52:53+02
Takze dalsi problem-po preinstalovani pocitaca mi nevie priznat jeden hard disk ply fotografii-ziada formatovanie....mam???? pridem po formatovani o udaje? alebo ich budem vediet po formatovani zachranit?

Bpali
2012-04-08 11:07:05+02
Takze dalsi problem-po preinstalovani pocitaca mi nevie priznat jeden hard disk ply fotografii-ziada formatovanie....mam???? pridem po formatovani o udaje? alebo ich budem vediet po formatovani zachranit?
no ja by som neformatoval...obnovit potom data bude podla mna dost tazke,az nemozne...ale zasa nie som IT profik...
skor sa treba zamysliet,preco neberie ten HDD...

calven
2012-04-08 11:24:42+02
Je to externý USB HDD?

Milstar
2012-04-08 11:27:20+02
Pokiaľ nie si IT-čkár a naozaj Ti záleží na fotkách, tak by som sa vyhol formátovaniu disku, aj keď je chyba možno iba v zavádzacom sektore. Obráť sa na firmu, ktorá Ti dokáže zachrániť dáta z HDD, sú na to overené spôsoby. Ak sa jedná o PC nie notebook, skús pripojiť HDD do druhého PC ako sekundárny disk. Väčšina nových Biosov ho rozpozná. V tvojom PC ho Bios našiel ?

keko
2012-04-08 11:42:38+02
príspevok od: Milstar
Pokiaľ nie si IT-čkár a naozaj Ti záleží na fotkách, tak by som sa vyhol formátovaniu disku, aj keď je chyba možno iba v zavádzacom sektore. Obráť sa na firmu, ktorá Ti dokáže zachrániť dáta z HDD, sú na to overené spôsoby. Ak sa jedná o PC nie notebook, skús pripojiť HDD do druhého PC ako sekundárny disk. Väčšina nových Biosov ho rozpozná. V tvojom PC ho Bios našiel ?
Ved to. Napisal, ze sa ho snazi Windows naformatovat. Takzed je uz asi za BIOSom.
Ale okolo by bolo vela otazok, pracu by som zveril niekomu velmi skusenemu.
Inak sa da pouzit program PhotoRec a Testdisk, ktore zachrania vacsinu fotografii, ale ziadnu strukturu, alebo nazvy suborov.
Ak by bol zaujem, tak by som na dialku vedel previest celym procesom.

steve2211
2012-04-08 12:09:20+02
Ahoj. Neformátuj zatiaľ nič. Aj keď aj po preformátovaní sa tie data dajú zachrániť, ale zdĺhavejšie. HDD o ktorom hovoríš je HDD v pravom slova zmysle na ktorom je jedna partícia (napr. C: a tá Ti celá nejde)? Alebo je to len partícia , ktorú si si vytvoril na jednom HDD (napr. D, E... atď) a tá Ti nejde odvtedy, čo si preinštaloval PC, pričom napr. C: partícia (so systémom) Ti ide? Čiže fyzicky máš v PC len jeden HDD alebo dva? Ak je to zvlášť iný ďalší HDD (okrem toho, ktorý Ti ide) stiahni si program na obnovu dát. Napr. úplne jednoduchý GetDataBack . Je to celkom užitočný program na záchranu dát aj s navigáciou, čo práve potrebuješ robiť, kde Ti stačia základy angličtiny. Je v dvoch verziách , podľa systému súborov, ktorý máš na HDD. Buď NTFS alebo FAT32. Takže stiahni si a nainštaluj ten, aký systém súborov máš. Pri obnove dát je potrebné, aby bol program GetDataBack nainštalovaný na HDD, ktorý nie je ten, z ktorého chceš obnovovať dáta. Je to preto, aby sa Ti novozískané údaje nezapísali v rámci jedného HDD na miesto, odkiaľ ešte neskôr bude potrebné obnovovať súbory, pretože potom by už nešli zachrániť/obnoviť. Ak ale máš fyzicky len jeden HDD a to, čo Ti nejde je iná partícia v rámci jedného fyzického HDD (čo som sa pýtal na začiatku), tak je lepšie, ten HDD vymontovať a napojiť do iného PC, kde program nainštaluješ a potom obnovíš údaje. Vždy pamätaj na to, že program má byť nainštalovaný na inom ako obnovovanom HDD. Veľa šťastia s obnovou prajem. Nie je to vôbec zložité, ak to tak vyzerá. Len zdĺhavé - súbory sa obnovujú väčšinou dosť pomaly.

dawajsoft
2012-04-08 13:54:11+02
Vie mi prosim niekto poradit ohladom zachrany dat z karty? softver na zachranu mam.len karta po pripojeni k PC ziada formatovat,inak ju PC ani softver nepozna....mam ju dat naformatovat a potom pouzit zachranny softver?
v ziadnom pripade neformatuj...windows mozno nepozna, ale getdata back ti to najde.tu je link:
http://download.hellshare.com/portable-getdataback-for-fat-ntfs-v4-0-0-2-hardal.rar/663607/

ak v to nevies robit skus :photo recovery link:
http://download.hellshare.com/photo-recovery-genius-rar/5537830/

zachcranoval som kamosom uz x - kariet a hdd (nenaformatovane!!) uspesnost bola takmer 100 precentna..po naformatovani( rychlom) klesa na 80 % a po uplnom na takmer 0..pri uplnom formate prepisuje hlavicky sa blokoch a ziskat informacie je velmi tazke otom

dawajsoft
2012-04-08 14:01:37+02
vidim ze sa tu vela ludi pyta ci naformatovat alebo nie, kartu ci disk,plny dat ci fotiek , ked ho prestane vidiet OS..jednoznacne NEFORMATOVAT!!!..su programy, ktore vidia data aj ked OS ich nevidi...
vela krat som uz zachranoval data z kariet od fotakov..problem je v tom ze udaj o zostavajucich snimkoch, ktory udava fotak je len orientacny-odhadom..nikdy nevie aky velky bude koncovy subor po odfoteni fotky a ked je nahodou vacsi ako je volne miesto na karte, karta prepise informacie o suboroch v snahe zapisat data na kartu..preto moja rada znie NIKDY NEFOT NA KARTU DO JEJ UPLNEHO ZAPLNENIA !! vzdy nechaj min dva snimky rezervu..

viking81
2012-04-08 15:51:20+02
a ja by som poradil naformatovanie....mal som podobny problem...odisiel zavadzaci subor na druhom HDD co mam v pc a ziaden software co som nasiel to nedokazal opravit...takze som to naformatoval....samozrejme rychlym formatom....nasledne som cez datarecovery uplne vsetko co tam bolo plnohodnotne vytiahol na prvy hdd (nastastie aj ten je dostatocne velky) no a nakonieco to napsat prekopiroval na druhy hdd a vsetko je ok

KESKOSENI
2012-04-08 16:53:50+02
príspevok od: steve2211
Ahoj. Neformátuj zatiaľ nič. Aj keď aj po preformátovaní sa tie data dajú zachrániť, ale zdĺhavejšie. HDD o ktorom hovoríš je HDD v pravom slova zmysle na ktorom je jedna partícia (napr. C: a tá Ti celá nejde)? Alebo je to len partícia , ktorú si si vytvoril na jednom HDD (napr. D, E... atď) a tá Ti nejde odvtedy, čo si preinštaloval PC, pričom napr. C: partícia (so systémom) Ti ide? Čiže fyzicky máš v PC len jeden HDD alebo dva? Ak je to zvlášť iný ďalší HDD (okrem toho, ktorý Ti ide) stiahni si program na obnovu dát. Napr. úplne jednoduchý GetDataBack . Je to celkom užitočný program na záchranu dát aj s navigáciou, čo práve potrebuješ robiť, kde Ti stačia základy angličtiny. Je v dvoch verziách , podľa systému súborov, ktorý máš na HDD. Buď NTFS alebo FAT32. Takže stiahni si a nainštaluj ten, aký systém súborov máš. Pri obnove dát je potrebné, aby bol program GetDataBack nainštalovaný na HDD, ktorý nie je ten, z ktorého chceš obnovovať dáta. Je to preto, aby sa Ti novozískané údaje nezapísali v rámci jedného HDD na miesto, odkiaľ ešte neskôr bude potrebné obnovovať súbory, pretože potom by už nešli zachrániť/obnoviť. Ak ale máš fyzicky len jeden HDD a to, čo Ti nejde je iná partícia v rámci jedného fyzického HDD (čo som sa pýtal na začiatku), tak je lepšie, ten HDD vymontovať a napojiť do iného PC, kde program nainštaluješ a potom obnovíš údaje. Vždy pamätaj na to, že program má byť nainštalovaný na inom ako obnovovanom HDD. Veľa šťastia s obnovou prajem. Nie je to vôbec zložité, ak to tak vyzerá. Len zdĺhavé - súbory sa obnovujú väčšinou dosť pomaly.
Takze takto-mal som a mam v pocitaci tri HDD-dva 320 G, a jeden 500 G, ten 500 G ide v pohode,tie dva som mal povodne rozdelene na C-ko D -ko, ne C-ku som mal 50 G kde bol system a zvysok som mal D-ko kde som ukladal data,po preinstalovani mi zostalo z tych dvoch diskov C-ko kde je system a zvysok do tych 640 G nevie najst, ten treti disk 500 Gigovy funguje,len udaje z tych dvoch nie su,najde disk ale ziada naformatovat,ked som skusal cez op Linux tak to vsetko naslo,ked som to spustil druhykrat nenaslo ani tam....ked fyzicky ten jeden disk-320G-odpojim nic sa nedeje,pocitac funguje....len my chyba asi 500Giga dat.....

KESKOSENI
2012-04-08 17:56:40+02
XXX

KESKOSENI
2012-04-09 10:17:55+02

KESKOSENI
2012-04-10 09:08:26+02

Strana 3 z 4

Inzercia
  • ()

• ()

• ()