Vie mi prosim niekto poradit ohladom zachrany dat z karty? softver na zachranu mam.len karta po pripojeni k PC ziada formatovat,inak ju PC ani softver nepozna....mam ju dat naformatovat a potom pouzit zachranny softver?
Nebudem sa tu s tebou natahovat,lebo vidim ze si zjedol vsetku mudrost sveta. Moja rada znie NEFORMATOVAT!!!!!!!!
nezjedol, ale čo viem, to viem a čo mám vyskúšané (mimochodm 4 roky to do mňa hustili na škole), nedomýšľam si a neskrývam sa za slovné spojenia \"asi\", nedávam tip na soft pre nfts recovery pre FAT kartu, nedávam tip na pro verzie obnovacieho softu, pričom autor má jeden z najlepších na obnovu fotiek a nezožeriem všetko, čo uverejní na svojej stránke firma, ktorá zo záchrany dát žije a je to jej biznis. Bez ohľadu na to, či je to napísané červeným, zeleným, čiernobielo alebo to bliká ako vianočný stromček. Áno, súbory nemôžu byť nanovo zapísané - tzn. v tomto prípade inými fotkami, ale to neplatí pre rýchle formátovanie, ktorí prepíše len alokačnú tabuľku (no nie je problém obnoviť i po normálnom formátovaní v niektorých prípadoch i po zápise, ale to už je horšie a závisí to od viacerých faktorov). A keď nevieš, čo tá tabuľka znamená, tak si to naštuduj, vyskúšaj, aby si nepísal bludy a tým nezavádzal, lebo ani kapitálky či celý riadok výkričníkov ti tú tvoju dôležitosť nezdôraznia. Želám veľa svetla hlavne nie na snímač. Pekný deň
4Keskokeni: vyber si to, čo uznáš za vhodné a na čo sa cítiš. Maj sa
Pokial ju system nevie rozpoznat, formatovanei data neodstrani, len ako spominali vyssie sa tam urobi poriadok, a potom by ti recovery mal kartu najst a data bezproblemov najst.
Vie mi prosim niekto poradit ohladom zachrany dat z karty? softver na zachranu mam.len karta po pripojeni k PC ziada formatovat,inak ju PC ani softver nepozna....mam ju dat naformatovat a potom pouzit zachranny softver?
nie... pripoj ju k pocitacu s operacnym systemom linux Ubuntu a stiahni si z nej data bez akehokolvek zachranneho software
no neviem. podla toho aky druh formatovania sa pouzije. ci uplny alebo rychly. podla mojich vedomosti sa pri rychlom formatovani vymaze len sektor ktory v sebe nesie udaje o tom, ze na karte nie co je ale data zostavaju. a pri uplnom formatovani sa prepisuju aj data na mediu. ak sa mylim opravte me niekto, kto sa v tom vyzna viac
Tak toto sa mi dnes stalo s USB kľúčom. Otváral som to cez \"počítač\". Tiež len formátovať a formátovať. Vedel som, že tam mám niečo vo worde a pdf, tak som to otvoril cez word a všetko beží OK. Prečo taká reakcia PC na nový hardware, ktorý tam bolo predtým 100x ?
Ty si co za cloveka? Ziada od teba skutocnu radu, lebo prichadza o data a ty mu povies nieco taketo? Vyjebanost sedlacka
prosiiim ? najprv sa ukludni a potom porozmyslaj a povedz mi co je na mojej odpovedi vyj.... a sedliacke .... co je na tom vytahovat data z sformatovaneho media ? ked das rychle formatovanie tak prepise iba zavadzaci sektor na mediu a data tam ostanu, medium sa bude tvarit ako prazdne a nic viac....cize karta by mu fongovala....citacka by ju nasla....a cez drive rescue by si tie data v pohode vytiahol....sam to tam tak napisal....ja som mu to len odobril ze aj to je moznost...takze co ta stve ?
V ziadnom pripade neformatuj !!! Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit... Vloz kartu,a spust ten program,aj nie je karta mrtva,mal by ju rozpoznat a zacat skenovat.
Ked nezmaze ani fat, nic nepokazi. Okrem toho nevies, kto si tu radu precita, a ci si neodklikne \"quick format\" Ked su ludia schopni uverit, ze linux sa vypina prikazom \"rm -rf /\"
Ked nezmaze ani fat, nic nepokazi. Okrem toho nevies, kto si tu radu precita, a ci si neodklikne \"quick format\" Ked su ludia schopni uverit, ze linux sa vypina prikazom \"rm -rf /\"
tak podla toho co pisal a ze vie ako to obnovit cez software tak som predpokladal ze bude vediet aj to o tom quick formate....btw...aj by som sa zasmial tomu linux vtipu...ale neviem o co ide len tusim
tak podla toho co pisal a ze vie ako to obnovit cez software tak som predpokladal ze bude vediet aj to o tom quick formate....btw...aj by som sa zasmial tomu linux vtipu...ale neviem o co ide len tusim
V distribucii Ubuntu je rm -rf / iba teoreticky vtip, kedze ubuntu ma okrem umelej inteligencie aj pud sebazachovy a tento a tomuto podobne prikazy nevykona a s usmevom zahlasi ze si mas robit srandu z niekoho ineho
Tak toto sa mi dnes stalo s USB kľúčom. Otváral som to cez \"počítač\". Tiež len formátovať a formátovať. Vedel som, že tam mám niečo vo worde a pdf, tak som to otvoril cez word a všetko beží OK. Prečo taká reakcia PC na nový hardware, ktorý tam bolo predtým 100x ?
V distribucii Ubuntu je rm -rf / iba teoreticky vtip, kedze ubuntu ma okrem umelej inteligencie aj pud sebazachovy a tento a tomuto podobne prikazy nevykona a s usmevom zahlasi ze si mas robit srandu z niekoho ineho
... rm = REMOVE ...ak das rm s funkciou -rf (RECURSIVELY and FORCE) dosiahnes ze sa odstrania vsetky podadresare a subory v priecinku na ktory smerujes prikaz rm -rf ... / je oznacenie korenoveho adresara celôeho systemu...
z toho vyplyva ze rm -rf / v ludskej reci znamena ODSTRANIT KORENOVY ADRESAR SYSTEMU A VSETKY JEHO PODADRESARE V MODE FORCE (cize akakolvek ochrana suborov alebo obmedzenia prav zapisu budu ignorovane) ... v praxi to znamena vymazat beziaci system... upilovat si pod sebou konar ...
ale tak ako bol ten vtip podany by nefungoval ani na systeme bez pudu sebazachovy, lebo k pristupu ku korenovemu adresaru treba najprv zarucit prava root... cize vtip znie spravne sudo rm -rf /
ahojte,potrebovala by som poradit: Vypálila som fotky na dvd, fotka má velikost, ale chyba jej obraz. dalsi folder ide bez problemov zobrazit, viete poradit? dakujem
RYCHLA POMOC-ZACHRANA DAT
Moja rada znie NEFORMATOVAT!!!!!!!!
4Keskokeni: vyber si to, čo uznáš za vhodné a na čo sa cítiš. Maj sa
Povodnu udaje nesmu byt prepisane nicim,aby sa dali zachranit...
Vloz kartu,a spust ten program,aj nie je karta mrtva,mal by ju rozpoznat a zacat skenovat.
Ked su ludia schopni uverit, ze linux sa vypina prikazom \"rm -rf /\"
Ked su ludia schopni uverit, ze linux sa vypina prikazom \"rm -rf /\"
...ak das rm s funkciou -rf (RECURSIVELY and FORCE) dosiahnes ze sa odstrania vsetky podadresare a subory v priecinku na ktory smerujes prikaz rm -rf
... / je oznacenie korenoveho adresara celôeho systemu...
z toho vyplyva ze rm -rf / v ludskej reci znamena ODSTRANIT KORENOVY ADRESAR SYSTEMU A VSETKY JEHO PODADRESARE V MODE FORCE (cize akakolvek ochrana suborov alebo obmedzenia prav zapisu budu ignorovane) ... v praxi to znamena vymazat beziaci system... upilovat si pod sebou konar ...
ale tak ako bol ten vtip podany by nefungoval ani na systeme bez pudu sebazachovy, lebo k pristupu ku korenovemu adresaru treba najprv zarucit prava root... cize vtip znie spravne sudo rm -rf /
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa