Rozmyslam o kupe skenera negativov. Vedeli by ste mi poradit na co by som sa mal pri kupe zamerat- ake parametre? Su taketo skenery dostacujuce na prezeranie naskenovanych fotiek na platne/ vacsej plazme alebo na tlacenie fotiek A4? Je výhodnejšie dat si ich naskenovat do profesionalneho labu- pozeral som ceny skenovania, ktore ma odradzaju a pristupujem k moznosti kupe domaceho skenera negativov. Mate nejake typy? Oplati sa kupit taky skener na doma?
Ide o to kolko negativov chcete skenovat. Ak je to jednorazova zalezitost napr. naskenovanie rodinnej zbierky tak je asi vyhodnejsie si to dat naskenovat. Ja skenujem uz od 0,15 EUR za jeden sken. Skenujeme aj profesionalnym fotografom a su spokojni, cize kvality sa netreba obavat. V pripade, ze by ste si chceli overit kvalitu skenovania, staci nam zaslat zo 3 policka negativu a naskenujeme Vam ich zdarma a skeny zasleme e-mailom. Viac info na www.digitalizacia.eu
Ukazky naskenovanych negativov tam este nemame, ale tu najdete zopar skenov diapozitivov http://www.digitalizacia.eu/index.php/skenovanie-diapozitivov
Ide o to kolko negativov chcete skenovat. Ak je to jednorazova zalezitost napr. naskenovanie rodinnej zbierky tak je asi vyhodnejsie si to dat naskenovat. Ja skenujem uz od 0,15 EUR za jeden sken. Skenujeme aj profesionalnym fotografom a su spokojni, cize kvality sa netreba obavat. V pripade, ze by ste si chceli overit kvalitu skenovania, staci nam zaslat zo 3 policka negativu a naskenujeme Vam ich zdarma a skeny zasleme e-mailom. Viac info na www.digitalizacia.eu
Ukazky naskenovanych negativov tam este nemame, ale tu najdete zopar skenov diapozitivov http://www.digitalizacia.eu/index.php/skenovanie-diapozitivov
Bubnovy skener samozrejme nemame. Pri tomto type skeneru by bola cena za jeden snimok 5-6 EUR.
Skenujeme na tychto skeneroch: - Canon Scanner CanoScan 9000F do velkosti skenov 6 x 12 cm (FARE Level 3) - Epson Scanner Perfection V500 Photo do velkosti skenov 6 x 12 cm (DIGITAL ICE)
Kazdy snimok cistime a na poziadanie vykonavame zakladne upravy korekcia zrnitosti, obnova farieb a orezanie snímku.
Pred tym sme skenovali na Reflecta Scanner RPS-7200. Problem bol ze sa dali skenovat len snimky do velkost 3,5 x 5 cm a kvalita bola rovnaka ako u vyssie spominanych skeneroch.
Nad skenerom rozmýšlam aj ja, pretože mám kopu vyvolaných filmov bez fotiek. Vyberám si z 2 skenerov, nevie niekto poradiť - Epson V600 a CanoScan 9000. Alebo máte iné a dobré skúsenosti s inými ? Vďaka.
Zabralo by to nehorazne vela casu- tych fotiek mam okolo 2000. Rozmyslam nad kupou skenera okolo 200Eur, ktorý by zarucil kvalitné vysledky. Pozeral som ceny, ktoré davaju fotolaby ale platit za stredne, vysoke rozlisenie 0,25 - 0,35Eur je hrozne vela. Preto sa pytam kolko trva naskenovanie doma napriklad na tychto skeneroch-Epson V600 a CanoScan 9000.---daju sa na nich skenovat aj ciernobiele? Maju aj cistenie ICE alebo nieco podobne? Co je najcastejsie potrebne upravovat na tychto skenoch?
VEdeli by ste mi odporucit nieco dobre v tejto cenovej kategoorii? Budu sa naskenovane fotky priblizovat kvalite z fotolabov? Bude kvalita lepsia ako z roznych veziciek urcenych na skenovanie vyhradne negativov a dia. za 100,120Eur popripade za 50E z CIny?AK by som pouzil jeden z tychto dvoch Epson V600 a CanoScan 9000? diky za odpovede
Zabralo by to nehorazne vela casu- tych fotiek mam okolo 2000. Rozmyslam nad kupou skenera okolo 200Eur, ktorý by zarucil kvalitné vysledky. Pozeral som ceny, ktoré davaju fotolaby ale platit za stredne, vysoke rozlisenie 0,25 - 0,35Eur je hrozne vela. Preto sa pytam kolko trva naskenovanie doma napriklad na tychto skeneroch-Epson V600 a CanoScan 9000.---daju sa na nich skenovat aj ciernobiele? Maju aj cistenie ICE alebo nieco podobne? Co je najcastejsie potrebne upravovat na tychto skenoch?
VEdeli by ste mi odporucit nieco dobre v tejto cenovej kategoorii? Budu sa naskenovane fotky priblizovat kvalite z fotolabov? Bude kvalita lepsia ako z roznych veziciek urcenych na skenovanie vyhradne negativov a dia. za 100,120Eur popripade za 50E z CIny?AK by som pouzil jeden z tychto dvoch Epson V600 a CanoScan 9000? diky za odpovede
Za 200Euro určite kvalitný skener nekúpiš. Odporúčam minimálne kinofilmový Nikon V ED ktorého cena sa pohybuje okolo 400Euro za bazár. Pri 2000 skenoch sa to aj vyplatí. Keď začneš skenovať tak potom pochopíš prečo je cena skenov tak vysoká. To nie je len hodiť film do skenera a potom uložiť výsledok. Musíš sa pohrať s rôznymi nastaveniami. Hlavne pri skenovaní negatívov je niekedy problém dokonale nastaviť vyváženie farieb a z jedným políčkom sa bavíš neuveriteľne dlho. Rukami mi prešli stovky skenov kým som do toho prišiel. Skenovanie diapozitívov je jednoduchšie. A 2000 skenov? tak to sú hodiny a hodiny roboty nezávidím.
Ponúkame naskenovanie Vašich fotografií, diapozitívov, negatívov a filmov na novom vylepšenom skenery z rady Microtek so špičkovým programom SilverFast. Je ideálny pre digitalizáciu fotografií, ilustrácií a negatívov, pretože prevyšuje bežné skenery v ostrosti obrazu, kalibrácií a podaní farieb, pokročilými možnosťami úprav a to rýchlo aj pri optickom rozlíšení 4800 dpi CCD technológiou. Kontaktujte nás... http://www.printcut.sk/skenovanie.html.
Skenovanie negativov
Su taketo skenery dostacujuce na prezeranie naskenovanych fotiek na platne/ vacsej plazme alebo na tlacenie fotiek A4?
Je výhodnejšie dat si ich naskenovat do profesionalneho labu- pozeral som ceny skenovania, ktore ma odradzaju a pristupujem k moznosti kupe domaceho skenera negativov.
Mate nejake typy?
Oplati sa kupit taky skener na doma?
ďakujem za odpovede
www.ephoto.sk/fotoskola/clanky/fotografujeme-na-film/z-celuloidu-na-jednotky-a-nuly/
Skenujeme na tychto skeneroch:
- Canon Scanner CanoScan 9000F do velkosti skenov 6 x 12 cm (FARE Level 3)
- Epson Scanner Perfection V500 Photo do velkosti skenov 6 x 12 cm (DIGITAL ICE)
Kazdy snimok cistime a na poziadanie vykonavame zakladne upravy korekcia zrnitosti, obnova farieb a orezanie snímku.
Pred tym sme skenovali na Reflecta Scanner RPS-7200. Problem bol ze sa dali skenovat len snimky do velkost 3,5 x 5 cm a kvalita bola rovnaka ako u vyssie spominanych skeneroch.
Ake su najpotrebnejsie upravy po vytvoreny skenu?
Preto sa pytam kolko trva naskenovanie doma napriklad na tychto skeneroch-Epson V600 a CanoScan 9000.---daju sa na nich skenovat aj ciernobiele? Maju aj cistenie ICE alebo nieco podobne? Co je najcastejsie potrebne upravovat na tychto skenoch?
VEdeli by ste mi odporucit nieco dobre v tejto cenovej kategoorii?
Budu sa naskenovane fotky priblizovat kvalite z fotolabov? Bude kvalita lepsia ako z roznych veziciek urcenych na skenovanie vyhradne negativov a dia. za 100,120Eur popripade za 50E z CIny?AK by som pouzil jeden z tychto dvoch Epson V600 a CanoScan 9000?
diky za odpovede
Preto sa pytam kolko trva naskenovanie doma napriklad na tychto skeneroch-Epson V600 a CanoScan 9000.---daju sa na nich skenovat aj ciernobiele? Maju aj cistenie ICE alebo nieco podobne? Co je najcastejsie potrebne upravovat na tychto skenoch?
VEdeli by ste mi odporucit nieco dobre v tejto cenovej kategoorii?
Budu sa naskenovane fotky priblizovat kvalite z fotolabov? Bude kvalita lepsia ako z roznych veziciek urcenych na skenovanie vyhradne negativov a dia. za 100,120Eur popripade za 50E z CIny?AK by som pouzil jeden z tychto dvoch Epson V600 a CanoScan 9000?
diky za odpovede
4800 dpi CCD technológiou. Kontaktujte nás... http://www.printcut.sk/skenovanie.html.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa