Zdravím, nenašla som nijakú vhodnú tému tak zakladám. Plánujem kúpu odrazovej dosky no tie čo som našla na nete sú rôzne, hlavne cenovo... Sú tam nejaké výrazné rozdiely? Okrem rozmerov, samozrejme...Napríklad našla som toto: http://phototools.sk/detail.php?produkt=odrazova-doska-plocha-110cm-set-5in1&slozka=odrazove-dosky Tá cena je až podozrivo nízka, aspoň mne sa zdá, má niekto skúsenosti? Rada prijmem aj tipy, tiež ohľadom obchodov... Ďakujem
Podla mňa je to šum a fuk. Keď ti vyhovuje priemer tak si ju kúp. Mimochodom ak sa ti zdá príliš lacná, tak ja ti môžem predať takú istú za 50€ alebo aj viac
pri tych lacnejsich moze nastat ten problem, ze pri intenzivnejsom pouzivani sa zacnu parat zosivane spoje a material z ktoreho je doska vyrobena nemusi byt tak odolny ako pri znackovych. ale nemusi to byt pravidlo, vacsinou si znackovi vyrobcovia davaju len potlac na nejaku NO NAME od toho isteho vyrobcu.
tak. ked ti stačí velkosť a forma a vieš čo chceš tak si to kludne kúp. ohladom obchodov: ja som kúpil z ephotoshopu fomei 2krát 102x168cm, v tom čase mali najlepšiu cenu.
Pri kruhovych je to viacmenej jedno, tie lacnejsie mozno vydrzia menej. Ak platit viac, tak potom uz napriklad Lastolite trigrip. Praktickejsie sa drzi v terene a ma viac odtienov medzi striebornou a zlatou, pre prirodzenejsie teplejsie zafarbenie.
pri tych lacnejsich moze nastat ten problem, ze pri intenzivnejsom pouzivani sa zacnu parat zosivane spoje a material z ktoreho je doska vyrobena nemusi byt tak odolny ako pri znackovych. ale nemusi to byt pravidlo, vacsinou si znackovi vyrobcovia davaju len potlac na nejaku NO NAME od toho isteho vyrobcu.
Aha, tak to asi tiež nehrozí, zas toľko nebudem používať... A ešte jedna otázka: aký rozmer? Či tiež je to jedno?
Každopádne garantujú doživotnú záruku rámu a šitia, Lastolite pri svojich obojstranných paneloch určite, neviem ako u 5v1.
Pri kruhovych je to viacmenej jedno, tie lacnejsie mozno vydrzia menej. Ak platit viac, tak potom uz napriklad Lastolite trigrip. Praktickejsie sa drzi v terene a ma viac odtienov medzi striebornou a zlatou, pre prirodzenejsie teplejsie zafarbenie.
Sunlite a Sunfire určite, pekne vyzerá aj Softsilver ale nemal som ešte možnosť skúsiť... U toho 8v1 Triflipu možno niekomu prekáža veľkosť, predsa len robí sa len 75cm, takže kruhové môžu mať výhodu (5v1 sa vyrábajú aj 120cm). Kruhové sú tiež v rôznych (všetkých) variáciách. Pravda Triflip aj zarazí cenou v tomto prípade... (neviem, teraz som ho videl za 110 Eur? )
Inak práve za to presné vyváženie farby by som v prípade vonkajšej lokácie išiel radšej do kruhovej od Lastolitu, prípadne 5v1. Najlepšie teda Triflipu.
Pozri, ak s tym zacinas, urcite si nekupuj haajend od lastolite. Kup ten lacak a uvidis. Ja mam 5ks 5in1roznych velkosti od 80cm az po 120x160cm a vsetko je to z ciny a som spokojny. Vacsi si nekupuj, aspon zatial nie. Ten obdlznikovy je totiz niekedy dost tazke zlozit naspat, isty cas som to mal doma rozbalene, kym som na to neprisiel
upozornil by som este na jednu vec, co mne vadi. pokial chces nejaku mensiu odrazku aj s gripom je to ok. pokial chces vecsiu, musis pocitat s tym, ze potrebujes asistenta, lebo fotit aj smerovat odrazku 120*90 je trosku problem. pokial chces vecsiu, kupoval by som nejaku na stative, resp. taku, co ma moznost postavit na stativ...
odrazka je fajn , v podstate aspon ja potrebujem tri veľkosti: na celú postavu (aspon 1,5m, potom na pol postavy 80-110cm, a potom nie je odveci malá ked aj 50-40cm na portrety a nudzové použitie nech je stále poruke... parádne sú tie čo majú taku cikcakovú strieborno zlatú úpravu a z druhej strany su biele - super!. veľmi dobré sú aj 5v1. Zajtra si idem na poštu čínsky 3grip tak som zvedavý... Lastolite je isto fajn ale možno už trochu aj luxus. čínske napodobeniny sú veľmi slušné a pokiaľ nekúpiš najväčší šit aj vydržia dosť dlho.
Zdravím, nenašla som nijakú vhodnú tému tak zakladám. Plánujem kúpu odrazovej dosky no tie čo som našla na nete sú rôzne, hlavne cenovo... Sú tam nejaké výrazné rozdiely? Okrem rozmerov, samozrejme...Napríklad našla som toto: http://phototools.sk/detail.php?produkt=odrazova-doska-plocha-110cm-set-5in1&slozka=odrazove-dosky Tá cena je až podozrivo nízka, aspoň mne sa zdá, má niekto skúsenosti? Rada prijmem aj tipy, tiež ohľadom obchodov... Ďakujem
co tak vyskusat blesky a softbox........ .....nebudes musiet cakat na slniecko.....
Odrazová doska
Plánujem kúpu odrazovej dosky no tie čo som našla na nete sú rôzne, hlavne cenovo... Sú tam nejaké výrazné rozdiely? Okrem rozmerov, samozrejme...Napríklad našla som toto: http://phototools.sk/detail.php?produkt=odrazova-doska-plocha-110cm-set-5in1&slozka=odrazove-dosky
Tá cena je až podozrivo nízka, aspoň mne sa zdá, má niekto skúsenosti? Rada prijmem aj tipy, tiež ohľadom obchodov...
Ďakujem
ohladom obchodov: ja som kúpil z ephotoshopu fomei 2krát 102x168cm, v tom čase mali najlepšiu cenu.
Možno keby som nevedela, nemal si odhaliť svoj zámer
A ešte jedna otázka: aký rozmer? Či tiež je to jedno?
Možno keby som nevedela, nemal si odhaliť svoj zámer
Inak práve za to presné vyváženie farby by som v prípade vonkajšej lokácie išiel radšej do kruhovej od Lastolitu, prípadne 5v1. Najlepšie teda Triflipu.
Plánujem kúpu odrazovej dosky no tie čo som našla na nete sú rôzne, hlavne cenovo... Sú tam nejaké výrazné rozdiely? Okrem rozmerov, samozrejme...Napríklad našla som toto: http://phototools.sk/detail.php?produkt=odrazova-doska-plocha-110cm-set-5in1&slozka=odrazove-dosky
Tá cena je až podozrivo nízka, aspoň mne sa zdá, má niekto skúsenosti? Rada prijmem aj tipy, tiež ohľadom obchodov...
Ďakujem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa