Pouziva to niekto, oplati sa to kupit? Interny blesk nepouzivam, na externy zatial nemam a tak by som chcel vediet ci je to v interieri prijatelne riesenie, ci uz na portrety, popripade na nejake makro a tak. dik
Mám túto vecičku doma. Musím povedať, že je to trošku lepšie ako samotný interný blesk, ale externému blesku( strop, stenu...) sa to nikdy nevyrovná . Na portréty by som to určite nepoužíval, možno na veľmi impromizovanú reportáž do RA stačí . Za plnú cenu by som to určite nekupoval, to si radšej doma urob sám a bude to mať podobný účinok(skoro nulový), ale zadarmo!
nadviažem na toto vlákno - nebola by táto vec dobrá napr. na vyrobenie odlesku v očiach (s redukciou kompenzácie blesku o cca -2-3EV), ke´d sa fotí svetelným objektívom v interiéri, ak bez blesku by bolo vštko OK., len oči sú ako noc.?
nadviažem na toto vlákno - nebola by táto vec dobrá napr. na vyrobenie odlesku v očiach (s redukciou kompenzácie blesku o cca -2-3EV), ke´d sa fotí svetelným objektívom v interiéri, ak bez blesku by bolo vštko OK., len oči sú ako noc.?
pomohlo, ale na poriadni odlesk je dosť malé. Ak budeš fotiť z bežnej vdialenosti. veď si to vyskúšaj... Zlož A5 na polku ( alebo zostrihni na tú veľkosť) drž pred bleskom, beskni a uvidíš do akej vzdialenosti to ešte má význam.
Lumiquest soft screen
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa