Hore
Fórum » Príslušenstvo
 

Monopod - s hlavou, bez hlavy?

jajav
jajav 2011-01-22 18:01:04+01
Zdravím,
rozmýšľala som o kúpe monopodu, len niečoho lacnejšieho, žiadne profesionálne. Čo som pozerala, tak sa dajú naozaj DOSŤ lacné (do 30€), niektoré s hlavou, niektoré bez hlavy. V takejto cenovej kategórii by som sa asi obávala tých hláv kúsok, ale na druhej strane si tiež nie som istá, či by stačil monopod bez hlavy. Predpokladám, že by som to využila dosť, resp. sa dá hocikde so sebou zobrať, čo je dosť plus, takže by to nebol problém a iste by veľakrát uľahčil situáciu. Ale takisto by som s tým chcela skúsiť nejaké koncertovky, kde mi bez hlavy príde dosť nepraktický. Samozrejme, nie vždy sa v takýchto situáciách dá použiť, v skákajúcom dave natlačená pod pódiom asi nie No a ešte nejaký ten šport - exterier aj interier, tam myslím, že by tú hlavu až tak nebolo treba, k tomu sa dá väčšinou si aj sadnúť.
Tak teda - s hlavou alebo bez hlavy?
 
francesco
2016-01-15 14:00:30+01
príspevok od: duroslav
Však ale pri monopode tak či tak pohyb foťáku stabiliyuješ rukami, takže na hlavu nie sú kladené ani zďaleka také nároky ako pri statíve, kedy musí hlava sama o sebe udržať foťák v danej polohe.
Ano, myslim, ze rozumiem, len ma zaujimala prakticka skusenost, kedze ju s monopodom nemam a velakrat je to tak, ze na obrazku a podla parametrov to vyzera super a potom zistis, ze je to tak na mobil...alebo rovno na h....
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()