Fórum » Príslušenstvo

Pomoc pri vybere Tablet PC

LeTuCeR
2011-08-01 13:27:07+02
Aky TABLET na pozeranie Fotografii a prehravanie Full HD videa ?
Moj favorit je Ipad od APPLE
S tabletom zatial nemam ziadne skusenosti
ale potrebujem nieco lepsie od NB

Dakujem !

Rastislav
2011-08-01 13:37:54+02
príspevok od: LeTuCeR

Dakujem !
Skús pozrieť recenzie na www.notebookcheck.net

superoman
2011-08-01 13:42:03+02
prave vcera som si omakol nazivo iPad 2, Samsung Galaxy Tab 2 a Asus Transformer a poviem ti, ze to bude sakra tazke rozhodovanie. Jeden lepsi ako druhy. A recenzie tiez vyznievaju velmi dobre, takze to nebude lahke.

Strhak
2011-08-01 13:43:04+02

Dakujem !
lepšie od NB myslíš ako??? Hádam nie výkonovo

Strhak
2011-08-01 13:48:00+02
daj si na papier základné požiadavky čo od daného zariadenia očakávaš a potom už výber nebude problém. Ja som to tak spravil a kúpil som Lenovo, no mal som iné priority ako ty. Ja som chcel čo najdlhšiu výdrž na batérie normálnu hardvérovú klávesnicu a chcel som aby bol malý a ľahký. Zbehol som do obchodu povedal požiadavky, tam mi ukázali asi 5 typov a jeden som si vybral. Dnes som spokojný, mám to čo som chcel a spĺňa to čo som od neho očakával

bear
- moderator
2011-08-01 13:55:00+02
Pozeranie FullHD videa? Ziadny z nich nema displej s 1920x1080 rozlisenim.
Ja mam Samsung Galaxy Tab a som spokojny, vybral som si ho najma koli mensej velkosti (a medzi 7" mal najlepsi displej). 10" by som si asi vybral ten Asus.
Lepsie ako notebook to nie je (ja mam notebook s matnym IPS panelom), ale urcite je to ovela prenosnejsie.

LeTuCeR
2011-08-01 14:01:19+02
príspevok od: Strhak
lepšie od NB myslíš ako??? Hádam nie výkonovo
mensi ,lahsi ,tensi atd...

LeTuCeR
2011-08-01 14:02:38+02
príspevok od: Strhak
daj si na papier základné požiadavky čo od daného zariadenia očakávaš a potom už výber nebude problém. Ja som to tak spravil a kúpil som Lenovo, no mal som iné priority ako ty. Ja som chcel čo najdlhšiu výdrž na batérie normálnu hardvérovú klávesnicu a chcel som aby bol malý a ľahký. Zbehol som do obchodu povedal požiadavky, tam mi ukázali asi 5 typov a jeden som si vybral. Dnes som spokojný, mám to čo som chcel a spĺňa to čo som od neho očakával
Lenovo ? mas na mysli Lenovo s10-3t ?

LeTuCeR
2011-08-01 14:05:35+02
príspevok od: bear
Pozeranie FullHD videa? Ziadny z nich nema displej s 1920x1080 rozlisenim.
Ja mam Samsung Galaxy Tab a som spokojny, vybral som si ho najma koli mensej velkosti (a medzi 7" mal najlepsi displej). 10" by som si asi vybral ten Asus.
Lepsie ako notebook to nie je (ja mam notebook s matnym IPS panelom), ale urcite je to ovela prenosnejsie.
Samsung galaxy Tab ? no mal som v plane tieto dva tipy Lenovo s10-3t & Apple Ipad

musi mat podporu USB ( na citacku kariet )
priemerny displej (kvalita farieb ,velkost)

najdolezitejsie

PeCh
2011-08-01 14:12:21+02
Samsung galaxy Tab ? no mal som v plane tieto dva tipy Lenovo s10-3t & Apple Ipad

musi mat podporu USB ( na citacku kariet )
priemerny displej (kvalita farieb ,velkost)

najdolezitejsie
S iPadom na USB zabudni. Pri týchto podmienkach sa budeš asi rozhodovať iba medzi Galaxy Tabom a Asus Transformerom. A ani tam to nebudeš mať s USB jednoduché. Tablet nie je počítač, ako ho poznáš.

LeTuCeR
2011-08-01 14:18:41+02
príspevok od: PeCh
S iPadom na USB zabudni. Pri týchto podmienkach sa budeš asi rozhodovať iba medzi Galaxy Tabom a Asus Transformerom. A ani tam to nebudeš mať s USB jednoduché. Tablet nie je počítač, ako ho poznáš.
Hovorim s tabletom mam minimalne skusenosti Fotografujem Strobist a chcel by som vyskusat nieco take ako je na FOTO ,ale NB sa my zda byt prehnane a tablet na prezeranie fotografii by stacil takze na prenasanie suborov z Tabletu na CF karty asi mozem zabudnut

peter.korytiak
ePhotoshop 2011-08-01 14:26:33+02

Dakujem !
Osobne som si vybral Asus transformer, vyberal som medzi ním a Ipad 2, pretože majú oba IPS displeje a hardvér Nvidia Tegra 2... Vyhral Asus, pretože:
1.má väčší displej s väčším rozlíšením (1280x800 vs 1024x758)
2. mám k nemu hardvérovú odpojiteľnú klávesnicu, ktorá má druhú batériu (=2xtaká výdrž), ktorá pri napojení nabíja tablet, má 2x USB 2.0 (čiže môžem pripájať externý disk, čítačku kariet, USB kľúč...), čítačku SD kariet...
3. samotný tablet má rozšírenie o micro SD, ktorou sa do neho dajú jednoducho aj importovať súbory
Musím priznať, že som s výberom spokojný, s androidom som nemal žiadne skúsenosti, no veľmi rýchlo som si zvykol....
link na shop shop.ephoto.sk/katalog/tablet-pc.html?manufacturer=12

wayne
2011-08-01 14:34:18+02
k iPadu je camera kit, ale pokial viem, je len na SD karty, takze na CF zabudni, tam bude cesta potom android, asi prave transformer pad.

Mne sa paci galaxy tab, 7" je spratnejsich, ako 10, a ipad je urcite super, no je zbytocne velky, keby mal 8" s rovnakym rozliisenim displeja, bola by to pecka...

Nehovoriac o tom, ze dostat video a fotky do iPadu je predsalen trochu pracnejsie, a ma 4/3 pomer stran displeja...

bear
- moderator
2011-08-01 14:34:23+02
Na prenos fotiek z fotoaparatu do tabletu v terene pouzivam WiFi (WFT-E4 pre Canon 5D mark II), Teoreticky to ide aj cez Eye-fi kartu, ale to je tak otrasny produkt, ze to nemozem odporucit nikomu. Skoro som zosedivel, kym som to rozchodil a je to neskutocne pomale.

ceco
2011-08-01 14:35:22+02
davam do pozornosti novu verziu motorola xoom .. tiez nie zla volba..
http://goo.gl/KDnOs

Marcel Rebro
2011-08-01 14:46:44+02
príspevok od: peter.korytiak
Osobne som si vybral Asus transformer, vyberal som medzi ním a Ipad 2, pretože majú oba IPS displeje a hardvér Nvidia Tegra 2... Vyhral Asus, pretože:
1.má väčší displej s väčším rozlíšením (1280x800 vs 1024x758)
2. mám k nemu hardvérovú odpojiteľnú klávesnicu, ktorá má druhú batériu (=2xtaká výdrž), ktorá pri napojení nabíja tablet, má 2x USB 2.0 (čiže môžem pripájať externý disk, čítačku kariet, USB kľúč...), čítačku SD kariet...
3. samotný tablet má rozšírenie o micro SD, ktorou sa do neho dajú jednoducho aj importovať súbory
Musím priznať, že som s výberom spokojný, s androidom som nemal žiadne skúsenosti, no veľmi rýchlo som si zvykol....
link na shop shop.ephoto.sk/katalog/tablet-pc.html?manufacturer=12
mne na nom chyba 3G ... preto mam Samsung Galaxy - stary 7 palcatovy ale zato naozaj prenosny

PeCh
2011-08-01 14:46:48+02
Hovorim s tabletom mam minimalne skusenosti Fotografujem Strobist a chcel by som vyskusat nieco take ako je na FOTO ,ale NB sa my zda byt prehnane a tablet na prezeranie fotografii by stacil takze na prenasanie suborov z Tabletu na CF karty asi mozem zabudnut
Na tablete s Androidom by si nemusel mať problém prenášať fotky tablekarta, ale pokiaľ fotíš do RAWu, tak neviem, či na tablet zoženieš program, ktorý ti ho aj otvorí/zobrazí.

LeTuCeR
2011-08-01 16:20:50+02
Ďakujem za odpovede

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-08-01 17:25:34+02
Ak to chces na tto, tak si kup pouzity Macbook Air. Teraz sa predavaju za zaujimave ceny. Z neho mozes ovladat fotoaparat v rezime Live View.

Strhak
2011-08-01 17:53:13+02
Lenovo ? mas na mysli Lenovo s10-3t ?
áno presne ten len 2gb Ram treba nech to ide aspoň trochu. Ja som s ním spokojný no na prehliadanie fotiek ho nepoužívam a video už vôbec nie a v podstate som to ani neskúšal. Ja to mám na cesty kvôli internetu a keď potrebujem narýchlo niečo napísať vo Worde a poslať e-mailom. Inak displej to má pekný

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()