Ahojte! Potrebujem súrne pomoc. Doteraz som fotila vonku, ale už bude zlé počasie, tak by som chcela aj dnuka /som začiatočníčka, fotím portréty/. Mám aj miesto, aj plátno, len by som potrebovala svetlá. Absolútne nemám s nimi skúsenosti. Už som pozerala na nete, dám aj link. Mohli by ste sa na to kuknúť? Vopred ďakujem :*
2x150W je zúfalo málo. Ja mám doma 2x600 a ani to mi celkom nestačí na to, čo by som chcel. Radšej choď do normálnych zábleskov, aj keď tam bude cena podstatne vyššia.
Ak by to boli blesky tak 2x150Ws by uplne stacilo do maleho atelieru. Ale toto su trvale svetla, kde 300w trvaleho vykonu je asi malo. Navyse vnutri su ziarivky, ktore davaju hnusne nespojite spektrum svetla. Je tam napisane, ze je to vhodne na produktovu fotografiu, co je pravda. Na ludi, ktori sa hybu, to asi nebude. Navyse ako som spomenul, to svetlo nie je moc vhodne na pokozku. Ak chces nieco na ludi, kup zablesky, ale priprav si cca 4000€ najmenej.
možno by stálo za úvahu ubrať sa cestou: A 1 záblesk + dáždnik + 1 odrazka alebo cestou B strobist, čiže lacné čínske blesky + rádiový odpaľovač + dážniky
ak mas miesto kde blesky aj skladovat, tak ja odporucam minimalne jeden studiovy blesk od 150WS po tych 300WS v miestnosti malej na portret postaci. Teraz som pozeral ze 300WS photon stoji okolo 220EUR, 150WS cca 150 EUR. Maju pilotne svetlo a vies dokupit plno nastavcov.
jedna taka sada s jednym svetlom,stojanom,napr softboxom ta vyjde do 400 euro. ale mozes si aj ty poskldat set,preratat co je a ako je lacnejsie a co potrebujes. Radiovy odpalovac sa da kupit aj z ciny o dost lacnejsie ako su tu, ale zas nieje to profi (mne funguje zatial ok).
podla mna ta cena nieje taka vysoka ako pri strobist technike. Minus je len ze to nieje az tak skladne a mobilne oproti malym bleskom VYhoda je pilotne svetlo,energia atd atd...
ja si myslím, že nemusíš sa opravovať, keď chce zostavu, ktorá je vhodná na dlhodobé komerčné zaťaženie a dobre sa s tým robí, tých 4000€ bude aj málo a to ani broncolory kupovať nemusí
Ďakujem Vám veľmi pekne! Zlatý ste! No, takže. Pravdupovediac, nechcela by som veľa peňazí na to dať. Nedávno som kúpila foťák /Nikon D90/, a teraz som ani neplánovala ešte investovať.... Štúdio mám len také malé, už som tam fotila, celkom v poho fotky, len trošku sú sivé, ale vo Photoshope upravím. Takže som myslela len také lacnejšie. Takže v žiadnom prípade nemám kúpiť to, čo je som ja priložila?
Ahojte! Potrebujem súrne pomoc. Doteraz som fotila vonku, ale už bude zlé počasie, tak by som chcela aj dnuka /som začiatočníčka, fotím portréty/. Mám aj miesto, aj plátno, len by som potrebovala svetlá. Absolútne nemám s nimi skúsenosti. Už som pozerala na nete, dám aj link. Mohli by ste sa na to kuknúť? Vopred ďakujem :*
výkonom stačia všetky do malého aťasu a stredného,
nie su to žiadne zázraky typu broncolor alebo profoto, ale su dobre prenosné, fungujú ako majú majú chladnie, nie je to neznačkový bordel, rádiový odpalovák v cene - hrozne dôležitá vec, softboxy puzdra na svetla a statívy v cene, cele je to prakticke a jedine kvalitou ešte unosne riešenie. Už nejaký ten pátek fotím v atelieri tak sa snažím poradiť aby sin ekupovala na 3 krát. Časom si mmôžeš dokupiť vyššiu radu Elinov stačí jedno silne svetlo BXRi a pod. a maš komplet zostavu. Odporúčam tu zostavu so softboxami lebo dáždniky kú piš za 20 eur bársjaké čínske sú vpohode, čo sa o čínskych softboxoch všetkých moc nedá povedať.
nie su to žiadne zázraky typu broncolor alebo profoto, ale su dobre prenosné, fungujú ako majú majú chladnie, nie je to neznačkový bordel, rádiový odpalovák v cene - hrozne dôležitá vec, softboxy puzdra na svetla a statívy v cene, cele je to prakticke a jedine kvalitou ešte unosne riešenie. Už nejaký ten pátek fotím v atelieri tak sa snažím poradiť aby sin ekupovala na 3 krát. Časom si mmôžeš dokupiť vyššiu radu Elinov stačí jedno silne svetlo BXRi a pod. a maš komplet zostavu. Odporúčam tu zostavu so softboxami lebo dáždniky kú piš za 20 eur bársjaké čínske sú vpohode, čo sa o čínskych softboxoch všetkých moc nedá povedať.
Mna by zaujimalo co je take zazracne na Broncolor alebo Profoto. Sak vybojky pouzivaju rovnake, regulacia vyboju a ziarovky je tiez rovnaka. A kedze sa jedna o studiove blesky, nemusia byt ani odolne ani vodotesne ani s vodotryskom. V com je ten zazrak??? Viem ze niektore vyssie modely Elichrom maju HSS. Ja fakt nechapem preco kupat Broncolor za udesne ceny ked lacak Dlite mi urobi to iste. Ci sa mylim?
Mna by zaujimalo co je take zazracne na Broncolor alebo Profoto. Sak vybojky pouzivaju rovnake, regulacia vyboju a ziarovky je tiez rovnaka. A kedze sa jedna o studiove blesky, nemusia byt ani odolne ani vodotesne ani s vodotryskom. V com je ten zazrak??? Viem ze niektore vyssie modely Elichrom maju HSS. Ja fakt nechapem preco kupat Broncolor za udesne ceny ked lacak Dlite mi urobi to iste. Ci sa mylim?
skalovatelnost a konzistencia.
Dlite ma 2 moznosti: 200 alebo 400 Ws. Farebna konzistencia je ok na lacny zablesk. Trvanie zablesku je velmi dlhe
Totiz studiove blesky maju jednu vlastnost oproti systemovym bleskom inu. Cim mensi vykon, tym dlhsie trvanie zablesku. Ak aj ma pri 1/1 vykone 1/800sec, pri 1/16 to uz klesne na cca 1/200 - 1/300 ... Profoto je v tomto uplne inde napriklad (D1 250: Flash Duration t 0,5 1/3700-1/1400s).
Dlite ma 2 moznosti: 200 alebo 400 Ws. Farebna konzistencia je ok na lacny zablesk. Trvanie zablesku je velmi dlhe
Totiz studiove blesky maju jednu vlastnost oproti systemovym bleskom inu. Cim mensi vykon, tym dlhsie trvanie zablesku. Ak aj ma pri 1/1 vykone 1/800sec, pri 1/16 to uz klesne na cca 1/200 - 1/300 ... Profoto je v tomto uplne inde napriklad (D1 250: Flash Duration t 0,5 1/3700-1/1400s).
vyskusaš uvidíš načo kupovať audi ked medveď je lepší? vlastne by všetci mali jazdiť v dacii alebo hyundai Pozri je to komplexný problém eliny používajú minimálne 4-6 druhov výbojok a blab bla...môžem o tom písať do večera - takže si to nechám na fotoškolu radšej
ano to je pravda. pozri si detailnejsie materialy niektroych vyrobcov. napriklad Elinchrom uvadza trvanie zablesku pre 1/1 a pri 1/2. Profoto cely rozsah.
vysvetlenie je vo fungovani zableskov.
studiovy blesk je velky kondenzator (zjednodusene). cim menej je nabity, tym pomalsie sa vybija. v podstate vykon je regulovany mnozstvom energie v kondenzatore.
systemovy blest ma niekolko IGBT (insulated gate bi-polar transistor) obvodov. jeho kondenzator sa nabije vzdy na rovnaku uroven, ale vybijanie je useknute po vyziareni urciteho vykonu. cize 1/1 zablesk aj nabijanie trvaju najdlhsie, lebo sa vybija aj nabija komplet vsetka energia. 1/2 trva kratsie, lebo zablesk je zastaeny po vyziareni 1/2 energie a dobija sa len rozdiel medzi plnym a vyziarenym.
niekde na nete najdes aj presnejsie vysvetlenia.
existuju aj hybridne systemy (PCB Einstein) ktore maju ako klasicke tak aj IGBT spinanie a tieto rezimy sa daju prepinat.
Studioset
http://phototools.sk/detail.php?produkt=studioset-daylight-2-x-150-w-svetla-stojany-a-dazdniky
A 1 záblesk + dáždnik + 1 odrazka
alebo cestou
B strobist, čiže lacné čínske blesky + rádiový odpaľovač + dážniky
jedna taka sada s jednym svetlom,stojanom,napr softboxom ta vyjde do 400 euro. ale mozes si aj ty poskldat set,preratat co je a ako je lacnejsie a co potrebujes. Radiovy odpalovac sa da kupit aj z ciny o dost lacnejsie ako su tu, ale zas nieje to profi (mne funguje zatial ok).
podla mna ta cena nieje taka vysoka ako pri strobist technike. Minus je len ze to nieje az tak skladne a mobilne oproti malym bleskom VYhoda je pilotne svetlo,energia atd atd...
http://www.darian.sk/studiove-blesky/200-ws/walimex-pro/831-studiovy-set-vc-200-ws-walimex-pro
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1605/product/photon-millennia-new-ec300-set%2Bsoftbox.xhtml
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/1257/product/photon-millennia-new-ec300-set.xhtml
vyber si ...
Toto je celkom dobre
No, takže. Pravdupovediac, nechcela by som veľa peňazí na to dať. Nedávno som kúpila foťák /Nikon D90/, a teraz som ani neplánovala ešte investovať....
Štúdio mám len také malé, už som tam fotila, celkom v poho fotky, len trošku sú sivé, ale vo Photoshope upravím. Takže som myslela len také lacnejšie.
Takže v žiadnom prípade nemám kúpiť to, čo je som ja priložila?
http://www.mini-max.sk/product/default/1433
alebo
http://www.fotovideoshop.sk/shop/action/productdetail/oc/2727/product/photon-master-kit-150%2B150.xhtml
http://phototools.sk/detail.php?produkt=studioset-daylight-2-x-150-w-svetla-stojany-a-dazdniky
shop.ephoto.sk/elinchrom-d-lite-24-to-go.html
shop.ephoto.sk/elinchrom-d-lite-22-to-go.html
shop.ephoto.sk/elinchrom-d-lite-44-to-go.html
shop.ephoto.sk/elinchrom-d-lite-24-to-go.html
shop.ephoto.sk/elinchrom-d-lite-22-to-go.html
shop.ephoto.sk/elinchrom-d-lite-44-to-go.html
Pozri je to komplexný problém eliny používajú minimálne 4-6 druhov výbojok a blab bla...môžem o tom písať do večera - takže si to nechám na fotoškolu radšej
vysvetlenie je vo fungovani zableskov.
studiovy blesk je velky kondenzator (zjednodusene). cim menej je nabity, tym pomalsie sa vybija. v podstate vykon je regulovany mnozstvom energie v kondenzatore.
systemovy blest ma niekolko IGBT (insulated gate bi-polar transistor) obvodov. jeho kondenzator sa nabije vzdy na rovnaku uroven, ale vybijanie je useknute po vyziareni urciteho vykonu. cize 1/1 zablesk aj nabijanie trvaju najdlhsie, lebo sa vybija aj nabija komplet vsetka energia. 1/2 trva kratsie, lebo zablesk je zastaeny po vyziareni 1/2 energie a dobija sa len rozdiel medzi plnym a vyziarenym.
niekde na nete najdes aj presnejsie vysvetlenia.
existuju aj hybridne systemy (PCB Einstein) ktore maju ako klasicke tak aj IGBT spinanie a tieto rezimy sa daju prepinat.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa