Ahojte! Potrebujem súrne pomoc. Doteraz som fotila vonku, ale už bude zlé počasie, tak by som chcela aj dnuka /som začiatočníčka, fotím portréty/. Mám aj miesto, aj plátno, len by som potrebovala svetlá. Absolútne nemám s nimi skúsenosti. Už som pozerala na nete, dám aj link. Mohli by ste sa na to kuknúť? Vopred ďakujem :*
ano to je pravda. pozri si detailnejsie materialy niektroych vyrobcov. napriklad Elinchrom uvadza trvanie zablesku pre 1/1 a pri 1/2. Profoto cely rozsah.
vysvetlenie je vo fungovani zableskov.
studiovy blesk je velky kondenzator (zjednodusene). cim menej je nabity, tym pomalsie sa vybija. v podstate vykon je regulovany mnozstvom energie v kondenzatore.
systemovy blest ma niekolko IGBT (insulated gate bi-polar transistor) obvodov. jeho kondenzator sa nabije vzdy na rovnaku uroven, ale vybijanie je useknute po vyziareni urciteho vykonu. cize 1/1 zablesk aj nabijanie trvaju najdlhsie, lebo sa vybija aj nabija komplet vsetka energia. 1/2 trva kratsie, lebo zablesk je zastaeny po vyziareni 1/2 energie a dobija sa len rozdiel medzi plnym a vyziarenym.
niekde na nete najdes aj presnejsie vysvetlenia.
existuju aj hybridne systemy (PCB Einstein) ktore maju ako klasicke tak aj IGBT spinanie a tieto rezimy sa daju prepinat.
Ďakujem veľmi pekne, krásne si to vysvetlil. Musím pravdu povedať, že takýto prehľad o tom nemám, nikdy som to nejak nepozeral na internete, iba som skúsil v ateliéri. Určite to idem vyskúšať do ateliéru ešte raz, lebo u mojich štúdiových bleskov to funguje samizda naopak , preto znižujem výkon pri pohyblivých scénach. Ešte raz vďaka, bežím do ateliéru....
vyskusaš uvidíš načo kupovať audi ked medveď je lepší? vlastne by všetci mali jazdiť v dacii alebo hyundai Pozri je to komplexný problém eliny používajú minimálne 4-6 druhov výbojok a blab bla...môžem o tom písať do večera - takže si to nechám na fotoškolu radšej
Budem rad ked si tu precitam clanok na temu studiove zablesky. Ja do tohoto moc nevidim, takze take informacie by sa tu hodili. V podstate som taky clanok nevidel nikde. Diky.
Ďakujem veľmi pekne, krásne si to vysvetlil. Musím pravdu povedať, že takýto prehľad o tom nemám, nikdy som to nejak nepozeral na internete, iba som skúsil v ateliéri. Určite to idem vyskúšať do ateliéru ešte raz, lebo u mojich štúdiových bleskov to funguje samizda naopak , preto znižujem výkon pri pohyblivých scénach. Ešte raz vďaka, bežím do ateliéru....
ked som si to prvy krat precital tak som bol tiez prekvapeny, moja predchadzajuca skusenost zo systemovych bleskov bola opacna (cim mensia sila tym kratsi zablesk).
napriklad high end pack+head systemy maju kondenzatorovu radu pre kazdy vykon, takze tam to tak drasticky neklesa ako u "lacnych" svetiel.
recenzia hybridneho systemu ktora pekne vysvetluje fungovanie: http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-10053-10715
Chlapci!! Pomoc!! Ešte stále som nekúpila set. Prosím poradte mi, ktoré si mám vybrať. Ja nechcem nič špeciálne, len trocha svetla. A nechcem do toho veľa investovať. Takže ten výber:
2x150W je zúfalo málo. Ja mám doma 2x600 a ani to mi celkom nestačí na to, čo by som chcel. Radšej choď do normálnych zábleskov, aj keď tam bude cena podstatne vyššia.
Je to malo aj keby tam boli nasadene silnejsie ziarovky napr. http://www.mini-max.sk/product/default/2213
Studioset
http://phototools.sk/detail.php?produkt=studioset-daylight-2-x-150-w-svetla-stojany-a-dazdniky
vysvetlenie je vo fungovani zableskov.
studiovy blesk je velky kondenzator (zjednodusene). cim menej je nabity, tym pomalsie sa vybija. v podstate vykon je regulovany mnozstvom energie v kondenzatore.
systemovy blest ma niekolko IGBT (insulated gate bi-polar transistor) obvodov. jeho kondenzator sa nabije vzdy na rovnaku uroven, ale vybijanie je useknute po vyziareni urciteho vykonu. cize 1/1 zablesk aj nabijanie trvaju najdlhsie, lebo sa vybija aj nabija komplet vsetka energia. 1/2 trva kratsie, lebo zablesk je zastaeny po vyziareni 1/2 energie a dobija sa len rozdiel medzi plnym a vyziarenym.
niekde na nete najdes aj presnejsie vysvetlenia.
existuju aj hybridne systemy (PCB Einstein) ktore maju ako klasicke tak aj IGBT spinanie a tieto rezimy sa daju prepinat.
Musím pravdu povedať, že takýto prehľad o tom nemám, nikdy som to nejak nepozeral na internete, iba som skúsil v ateliéri.
Určite to idem vyskúšať do ateliéru ešte raz, lebo u mojich štúdiových bleskov to funguje samizda naopak
Ešte raz vďaka, bežím do ateliéru....
Pozri je to komplexný problém eliny používajú minimálne 4-6 druhov výbojok a blab bla...môžem o tom písať do večera - takže si to nechám na fotoškolu radšej
Diky.
Musím pravdu povedať, že takýto prehľad o tom nemám, nikdy som to nejak nepozeral na internete, iba som skúsil v ateliéri.
Určite to idem vyskúšať do ateliéru ešte raz, lebo u mojich štúdiových bleskov to funguje samizda naopak
Ešte raz vďaka, bežím do ateliéru....
napriklad high end pack+head systemy maju kondenzatorovu radu pre kazdy vykon, takze tam to tak drasticky neklesa ako u "lacnych" svetiel.
recenzia hybridneho systemu ktora pekne vysvetluje fungovanie: http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=7-10053-10715
Prosím poradte mi, ktoré si mám vybrať. Ja nechcem nič špeciálne, len trocha svetla.
Takže ten výber:
shop.ephoto.sk/fomei-basic-hobby-500.html
alebo
http://phototools.sk/detail.php?produkt=studioset-daylight-2-x-150-w-svetla-stojany-a-dazdniky
takze z tvojho vyberu ani jedno ... inac podla linkov mas rozpocet cca 150e na to ?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa