Fórum » Príslušenstvo

Statív ku Canonu 60D - kompromis výška + váha

Trepotadielko
2012-01-20 12:07:46+01
Ahojte,

veľmi nerada to robím, ale pozrela som si všetky podobné témy popísané tu vo fóre a zaiaľ som nenašla nijakú pdoobnú tému, ktorá by riešila to, čo potrebujem. Riešili sa tu už podobné otázky, ale odporúčané statívy neobsahovali výšku, ktorú potrebujem ja.

Potrebovala by som poradiť pri výbere statívu - dôležité je aby po :
a) bol čo najľahší (ak by sa dalo, tak max.1,5kg) - preferujem však ešte ľahsí - čiže čím ľahší, tým lepšie, lebo 2kg statívy + 2kg (telo a objektív) sa mi nebude chcieť vláčiť nikam, keď zoberieme nejaké hrebeňovku, kde treba aj jedlo, vodu, spacák, atď...
b) dosahoval výšku minimálne 170cm, nakoľko ja mám výšku 162cm.
c) pevnosť + kvalita - mal by to byt statív, ktorý niečo vydrží a ktorý nebudem musieť zaťažovať na kopcoch kameňmi (ktoré tam možno ani nebudú

Mám Canon 60D a objektív Canon 15-85/F3.5-5.6 IS USM EF-S a pevnú 50ku. Časom plánujem dokúpiť minimálne 70-200 a iné objektívy.

Už dva týždne sa venujem tomto výberu a zatiaľ som našla najľahšie statívy cca 1,34kg - žiaľ nie vysoké. Existujú aj ľahšie a zároveň dostatočne stabilné? Akože - v hurikánoch fotografovať zatiaľ neplánujem , ale...

Zameranie: krajina, nočná fotografia...

A čo sa týka ceny, tak samozrejme, že nechcem dať za ten statív 500 eur, ale zase ale nehľadám nič do 100 eur. Primerane by bolo tak 200-300 eur, ak to bude možné. Ak nie, tak si za kvalitu a nízku hmotnosť priplatím, resp.si našetrím.

Ideálne by bolo natrafiť na nejaký kompromis, ale hľadala som už sama dosť a nijaké vyššie + ľahšie statívy som nenašla. Hlavne tá váha je pre mňa dôležitá, vlastne kľúčová.

Ak máte nejaké tipy, prosím poraďte.
Buď vďačná za každý nápad

miki33
2012-01-20 12:27:21+01
preco je vaha klucova? Tak bud chcem dobre fotky, alebo idem na turistiku. Myslel som ze manfrotto 055xprob je dobra volba, ale pozeram ze je tazky. Jedine carbon s takou vyskou a vahou, tu vsak je problem cena.

pyrula
2012-01-20 12:29:47+01
ahoj,

ja som si pred nejakym casom zadovazil tento

http://www.ebay.com/itm/Benro-C2691TB1-Travel-Angel-Tripod-Kit-C2691-B1-T030-/300610244131?pt=US_Tripods&hash=item45fdc44e23#ht_2874wt_1156

je pravda, ze som vychitil akciu, ked dropli cenu na 225 USD, doprava na slovensko je zadarmo....

je lahky, stabilny, carbon fiber (1.7kg), ja som s nim max spokojny vidim ze tebe bude asi vaha vadit, ale tak ak planujes 70-200 tak si hlavne sleduj aj kolko ma taky stativ nosnost... tento ma 12 kg, mam na nom d3s + 70-200 a max. pohoda

just my two cents

miki33
2012-01-20 12:33:30+01
toto som este nasiel: shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/manfrotto-055cx3.html (1.7kg, 177cm, a urcite je kvalitny) Exituje s 3 aj 4 clankovymi nohami. Ten kratsi ma v zlozenom stave 55cm

Trepotadielko
2012-01-20 12:40:28+01
Dakujem.

No ved - akoze, ja som zalozila tuto temu tak trochu s malou dusickkou, lebo si myslim, ze najst to, co hladam (cize stativ 170cm + vaha 1,5kg + stabilita) je asi trochu nerealne, ale tak... myslela som, ze mozno...

Problem je ta vaha - jednoducho ja som dost mala a nedokazem niest min.20-25kg batoh s tym, co na horach je jednoducho potrebne - teda s jedlom, vodou, spacakom, stanom, oblecenim, atd... a este 10kg fotovybavy na hory.

A jasne - Bear Grylls, tak jemu staci na prezitie nozik a flasa s vodou , ale berme to tak realistickejsie, ze to - jedlo, voda, oblecenie a spacak so stanom, to je taky zaklad Plus niekedy varic, atd... Proste - asi tak

Clovek nie je tazny kon a chodit po hrebenovke s 10kg fotovybavou mozno pre chalanov je super, ale tak... ja hladam co najlahsie varianty - neviem, ci existuju, ale proste hladam. Proste - v tomto pripade fakt potrebujem (a hladam) najvacsi kompromis vaha vs.kvalita.

Jednoducho, neviem ci je to realne a nejaky taky stativ existuje (mozno je to fakt uplna utopia), co by bol presne pre mna, ale tak som sa aspon chcela s Vami o tom poradit

Dakujem!

PS: Cena nie je problem... Ja si dokazem peniazky nasetrit, hoci samozrejme - ako kazdy, tak aj ja by som sa potesila mat za "malo penazi, vela muziky"

pyrula
2012-01-20 12:47:06+01
urcite po horach nechodis sama, tak skus ten stativ niekomu zavesit na batoh

bear
- moderator
2012-01-20 13:01:28+01
http://www.feisoleurope.com/feisol-traveler-tripod-ct3441sb-rapid-with-cb30c-ball-head-p-37.html

Splna tvoje vyskove aj vahove naroky, ale osobne by som preferoval radsej nizsi model bez stredoveho stlpika (vacsia stabilita a nizsia hmotnost). Ak planujes pouzitie v prirode, urcite si dokup sadu hrotov, je to navyse len par eur, ale vyrazne to pomoze stabilite.

Mam od Feisolu 2 stativy (starsi 3441 a 2472) a som s nimi spokojny.

Tono
2012-01-20 13:13:31+01
tiez som pred casom riesil tuto otazku . Su to parametre ktore sa navzajom vylucuju , vaha/vyska/vyska v zlozenom stave/pevnost .
Vzdy je to o kompromisoch .
Ak nie je problem v peniazoch potom : shop.ephoto.sk/gitzo-traveler-gt1541t.html

Ale ja som nakoniec skoncil pri GIOTTOS MT8350 + gulova hlava MH 1301 , spolu cca 300 € .
Vaha 1,5kg bez hlavy , vyska 159cm , v zlozenom stave 56cm.
Je aj 165cm ale to uz je 2kg .
pozri http://www.giottos.com/ , a chod na Professional Tripod System: MT , dole su tabulky s rozmermi podla tipu .

markato1
2012-01-20 14:48:05+01
príspevok od: Trepotadielko
Ahojte,

veľmi nerada to robím, ale pozrela som si všetky podobné témy popísané tu vo fóre a zaiaľ som nenašla nijakú pdoobnú tému, ktorá by riešila to, čo potrebujem. Riešili sa tu už podobné otázky, ale odporúčané statívy neobsahovali výšku, ktorú potrebujem ja.

a) bol čo najľahší (ak by sa dalo, tak max.1,5kg) - preferujem však ešte ľahsí - čiže čím ľahší, tým lepšie, lebo 2kg statívy + 2kg (telo a objektív) sa mi nebude chcieť vláčiť nikam, keď zoberieme nejaké hrebeňovku, kde treba aj jedlo, vodu, spacák, atď...
c) pevnosť + kvalita - mal by to byt statív, ktorý niečo vydrží a ktorý nebudem musieť zaťažovať na kopcoch kameňmi (ktoré tam možno ani nebudú

Mám Canon 60D a objektív Canon 15-85/F3.5-5.6 IS USM EF-S a pevnú 50ku. Časom plánujem dokúpiť minimálne 70-200 a iné objektívy.

Už dva týždne sa venujem tomto výberu a zatiaľ som našla najľahšie statívy cca 1,34kg - žiaľ nie vysoké. Existujú aj ľahšie a zároveň dostatočne stabilné? Akože - v hurikánoch fotografovať zatiaľ neplánujem , ale...

A čo sa týka ceny, tak samozrejme, že nechcem dať za ten statív 500 eur, ale zase ale nehľadám nič do 100 eur. Primerane by bolo tak 200-300 eur, ak to bude možné. Ak nie, tak si za kvalitu a nízku hmotnosť priplatím, resp.si našetrím.

Ideálne by bolo natrafiť na nejaký kompromis, ale hľadala som už sama dosť a nijaké vyššie + ľahšie statívy som nenašla. Hlavne tá váha je pre mňa dôležitá, vlastne kľúčová.

popozeraj sa aj po stativoch TRIOPO vyborne ceny,kvalitne materialy,vela roznych variacii,mozno si nieco vyberies..prvy link co som na nich nasiel...:http://www.mini-max.sk/category/default/145?gclid=CJ2C0end3q0CFUOEDgodcmt__w

markato1
2012-01-20 14:49:04+01
este otazka ,naco ti je vyssi stativ ako si sama?

Rastislav
2012-01-20 15:28:50+01
Dakujem.

No ved - akoze, ja som zalozila tuto temu tak trochu s malou dusickkou, lebo si myslim, ze najst to, co hladam (cize stativ 170cm + vaha 1,5kg + stabilita) je asi trochu nerealne, ale tak... myslela som, ze mozno...

Problem je ta vaha - jednoducho ja som dost mala a nedokazem niest min.20-25kg batoh s tym, co na horach je jednoducho potrebne - teda s jedlom, vodou, spacakom, stanom, oblecenim, atd... a este 10kg fotovybavy na hory.

A jasne - Bear Grylls, tak jemu staci na prezitie nozik a flasa s vodou , ale berme to tak realistickejsie, ze to - jedlo, voda, oblecenie a spacak so stanom, to je taky zaklad Plus niekedy varic, atd... Proste - asi tak

Clovek nie je tazny kon a chodit po hrebenovke s 10kg fotovybavou mozno pre chalanov je super, ale tak... ja hladam co najlahsie varianty - neviem, ci existuju, ale proste hladam. Proste - v tomto pripade fakt potrebujem (a hladam) najvacsi kompromis vaha vs.kvalita.

Jednoducho, neviem ci je to realne a nejaky taky stativ existuje (mozno je to fakt uplna utopia), co by bol presne pre mna, ale tak som sa aspon chcela s Vami o tom poradit

Dakujem!

PS: Cena nie je problem... Ja si dokazem peniazky nasetrit, hoci samozrejme - ako kazdy, tak aj ja by som sa potesila mat za "malo penazi, vela muziky"
Ja mám podobnú dilemu, chcem statív malý, skladný, ľahký, pevný, univerzálny s malou minimálnou výškou a maximálna ma moc netrápi. Rozmýšlam nad shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/velbon-ultra-rexi-l.html s guľovou hlavou, tak ak by mal niekto skúsenosť tak privítam radu.

lukas318
2012-01-20 15:55:58+01
lahky stativ je sice pevny ale menej vetruodolny ako tazsi, a ked mas plny batoh kt ma napr 10 kilov tak nejake to kilo naviac sa tam strati

bear
- moderator
2012-01-20 16:14:28+01
príspevok od: Rastislav
Ja mám podobnú dilemu, chcem statív malý, skladný, ľahký, pevný, univerzálny s malou minimálnou výškou a maximálna ma moc netrápi. Rozmýšlam nad shop.ephoto.sk/katalog/stativy/tripody/velbon-ultra-rexi-l.html s guľovou hlavou, tak ak by mal niekto skúsenosť tak privítam radu.
Mam pribuzny model, ultra Luxi M, obcas ho pouzivam na makro (bez vytahovania noh), vytiahnute nohy su velmi nestabilne az nepouzitelne.

martin9113
2012-01-20 16:58:35+01
príspevok od: lukas318
lahky stativ je sice pevny ale menej vetruodolny ako tazsi, a ked mas plny batoh kt ma napr 10 kilov tak nejake to kilo naviac sa tam strati
ono tam ani kilo rozdiel nieje. napriklad moj velbon sherpa 750r ma nieco cez 2

Rastislav
2012-01-20 17:36:19+01
príspevok od: bear
Mam pribuzny model, ultra Luxi M, obcas ho pouzivam na makro (bez vytahovania noh), vytiahnute nohy su velmi nestabilne az nepouzitelne.
Dík za odpoveď. Vyzerajú podobne, len rozdiel 200€ by sa mal niekde prejaviť, alebo možno ani nie, dnes je všetko možné.

Štefan Káčer
2012-01-20 18:07:37+01
Ahojte,

hmm ...
a) ak chceš fotiť krajinky, nočnú oblohu - neostrosť sa netoleruje žiadna a pevný statív je základ, bohužiaľ stabilita je priamoúmerná váhe a aj cene
b) ak máš výšku 162, stačí ti statív okolo 150 cm (+hlava,+foťák a už nedočiahneš), ak teda nenosíš so sebou na túry aj stoličku
c) ak to má statív spĺňať bez kompromisov, tak začínaj šetriť, Feisoly, čo ti odporúčal bear sú fain, ja idem meniť MF 090XProb za Gitzo a určite bez stredového stĺpika. Ak budeš chcieť fotiť npr dlhšie časy, tak budeš mať v prípade ľahkého statívu určite veľa odpadu, často to zistíš až doma a bude ťa časom mrzieť, že si nešla hneď do kvalita, ak to teda myslíš vážne ...

pxls.jpg
2012-01-20 19:55:14+01
príspevok od: markato1
este otazka ,naco ti je vyssi stativ ako si sama?
to by aj mna zaujimalo ked na to da hlavu a fotak tak nie ze nedociahne na hladacik a mozno ani na spust

ale mozno je to preto ze chce fotit na veeelmi prudkych svahoch s jednou nohou kratsou a nechce sa jej ani trosku prikrcit

Trepotadielko
2012-01-21 19:55:22+01
Ahojte,

tak na uvod - dakujem vsetkym, ktory sa mi tu postupne vyjadrili. Ste super!

to bear: ten co si mi posielal Ty je celkom fajn, ale da sa ho zohnat aj na SR? Nevies o niecom?

to mercury: co sa tyka toho, co si Ty pisal, nuz, vravis, ze menis Manfrotto za Gitzo, ale pritom vravis, ze Feisoly su super - preco teda nerozmyslas aspon nad nami?

A co sa tyka fotenia akolkovo tak ce - ano, dlhe casy budem pouzivat, preto hladam nieco kvalitnejsie, ale zaroven.... lahke

to mercury +plxs+ marcato1: chalani, diki a ze preco chcem stativ dlhsi ako ja? No, jednak chodim do FOTOKLUBU a uz aj tam som sa radila a vraveli mi viaceri, ze mat dlhsi stativ nie je na skodu, ked budem fotit v kopcoch alebo tak. Ale jednak som aj rozmyslala, ze ked uz ja som taka malicka (vzdy som chcela byt o kuuuuusok vyssia , tak aspon nech mam vyssi stativ. A napr.ked som na koncertoch a nic nevidim, tak by som mohla v takych chvila vyuzit vyklopny displej na 60D a mozno fotit aspon tak. Neviem, mozno je to totalna hovadina, ale mna napadlo, ze aspon o kusok vyssi stativ a mi moze zist

Co si o tom myslite?

Diki!

Trepotadielko
2012-01-21 20:02:20+01
to pyrula: Pls, kde sa da tato srandicka, ktoru si mi cez link posielala (http://www.ebay.com/itm/Benro-C2691TB1-Travel-Angel-Tripod-Kit-C2691-B1-T030-/300610244131?pt=US_Tripods&hash=item45fdc44e23#ht_2874wt_1156) najst inde ako cez ebay? nevies?

dik...

Trepotadielko
2012-01-21 20:03:16+01
to pyrula: Pls, kde sa da tato srandicka, ktoru si mi posielala cez link (http://www.ebay.com/itm/Benro-C2691TB1-Travel-Angel-Tripod-Kit-C2691-B1-T030-/300610244131?pt=US_Tripods&hash=item45fdc44e23#ht_2874wt_1156) najst a zohnat, ked nechcem vyuzit ebay?

diki

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()