Fórum » Príslušenstvo

plochý filter

STIEVEN
2012-02-10 20:50:06+01
prvý krát si chcem kupit plochý filter a chcel by som sa vtom svami poradit ....vedeli by ste mi, prosím vás poradit ,aký typ ,plochého filtru je dobrý ,buď cokin alebo dáky iný ,plánujem si kupit takýto tip filtra na objektiv 82 ...za každú radu som vám vďačný. STIEVEN

Paulie
2012-02-10 21:31:54+01
Zrejme tým plochým filtrom máš na mysli štvorcový, cenovo dostupný a aj celkom kvalitný je Hitech (Formatt), tie s malou hustotou netrpia takým výrazným farebným posuvom ako Cokin, teda čo sa šedých ND resp. prechodových filtrov týka.

STIEVEN
2012-02-10 22:15:32+01
Ano myslím tým štvorcový filter, a ešte o ND filter 12 ,tam je jedno či to je Cokin alebo Hitech .

Bpali
2012-02-10 22:19:32+01
ja som kupoval naposledy odtial, maju dobre ceny podla mna http://www.photonet.sk/

viking81
2012-02-10 23:06:09+01
chces prechodaky ? ND ? oteplujuce ? farebne ?

STIEVEN
2012-02-11 18:50:04+01
ano ND ploché prechodáky chcem si kupit ...aj oteplujuce aj farebné aj na dlhý čas (na vodu ) ,chcem kvalitné a viem si zato aj zaplatiť ,nechcem kupiť lacné prechodáky ...

Martin P
2012-02-11 18:53:52+01
príspevok od: STIEVEN
ano ND ploché prechodáky chcem si kupit ...aj oteplujuce aj farebné aj na dlhý čas (na vodu ) ,chcem kvalitné a viem si zato aj zaplatiť ,nechcem kupiť lacné prechodáky ...
http://www.fotovideoshop.sk/shop/cid/245/category/o-systeme-lee-filters-100mm.xhtml
tieto ak to vies zaplatit
a ak nie tak hi tech na vyssie spominanom photonet.sk

STIEVEN
2012-02-11 19:02:20+01
vdaka Martin za radu ,lebo este som ich vobec nepouzival v mojej vybave presiel som s kompaktu na zrkadlovku a kupujem si kvalitne veci ako vyhodit eura do luftu , a este by som sa ta chcel spytat ake by som si mal filtre kupit prifotografovani ..poriadne sa vtom nevyznam ...

Bpali
2012-02-11 19:11:30+01
vdaka Martin za radu ,lebo este som ich vobec nepouzival v mojej vybave presiel som s kompaktu na zrkadlovku a kupujem si kvalitne veci ako vyhodit eura do luftu , a este by som sa ta chcel spytat ake by som si mal filtre kupit prifotografovani ..poriadne sa vtom nevyznam ...
zalezi,co chces fotit.... na krajinky pouzivam prechodove soft filtre ND a teraz som si dokupil ND klasicke Hitech....lebo na LEE nemam.... na ine veci nech ini poradia...

Martin P
2012-02-11 19:13:32+01
LEE je pre profesionalov a velmi pokrocilych amaterov s velkymi skusenostami a ktori vedia co chcu fotit
je to dost velka investicia
pre teba pocitam bude vhodnejsi hitech a tam su dobre pre zaciatok sety nd filtrov aj s drziakom filtrov
nevieme tu ake mas vybavenie skus si ti dopisat do profilu aby ti vedeli ludia poradit lebo strielat len tak do luftu je zdlhave

http://www.photonet.sk/shop/stvorcove-filtre-hitech/c_54.html
http://www.photonet.sk/shop/drziaky-adaptery-hitech/c_85.html

radim 100 vkovy rad pretoze je to do buducnosti perspektivnejsie a aj na sirokace je to vhodnejsie

STIEVEN
2012-02-11 19:25:11+01
prispevok od Bpali:
zalezi,co chces fotit.... na krajinky pouzivam prechodove soft filtre ND a teraz som si dokupil ND klasicke Hitech....lebo na LEE nemam.... na ine veci nech ini poradia...
Bpali najviac čo fotografujem je krajinu a všetko okolo toho ako aj vodu ...máš pravdu je to lacnejšie ako Lee ta už patrí k špičke ...no postupne by som si dokupoval filtre ,len aj to že kolko zhruba ich potrebujem na krajinu čo sa týka ...

STIEVEN
2012-02-11 19:35:49+01
To je pravda že sú to profesionálne filtre aj tá cena je tým výsledkom,len to ja ako krajinár by som kolko filtrov zhruba mal mať aj na fotografovanie vodopádov ( vody ),ako ja stým nemám problém aj keď je to velká čiastka penazý,no postupne by som si dokupil filtre ...

STIEVEN
2012-02-11 19:36:39+01
Martin P
To je pravda že sú to profesionálne filtre aj tá cena je tým výsledkom,len to ja ako krajinár by som kolko filtrov zhruba mal mať aj na fotografovanie vodopádov ( vody ),ako ja stým nemám problém aj keď je to velká čiastka penazý,no postupne by som si dokupil filtre ...

Martin P
2012-02-11 19:54:07+01
Martin P
pozri si linky co som ti poslal a tam to mas kup si tie sety a drziak a je to
mozes fotit vodopady aj za slnka aj za sera
aj prechodove aj sede na predlzenie expozicie
tri a tri filtre plus redukcne kruzky podla objektivov co mas a je to

netmouse
2012-02-11 19:58:32+01
Martin P
ked kliknes pod odkaz na reagovat ... tak ti vyroluje listu ... a mozes odpovedat ... nemusis kopirovat texty ostatnych poorpipade pisat meno komu odpovedas

STIEVEN
2012-02-11 20:01:21+01
príspevok od: netmouse
ked kliknes pod odkaz na reagovat ... tak ti vyroluje listu ... a mozes odpovedat ... nemusis kopirovat texty ostatnych poorpipade pisat meno komu odpovedas
ok nevedel som ale uz teraz viem vdaka

netmouse
2012-02-11 20:30:43+01
ok nevedel som ale uz teraz viem vdaka
a funguje ...

STIEVEN
2012-02-11 20:43:00+01
príspevok od: netmouse
a funguje ...
jasne funguje ,vdaka za radu....

Paulie
2012-02-12 00:24:42+01
príspevok od: Martin P
http://www.fotovideoshop.sk/shop/cid/245/category/o-systeme-lee-filters-100mm.xhtml
tieto ak to vies zaplatit
a ak nie tak hi tech na vyssie spominanom photonet.sk
alebo www.fotofilter.sk

Martin P
2012-02-12 08:35:57+01
príspevok od: Paulie
alebo www.fotofilter.sk
alebo priamo na vyrobcu Formatt a ten ma urcite aktualnejsie komponenty ako nasi predajcovia aspon co sa tyka filterholderu 100 modifikacneho novinkoveho

Strana 1 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()