Fórum » Príslušenstvo

Hoya HD UV pre Nikon AF-S 35/1,8G

lukas duran
2012-02-20 19:30:02+01
Dobry den,potrebujem filter na Nikkor 35mm F1,8 . Fotit prevazne v exteriery ludi. Do filtrov sa nejak moc nerozumiem, preto by som chcel "pozehnanie" na tento http://www.vffoto.sk/hoya-hd-uv-filtr-52-mm

Pripadne budem rad, ked mi poradite aj nejaky iny s ktorym mate skusenost. Dakujem za rekacie

inkubbus
2012-02-20 19:35:26+01
zrovna dnes sa to turiesilo. na digital je UV zbytocny ale ked nevies co s peniazmi...

transporti686
2012-02-20 19:43:01+01
príspevok od: lukas duran
Dobry den,potrebujem filter na Nikkor 35mm F1,8 . Fotit prevazne v exteriery ludi. Do filtrov sa nejak moc nerozumiem, preto by som chcel "pozehnanie" na tento http://www.vffoto.sk/hoya-hd-uv-filtr-52-mm

Pripadne budem rad, ked mi poradite aj nejaky iny s ktorym mate skusenost. Dakujem za rekacie
kľudne si kúp uv filter, vyhodené peniaze, ale jedno pozitívum to má, je to ochrana objektívu, ja som nikdy uv nepoužil ani na filme a nikdy mi nechýbal....

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-02-20 20:16:06+01
A ja so videl peknych par objektivov po pade, ktore zachranil nasadeny filter. A Izzina do dnes stve, ze na jedinom jednom zo svojich objektivov nemal UV, ked mu spadol. Nestacil si ho este kupit. Objektiv slape, ale cast prednej obruby je ulomena. Keby mal filter, asi by sa objektivu nic nestalo.

transporti686
2012-02-20 20:28:08+01
príspevok od: Karol Srnec
A ja so videl peknych par objektivov po pade, ktore zachranil nasadeny filter. A Izzina do dnes stve, ze na jedinom jednom zo svojich objektivov nemal UV, ked mu spadol. Nestacil si ho este kupit. Objektiv slape, ale cast prednej obruby je ulomena. Keby mal filter, asi by sa objektivu nic nestalo.
áno je to riziko, ale mám o jedno sklo menej a keď potrebujem na to niečo dať nemusím ho dávať dole atď........ako ochrana je to dobrá vec, pokiaľ ho tam bude mať trvalo nasadený, ja si to nemôžem dovoliť lebo používam hitech filtre a vtedy je mi uv iba prekážkou.

Mikon
2012-02-20 20:38:35+01
príspevok od: Karol Srnec
Mam podobnu skusenost

lukas duran
2012-02-20 21:55:36+01
Tak objednal som nakonec 1 Hoya Protector HD...tak uvidime, mate ho niekto?

Budy
2012-02-20 22:47:15+01
príspevok od: lukas duran
Tak objednal som nakonec 1 Hoya Protector HD...tak uvidime, mate ho niekto?
HD protector je v pohode ja ho mam na 50 1.4 AF-Ske, mozes ist s kludom spat...

wlad
2012-02-20 23:41:46+01
na Nikon, len Nikon:
http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/Product/Lens-Filters/2479/52mm-Screw-On-NC-Filter.html

a na objektiv za 200 eur je zbytocne vobec nieco kupovat...

Crazy41
2012-02-21 01:27:14+01
suhlasim ze ako ochrana je to vyborne, hlavne ked fotis v meste tolko sajrajtu sa na cocky nalepi ze by clovek neveril, inac este ti poradim za tu istu cenu kupis od Nikonu NC filter,sam ho mam,ma take iste antireflexne vrstvy ako objektivy, s hoyou som nikdy neporovnaval....a citam ze si uz kupil nevadi

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()