Zdravim. Prosim Vas, ktoru kartu by ste viac odporucali? Chcem kupit 8 gb do Nikonu P300. Tiez ma aj zaujima, ci mi niekto vie povedat, ci pri tomto fotaku potrebujem mat urcity typ karty, aby som mohol nahravat aj to video full HD. Pri niektorych Sonyckach som sa s tym stretol. Prosim poradte, nech je do 20 € a ma dobru rychlost. Dakujem pekne
Cez vikend som bol na jednej akcii a slecne odisla Kingston SD karta. Ja mam CF 3x Sandisk aj 1x Kingston, slapu dobre. Pokial sa o ne staras a nedavas si ich do jedneho vacku so zvoniacim telefonom, nemyslm ze by mal byt nejaky problem. Aj ked ja si uz asi nekupim ine ako Sandisk.
Neviem aké pamäťové karty vyrába goodram, ale s pamäťami DDR do počítača mám len tie najhoršie skúsenosti. Keď prídeš o fotky a kartu ti v rámci doživotnej záruky vymenia za novú asi ti to moc nepomôže a nevylepší náladu
Tak to určite nie, ale to isté sa môže stat s každou jednou inou kartou. Netuším aké vyrába ine pamäte, ale SDHC si mozem len chváliť. Nikoho nenutim kupovať lacnejsie a rýchlejšie karty ak nechce, veď nie kazdemu vadí kupovať viac značku ako kartu.
vyznas sa.. no dobre ktoru kartu spravi rychlejsu ta bude top Nechapem co riesis najdi si kde maju sandisky a hladaj najrychlejsu aku maju (ja mam 30MB/sa mega mi staci..) tebe ked je malo mzes zriesit 60mb/s alebo Sandisk ExtremePro 90mb/s (je to malo?) a mas kvalitu aj rychlost.. nefilozofuj okolo pametovej karty hlavne ked sa pytas na Sandisk..
hovorim, som laik. preto si rad necham poradit. tak som uvazoval, ze ci rychlejsia karta, aj setri trochu bateriu. pretoze pri nikon p300 ako som uviedol na zaciatku, nie ja najviac na chvalu a druha bateria bude coskoro asi nevyhnutnostou
Aj tak to vsetko vylieza z jednej vyrobnej linky niekde na taivane, rozdiel je len v nalepke co na to nalepia. Mam A-Data, Kingston a Patriot. Vsetko 8gb, class 10, a kazda je OK. Tu A-Data mam z nich najdlhsie. Podla mna pokazit sa ti moze ktorakolvek znackova karta, je to skor vec nahody.
vies ako sa hovori, nie som taky bohaty, aby som kupoval lacne veci
Cez vikend som bol na jednej akcii a slecne odisla Kingston SD karta. Ja mam CF 3x Sandisk aj 1x Kingston, slapu dobre. Pokial sa o ne staras a nedavas si ich do jedneho vacku so zvoniacim telefonom, nemyslm ze by mal byt nejaky problem. Aj ked ja si uz asi nekupim ine ako Sandisk.
hmm. tou skratko CF si ma dostal. netusim co to znamena do jedneho vacku so zvoniacim telefonom. to by som ssi mal asi pamatat. jaj este tolko veci musim zistit.....
neviem čo riešite.... "čipy" do všetkých tých kariet aj tak vyrába samsung. Ide len o to, čo je "viac značka", tak si dá vyššiu cenu. ja mám síce CF, ale nemám problém pri žiadnej, jedna je Transcend, druhá Kingston. Kingston je rýchlejšia, ale to je samozrejme aj napísané na obale karty.
neviem čo riešite.... "čipy" do všetkých tých kariet aj tak vyrába samsung. Ide len o to, čo je "viac značka", tak si dá vyššiu cenu. ja mám síce CF, ale nemám problém pri žiadnej, jedna je Transcend, druhá Kingston. Kingston je rýchlejšia, ale to je samozrejme aj napísané na obale karty.
hmm. tou skratko CF si ma dostal. netusim co to znamena do jedneho vacku so zvoniacim telefonom. to by som ssi mal asi pamatat. jaj este tolko veci musim zistit.....
CF - Compact Flash je iny druh karty, je vacsi ako napr SD alebo ine karty, pouziva sa vacsinou v profi telach Cital som ze telefon v prevadzke ti moze dokonale zmazat /znemoznit pristup k fotkam az tak, ze ju musis zformatovat. Neskusal som a ani nebudem. Na samotnu kartu to nema ziaden vplyv, iba na data.
To ja asi pravda, ale asi sa lisia v inom. Sandisk vraj este pouziva nejaky kontrolny soft vnutri ci co. Niektore su lepsie vyrobene, aby odolali padu atd. Mam niekolko CF a Sandisk Extrem je z nich najtazsi. Tak si myslim, ze na tom nieco bude. Urcite to neni iba pamat pripojena len tak na piny. Mozno pamate s mensimi toleranciami sa davaju do drahsich kariet. Kto vie? Kazda sa moze posrat, aj Sandisky sa kazia, kazdy ma inu skusenost. Ja len dufam, ze sa mi napokazi ta moja
Sandisk vs Kingston
Prosim Vas, ktoru kartu by ste viac odporucali? Chcem kupit 8 gb do Nikonu P300.
Tiez ma aj zaujima, ci mi niekto vie povedat, ci pri tomto fotaku potrebujem mat urcity typ karty, aby som mohol nahravat aj to video full HD. Pri niektorych Sonyckach som sa s tym stretol.
Prosim poradte, nech je do 20 € a ma dobru rychlost. Dakujem pekne
Netuším aké vyrába ine pamäte, ale SDHC si mozem len chváliť.
Nikoho nenutim kupovať lacnejsie a rýchlejšie karty ak nechce, veď nie kazdemu vadí kupovať viac značku ako kartu.
Ide len o to, čo je "viac značka", tak si dá vyššiu cenu.
ja mám síce CF, ale nemám problém pri žiadnej, jedna je Transcend, druhá Kingston.
Kingston je rýchlejšia, ale to je samozrejme aj napísané na obale karty.
ja mám síce CF, ale nemám problém pri žiadnej, jedna je Transcend, druhá Kingston.
CF - Compact Flash je iny druh karty, je vacsi ako napr SD alebo ine karty, pouziva sa vacsinou v profi telach
Cital som ze telefon v prevadzke ti moze dokonale zmazat /znemoznit pristup k fotkam az tak, ze ju musis zformatovat. Neskusal som a ani nebudem. Na samotnu kartu to nema ziaden vplyv, iba na data.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa