Idem si kupit nikon J1 a neviem sa rozhodnut aku SD kartu mam do neho kupit aby bezal spickovo. Ale zas nechcem zbytocne preplacat. Vyberam z tychto kariet:
a rozhodujem sa medzi 1.- Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme III 8 GB (rychlost je 30MB/s) 2.-Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme Pro - 8 GB (95 MB/s) (rychlost je 95MB/s)
Samozrejme druha alternativa je drahsia o 60 percent, oplati sa to, alebo to Nikon J1 ani nevyuzije a zbytocne preplatim?
Idem si kupit nikon J1 a neviem sa rozhodnut aku SD kartu mam do neho kupit aby bezal spickovo. Ale zas nechcem zbytocne preplacat. Vyberam z tychto kariet:
a rozhodujem sa medzi 1.- Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme III 8 GB (rychlost je 30MB/s) 2.-Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme Pro - 8 GB (95 MB/s) (rychlost je 95MB/s)
Samozrejme druha alternativa je drahsia o 60 percent, oplati sa to, alebo to Nikon J1 ani nevyuzije a zbytocne preplatim?
Kup si toto a musis byt vysmiaty, karta zvlada 3D fullhd videa, tak na fotenie musi byt postacujuca. (23€) Ak je to drahe pozri si 8GB verziu tejto karty.d
no ja som kupil tu dvojku extreme pro 16 gb za 55 eur..potom som sa v manuály od Canonu MRK III docital ze by mi kludne stacila karta s rychlostou 30 MM/s..len ja som ju kupoval este pred fotakom..inak by som kupil tu s 30 MB/s rychlostou
Problem je, ze ja este manual k tomu nikonu nemam, takze neviem ci 95 MB/s nebude zbytocne mnou preplatena rychlost, respektive ze 30MB/s nebude primala rychlost. (mam len tieto dve moznosti) Na stranke Nikonu som manual k Nikon 1 nenasiel, bolo tam len ze podporuje karty: Paměťové karty SD (Secure Digital), SDHC a SDXC.
Ak niekto mate manual, alebo viete presnejsie kartu s akou maximalnou prenosovou rychlostou sa oplati kupovat, tak mi prosim dajte vediet. Dnes by som to chcel cele objednat.
Wlad si si isty ze 95 MB/s mozno ani nebude stacit, respektive 30MB/s bude urcite malo? Lebo ak ano tak nemam co riesit a musim brat tu kartu s rychlostou 95 MB/s.
prepáčte, aj nechápem prečo sú tu stále tieto otázky, jednoducho napíš do Nikonu v Prahe a spýtaj sa na manuál alebo ho stiahni na megafote alebo si zisti niekde aké karty tam inú, a takú kúp máš potom jedinú možnosť ako pri splnení daných podmienok niečo reklamovať. Ja v Nikone používam Kingston aj Transcend a šlapú v pohode obidve, nie sú doporučené ale sú ok, Nakoniec Nikon preferuje asi len 3-4 značky z toho u nás kúpiš možno dve. Zbytočne tu vypisuješ otázky aj tak ti každý povie to svoje, neexistuje optimálny názor len názor výrobcu a tvoja skúsenosť!!!
Problem je, ze ja este manual k tomu nikonu nemam, takze neviem ci 95 MB/s nebude zbytocne mnou preplatena rychlost, respektive ze 30MB/s nebude primala rychlost. (mam len tieto dve moznosti) Na stranke Nikonu som manual k Nikon 1 nenasiel, bolo tam len ze podporuje karty: Paměťové karty SD (Secure Digital), SDHC a SDXC.
Ak niekto mate manual, alebo viete presnejsie kartu s akou maximalnou prenosovou rychlostou sa oplati kupovat, tak mi prosim dajte vediet. Dnes by som to chcel cele objednat.
Wlad si si isty ze 95 MB/s mozno ani nebude stacit, respektive 30MB/s bude urcite malo? Lebo ak ano tak nemam co riesit a musim brat tu kartu s rychlostou 95 MB/s.
Ale na stránke Nikon, ak sa zaregistrujete máte možnosť si stiahnuť CZ manuál na Nikon J1 bez problémov. Ak by Vám to predsa len nešlo - pošlite mi v SS Váš e-mail a pošlem Vám ho.
Neviem najist manual kde by som sa docital aku maximalnu rychlost fotak podporuje a pisat do prahy a cakat na odpoved, nato uz nemam cas.
Môj osobný názor je, že keďže sa na kartu pýtaš aj na rýchlosť, čiže nemáš dostatok skúseností, aby si si odpovedal sám, tak sa budeš ako fotograf teraz iba hladať. Môj názor je, že je pre Teba absolútne zbytočné kupovať kartu 95 MB/s. Nejde o to, akú maximálnu rýchlosť zapisovania Tvoj foták teraz bude mať, ale skôr o to, ako ho budeš používať a čo z toho reálne využiješ.. Tvoja budúca J1 bude mať buffer, kam sa Ti odhadom zmestí cca 8-10 RAW snímkov a potom je len otáza , koľko dáš fotáku času, aby zapísal tieto fotky na kartu. Ak by si ho liskal sekvenčne 10 snímkov za sekundu stále, tak tento buffer naplníš , či máš 30 MB/s alebo 95 MB/s. Takže ide len o to, čo budeš fotiť a pochybujem, že budeš nonstop fotiť sekvenčne. Akonáhle sa naučíš viacej rozmýšlať ako fotograf a nebudeš fotiť stále šport, tak budeš viacej času venovať komponotvaniu, než tlačeniu spúšte a v takom prípade Ti bude stačiť ver tomu 10-15 MB/s na všetko bežné fotenie, vyjma šport a dlhé sekvenčné dávky... Ak máš peniaze , tak kúp 30 MB/s, ale hlavne aspoň 16 GB, najlepšie 32 GB a budeš mať dlho pokoj podľa mňa. Ver tomu, že miesto na karte Ti časom bude viacej chýbať, ako rýchlosť zapisovania, keď by si si kúpil malú kartu. (Môj osobný názor vzhľadom k Tvojim reakciím) Veľa šťastia a vitaj na fóre. Š.
akych 95MB/s ??? Extreme Pro ma 45, nie 95 - tolko neda ziadna SD karta.
Stacit bude aj hocijaka class 6 karta, len nespravis za minutu 200 zaberov, ale "len" 60. Viac ako Extreme III by som do V1/J1 nedaval, to je rozumny kompromis medzi cenou a rychlostou.
Wlad je to tato karta: http://www.pixmania.sk/sk/sk/11296758/art/sandisk/pama-ova-karta-sdhc-extre.html a ma 95MB/s inak dakujem za dobre rady
Paulie a vseci ostatni Dakujem
Mno volal som s technickym oddelenim Nikonu v Prahe. Takze: do buffra kym ho naplnite sa vam zmesti 28 jpegov v najvyssej kvalite. Povedali mi, ze mala by mi stacit v pohode rychlost 30MB/s ale ze teoreticky sa moze stat ze ked tento buffer naplnim a budem dalej fotit tak ze fotenie sa spomali. Inak povedane ak budem chciet cvakat 60 snimkov rychlych za sebou tak moze nastat spomalenie, lenze to je velmi malo pravdepodobne a ani ja si to v realnej situacii neviem predstavit. Najviac mi teda kartu zatazi video a ak nechcem aby sekalo, podmienka je minimalne 25 MB/s. Takze 30 MB/s by malo byt tiez ok Takze ano najrozumnejsie je vziat kartu16GB s rychlostou 30 MB/s.
Wlad je to tato karta: http://www.pixmania.sk/sk/sk/11296758/art/sandisk/pama-ova-karta-sdhc-extre.html a ma 95MB/s inak dakujem za dobre rady
Paulie a vseci ostatni Dakujem
Mno volal som s technickym oddelenim Nikonu v Prahe. Takze: do buffra kym ho naplnite sa vam zmesti 28 jpegov v najvyssej kvalite. Povedali mi, ze mala by mi stacit v pohode rychlost 30MB/s ale ze teoreticky sa moze stat ze ked tento buffer naplnim a budem dalej fotit tak ze fotenie sa spomali. Inak povedane ak budem chciet cvakat 60 snimkov rychlych za sebou tak moze nastat spomalenie, lenze to je velmi malo pravdepodobne a ani ja si to v realnej situacii neviem predstavit. Najviac mi teda kartu zatazi video a ak nechcem aby sekalo, podmienka je minimalne 25 MB/s. Takze 30 MB/s by malo byt tiez ok Takze ano najrozumnejsie je vziat kartu16GB s rychlostou 30 MB/s.
nezmysel s tym videom. Video v najvyssom rozliseni ma priemerny bitrate 24 Mb/s - tj megaBITOV za sekundu, co zodpoveda 3 MB/s - megaBAJTOM za sekundu. Aj keby najvyssi bitrate mal 2x tolko ako priemerny, stale si na smiesnych 6MB/s, takze video by bez problemov zvladla aj pomala Class 6 karta.
Video nepotrebuje rychle karty - tie vyuzijes len pri sekvencnom snimani.
Inak dost ma myli oznacenie MB...malo by to byt Megabytov ale ked citam o tych katrach spomina sa to ako Megabitov. A je to dost rozdiel. Co to vlastne je? A tiez mi nie je jasne preco karta oznacena ako 30MB/s ma garantovanu rychlost len 10MB/s. To su veci co ma zneistuju :-/
SD karty
http://www.pixmania.sk/sk/sk/33/xx/xx/4/1/criteresn_BA00000025-BV00055331.html
a rozhodujem sa medzi
1.- Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme III 8 GB (rychlost je 30MB/s)
2.-Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme Pro - 8 GB (95 MB/s) (rychlost je 95MB/s)
a rozhodujem sa medzi
2.-Sandisk Pamäťová karta SDHC Extreme Pro - 8 GB (95 MB/s) (rychlost je 95MB/s)
Na zaznam videa a normalne fotenie sice staci aj Ultra2, ale cenovy rozdiel medzi Ultra2 a Extreme III je zanedbatelny.
Na zaznam videa a normalne fotenie sice staci aj Ultra2, ale cenovy rozdiel medzi Ultra2 a Extreme III je zanedbatelny.
a rozhodujem sa medzi
http://www.makofoto.cz/nikon/navody_k_fotakum/1J1RM_Cz_01.pdf
https://nikoneurope-en.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/50543/~/approved-memory-cards-for-nikon-1-series-cameras
Nemáš začo.
Ak by Vám to predsa len nešlo - pošlite mi v SS Váš e-mail a pošlem Vám ho.
Stacit bude aj hocijaka class 6 karta, len nespravis za minutu 200 zaberov, ale "len" 60.
Viac ako Extreme III by som do V1/J1 nedaval, to je rozumny kompromis medzi cenou a rychlostou.
Ak planujes aj natacat video, zober radsej 16GB Extreme III namiesto 8GB Extreme Pro - minuta videa ma okolo 120MB, takze 8GB zaplnis ani nevies ako.
http://www.pixmania.sk/sk/sk/11296758/art/sandisk/pama-ova-karta-sdhc-extre.html a ma 95MB/s
inak dakujem za dobre rady
Paulie a vseci ostatni
Dakujem
Mno volal som s technickym oddelenim Nikonu v Prahe. Takze: do buffra kym ho naplnite sa vam zmesti 28 jpegov v najvyssej kvalite. Povedali mi, ze mala by mi stacit v pohode rychlost 30MB/s ale ze teoreticky sa moze stat ze ked tento buffer naplnim a budem dalej fotit tak ze fotenie sa spomali. Inak povedane ak budem chciet cvakat 60 snimkov rychlych za sebou tak moze nastat spomalenie, lenze to je velmi malo pravdepodobne a ani ja si to v realnej situacii neviem predstavit. Najviac mi teda kartu zatazi video a ak nechcem aby sekalo, podmienka je minimalne 25 MB/s. Takze 30 MB/s by malo byt tiez ok
http://www.pixmania.sk/sk/sk/11296758/art/sandisk/pama-ova-karta-sdhc-extre.html a ma 95MB/s
inak dakujem za dobre rady
Paulie a vseci ostatni
Dakujem
Mno volal som s technickym oddelenim Nikonu v Prahe. Takze: do buffra kym ho naplnite sa vam zmesti 28 jpegov v najvyssej kvalite. Povedali mi, ze mala by mi stacit v pohode rychlost 30MB/s ale ze teoreticky sa moze stat ze ked tento buffer naplnim a budem dalej fotit tak ze fotenie sa spomali. Inak povedane ak budem chciet cvakat 60 snimkov rychlych za sebou tak moze nastat spomalenie, lenze to je velmi malo pravdepodobne a ani ja si to v realnej situacii neviem predstavit. Najviac mi teda kartu zatazi video a ak nechcem aby sekalo, podmienka je minimalne 25 MB/s. Takze 30 MB/s by malo byt tiez ok
Video nepotrebuje rychle karty - tie vyuzijes len pri sekvencnom snimani.
http://www.pixmania.sk/sk/sk/5352779/art/sandisk/pama-ova-karta-sdhc-extre.html
ktora ma 30MB/s.
Mozem spokojne objednat a nemusim sa bat ze bude fotak nejaky spomaleny aj ked budem rychlo a vela cvakat? :-P
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa