Fórum » Príslušenstvo

Slnečná clona pre NIkon 18-55

Basken
2012-05-01 18:22:23+02
Rada by som si už konečne kúpila slnečnú clonu na Nikon 18-55 mm F 3,5-5,6 G AF-S DX VR. Originál na tento objektív je clona HB - 45, ale ja som rozmýšľala nad kúpou HB - 34. Lenže neviem či mi bude pasovať, keďže na internete je písané, že k tejto clone sú objektívy Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 55-200mm, aj keď obi dve clony majú 52mm. Tak som sa chcela spýtať, či bude pasovať a ak áno, ktorá je lepšia pre môj objektív.

Ďakujem veľmi krásne
(Podobnú tému s týmto objektívom a clonou som tu hľadala, ale nenašla som)
0
0

keko
2012-05-01 18:33:15+02
Lepsia je ta odporucena . Proste clona ma dva rozmery (priemery). Jeden suvisi s velkostou zavitu na objektive a druhy (ten sa nezvykne uvadzat) vychdza z predpokladu, ze chces mat nasadenu co najuzsiu rurku tak, aby nazaclanal okraje obrazku.
Ak sa ti ta druha clona paci viac a si vyznavacom vynetovanych obrazkov (tak ako ja), potom sa nedaj pomylit napadom odbornikov vsetko napred dobre prepocitat a overit. Pokojne si ju proste kup. Cim mensia ohniskova vzdialenost na zoome, tym mensie koliesko uprostred cierneho snimku. Moc pekne
0
0

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-05-01 18:34:38+02
Pouzit mozes len originalnu clonu HB-45. Ta je presne vyratana pre tento objektiv. Ziadna lepsia nie je. HB-34 je pre teleobjektiv a na tvojom objektive by vinetovala, jednoducho by si ju videla v rohoch fotiek. SLnecne clony su bajonetove a s priemerom filtra 52 mm nemaju nic spolocne. CLona k tomuto objektivu je malo ucinna, pretoze sa nasadza na otacajucu sa obrubu predneho clenu. Keby bola vacsia, alebo tvaraovana ako kvet, vinetovala by. Ak chces ucinnejsiu slnecnu clonu, musis si kupit iny objektiv, kde sa predny clen neotaca. Napr. 18-105.
0
0

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-05-01 18:35:17+02
Tema plne zodpovedana, zamykam.
0
0

martin9113
2012-05-01 18:38:38+02
príspevok od: Basken
Rada by som si už konečne kúpila slnečnú clonu na Nikon 18-55 mm F 3,5-5,6 G AF-S DX VR. Originál na tento objektív je clona HB - 45, ale ja som rozmýšľala nad kúpou HB - 34. Lenže neviem či mi bude pasovať, keďže na internete je písané, že k tejto clone sú objektívy Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 55-200mm, aj keď obi dve clony majú 52mm. Tak som sa chcela spýtať, či bude pasovať a ak áno, ktorá je lepšia pre môj objektív.

Ďakujem veľmi krásne
(Podobnú tému s týmto objektívom a clonou som tu hľadala, ale nenašla som)
nejde tam len o priemer objektívu. nebude ti pasovať HB-34 je dlhšia zasahovala by ti do uhla záberu. mala by si na fotkách tmavý kruh kúp originál. v čom sa ti viac paci HB-34
0
0

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()