Fórum » Príslušenstvo

SanDisk Extreme IV reader, pripadne ina CF citacka firewire 800

titinius
2012-05-02 18:24:48+02
Prosim Vas,
kde sa da zohnat nejaka citacka na CF karty ktora ma firewire 800 ?
ide o pripojenie na iMac, ked to robim cez USB2.0 citacku, tak to trva vecnost (16Gb) :/ :/

nasiel som iba SanDisk Extreme IV reader ale ta sa snad uz predava len pouzivana na amazone, nieco nove, aktualne nieje ?

dakujem

WildSammy
2012-05-02 19:53:09+02
zn. Lexar mala dobre firewire citacky.. tak skus popozerat od nich daco..

Mano5
2012-05-03 06:51:22+02
Aktualne je USB3.0, ktore Apple ignoruje, lebo ma thuderbolt. Hladal by som radsej thuderbolt citacku (neviem, ci existuju). Podla mna na citanie a kopirovanie z karty musi stacit aj kvalitna USB2.0 citacka - su velke rozdiely pri prenose dat medzi citackami kariet. Pri takto rychlych kartach treba pouzivat nejake rychlejsie citacky, ktore zvladnu tu rychlost karty.

calven
2012-05-03 08:04:01+02
príspevok od: titinius
Prosim Vas,
kde sa da zohnat nejaka citacka na CF karty ktora ma firewire 800 ?
ide o pripojenie na iMac, ked to robim cez USB2.0 citacku, tak to trva vecnost (16Gb) :/ :/

nasiel som iba SanDisk Extreme IV reader ale ta sa snad uz predava len pouzivana na amazone, nieco nove, aktualne nieje ?

dakujem
Ako rýchlo Ti čítam iMac z karty a aká je to čítačka? Mám skúsenosť s dvoma čítačkami na iMACu, kde jedna mi číta plnú 8GB kartu cca 40minút a druhá to zvládne 10x rýchlejšie. A obe majú deklarovanú podporu USB2.0.
FireWire čítačka kariet je podľa mňa zbytočnosť, myslím že kvalitná čítačka na USB bohate stačí,

tomis.ales
2012-05-03 14:00:01+02
príspevok od: calven
Ako rýchlo Ti čítam iMac z karty a aká je to čítačka? Mám skúsenosť s dvoma čítačkami na iMACu, kde jedna mi číta plnú 8GB kartu cca 40minút a druhá to zvládne 10x rýchlejšie. A obe majú deklarovanú podporu USB2.0.
FireWire čítačka kariet je podľa mňa zbytočnosť, myslím že kvalitná čítačka na USB bohate stačí,
40 minut???!!! No pekne

tomis.ales
2012-05-03 14:03:01+02
Ja mam Axago USB2, neviem co to je za znacku, ale 8GB CF to natlaci do PC za nejakych 5min max. Mac nemam. Podla mna tato rychlost uplne staci, alebo inak povedane, pre mna staci. To sa akurat monitor dostane do prevadzkovej teploty

calven
2012-05-03 14:52:47+02
príspevok od: tomis.ales
40 minut???!!! No pekne
No, a to takto rýchlo išlo keď mala dobrú náladu... Ale potom som do čítačky investoval troška viac ako 2€ a hneď sa to prejavilo na rýchlosti... Darmo, človek sa učí celý život...

calven
2012-05-03 20:44:18+02
Tak aby som nekecal teoreticky, teraz mám Kingston FCR-HS219 a spokojnosť maximálna.

WildSammy
2012-05-03 21:29:58+02
ja mam externu sandisk usb 2.0 citacku a ta prenasa 30mb/s permanentne.. mam 2x 8GB 600x a 667x CF karty.. kolko minut to trva som nikdy neratal, ale karty by dali viac, ale obmedzenie USB2 je proste tych 30mb/s. Externy case pre HDD som si pripojil cez FW800 a to da v pohodicke 100mb/s, ale pre HDD je aj to malo.. kadopadne pre citacku by FW800 mohlo stacit, kedze thunderboltove budu zatial este pekne drahe..

Napster050
2012-05-04 01:31:10+02
príspevok od: WildSammy
ja mam externu sandisk usb 2.0 citacku a ta prenasa 30mb/s permanentne.. mam 2x 8GB 600x a 667x CF karty.. kolko minut to trva som nikdy neratal, ale karty by dali viac, ale obmedzenie USB2 je proste tych 30mb/s. Externy case pre HDD som si pripojil cez FW800 a to da v pohodicke 100mb/s, ale pre HDD je aj to malo.. kadopadne pre citacku by FW800 mohlo stacit, kedze thunderboltove budu zatial este pekne drahe..
predpokladam, že si myslel MB/s... zaujimalo by, čo tam maš za disk že to ide 100MB/s ? Maximum pre USB je cca 30MB/s a pre HDD - SATA je to cca 60MB/s.
Alebo tam máš SSD?
Firewire 800 je schopný síce tlačiť 100MB/s, ale HDD nie.

BTW: ja mám CF "iba" 133x a ide to 25MB/s, takže ak používate USB čítačky, nevidím dôvod kupovať také drahé karty. Foťák tiež stíha zapisovať v pohode... pravda- nerobím si z foťáka samopal

titinius
2012-05-05 00:15:26+02
nazdar, neviem ako rychlo ale velmi pomali podla mna

no skoro som ju ani nenasiel ale mam presne tuto:
http://www.onyougo.com/revoltec-card-reader-52-in-1-photos_pi490334e7n0

myslim ze som si ju kupil mergency v nemecku
takze myslis ze ked kupim poriadnu citacku tak sa to zlepsi hej?
bol som v tom ze taka vec ako citacka nemoze byt pomalsia alebo rychlejsia nevyznam sa v tom len som predpokladal ze tam nieje SW a teda ze je to len nejaky vodic zapichnuty v karte ktory sa splieta do kabliku USB 2 a teda tam je problem
ale to je asi dost okliesteny pohlad

prosim porad nejaku sialenu citacku k iMacu ak mas skusenost, alebo aj niekto iny, dakujem krasne.
taku aby som to nemusel najblizsich 5 rokov riesit dakujem

calven
2012-05-06 09:33:59+02
nazdar, neviem ako rychlo ale velmi pomali podla mna

no skoro som ju ani nenasiel ale mam presne tuto:
http://www.onyougo.com/revoltec-card-reader-52-in-1-photos_pi490334e7n0

myslim ze som si ju kupil mergency v nemecku
takze myslis ze ked kupim poriadnu citacku tak sa to zlepsi hej?
bol som v tom ze taka vec ako citacka nemoze byt pomalsia alebo rychlejsia nevyznam sa v tom len som predpokladal ze tam nieje SW a teda ze je to len nejaky vodic zapichnuty v karte ktory sa splieta do kabliku USB 2 a teda tam je problem
ale to je asi dost okliesteny pohlad

prosim porad nejaku sialenu citacku k iMacu ak mas skusenost, alebo aj niekto iny, dakujem krasne.
taku aby som to nemusel najblizsich 5 rokov riesit dakujem
No, takto jednoduché to veru bohužiaľ nie je...
Môžem poradiť len to, čo mám teraz v iMACu zapichnuté teraz ja:
http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstvo/obchod/1171857/kingston/kingston-hi-speed-19-v-1-fcr-hs219-1-/?kampan=257#utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
A ako pozerám, tak práve zlacnela o 50% ...

Ja mám karty max 133 a tam to ide na maximum, čo mi karta dá, teda cca 20MB/S. Môžem odporúčať. Za tie prachy, čo to teraz stojí... Ja som ju pred rokom a pol kupoval v Anglicku, lebo na SVK ju nikto skladom nemal.

Daniel.U
2012-05-16 13:53:36+02
ja nestiham kupovat citacky lebo vzdy sa v nich zohnu nozicky na compact flash zastrcke. Ide ma z toho porazit. Skusim tuto kongston, dufam, ze aspon pojde rychlo kym znova zohnem nozicku

calven
2012-05-16 13:58:26+02
príspevok od: Daniel.U
ja nestiham kupovat citacky lebo vzdy sa v nich zohnu nozicky na compact flash zastrcke. Ide ma z toho porazit. Skusim tuto kongston, dufam, ze aspon pojde rychlo kym znova zohnem nozicku
Presúvam CF karty z foťáku do čítačky už pomaly 5 rokov, ale nožičky sa mi zohnúť ešte nepodarilo...

IceDive1
2012-05-16 14:04:28+02
Vzdy sa pred zasunutim par krat zhlboka nadychni, privri oci a relaxuj.

Napster050
2012-05-16 14:18:26+02
s tou čítačkou musíš narábať ako so ženou... najprv "povyklať" aby kontakty zapadli do seba a potom jemne zasunúť... Nie to tam vraziť. Keby tá čítačka bola ako žena, tak ťa aj vyfacká (teda ak nieje nejaká sado-maso )

calven
2012-05-16 14:24:48+02
príspevok od: Napster050
s tou čítačkou musíš narábať ako so ženou... najprv "povyklať" aby kontakty zapadli do seba a potom jemne zasunúť... Nie to tam vraziť. Keby tá čítačka bola ako žena, tak ťa aj vyfacká (teda ak nieje nejaká sado-maso )
Jj, presne ako píšeš...

titinius
2012-05-27 11:34:03+02
No, takto jednoduché to veru bohužiaľ nie je...
Môžem poradiť len to, čo mám teraz v iMACu zapichnuté teraz ja:
http://www.hej.sk/pocitace-prislusenstvo/obchod/1171857/kingston/kingston-hi-speed-19-v-1-fcr-hs219-1-/?kampan=257#utm_source=heureka.sk&utm_medium=srovnavac
A ako pozerám, tak práve zlacnela o 50% ...

Ja mám karty max 133 a tam to ide na maximum, čo mi karta dá, teda cca 20MB/S. Môžem odporúčať. Za tie prachy, čo to teraz stojí... Ja som ju pred rokom a pol kupoval v Anglicku, lebo na SVK ju nikto skladom nemal.
objednana dik

Daniel.U
2012-05-27 12:40:19+02
objednana dik
ja som si ju hned bol kupit v Sharku. Mal prvadu, fakt to ide 10 krat rychlejsie. Uz len nezohnut kolicky

titinius
2012-05-27 15:10:55+02
ja som si ju hned bol kupit v Sharku. Mal prvadu, fakt to ide 10 krat rychlejsie. Uz len nezohnut kolicky
tak to sa na nu uz naozaj tesim !!

Strana 1 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()