Fórum » Príslušenstvo

Hama Traveller Compact - otazka

Adori
2012-05-22 21:07:27+02
Dobry vecer, vopred sorry ak to tu uz bolo. Chcela som sa opytat, ci je tento stativ vhodny aj na Canon EOS 550D a ak nie, aky by ste mi poradili max do cca 20€? Nikde som to zatial nenasla, diky

inkubbus
2012-05-22 21:13:23+02
jááááj.... za dvacku ti voľakde nejaký papek odlomím. poslúži lepšie ako tá hama.

Adori
2012-05-22 21:17:08+02
Tak ked su financie obmedzene, co mam robit? stativ aj tak velmi nezvyknem pouzivat, takze na tych parkrat by mala aj ta hama stacit. Len ma zaujima, ci je ta hlava kompatibilna s eos 550D.

viking81
2012-05-22 21:27:47+02
príspevok od: Adori
Tak ked su financie obmedzene, co mam robit? stativ aj tak velmi nezvyknem pouzivat, takze na tych parkrat by mala aj ta hama stacit. Len ma zaujima, ci je ta hlava kompatibilna s eos 550D.
kazdy stavit je kompatibilny s hoc akym fotakom....stativovy zavit je to jedine na com sa vsetci vyrobcovia tusim dohodli a maju ho vsetky fotaky rovnaky....takze kompatibilny bude....ale co sa stativu tyka tak plati ze nie sme tak bohaty aby sme si kupovali lacne veci....na telo so setakom stacit bude ak nebude fukat vietor respektive nebude nejak extremne vysunuty....inak noazaj lepsie polsuzi palica do rajcin ako takyto stativ...a za 20 ojri ti predam moj taky papek co sa mi pod postelou vala....to je nejaky velbon...ani cislo uz neviem jo a poznamka na zaver...ako riesilo sa to tu...a nejeden krat

inkubbus
2012-05-22 21:27:54+02
čo sa týka kompatibility tak tam je dôležitý priemer závitu na tej upevňovacej doštičke a tam by nemal byť problém. čoho by som sa obával je stabilita a pevnosť statívu ako celku. po vlastnej skúsenosti s hamou by som radšej došetril. pri komponovaní a upevňovaní hlavy je treba o ísť o centimeter vyššie, lebo pod váhou foťáku vždy klesne... dôležitá pre pohodlnú prácu je aj výška statívu. aby si sa nemusela pri ňom hrbiť. a pri max. rozložení sú tieto lacné statívy veľké trasľavky.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-05-22 21:29:18+02
Kompatibilita je 100%. Nik z nas by to ale stativom nenazval. V danej cenovej relacii ti nevieme pomoc. Uplne minimum je za 50-60€, doporuceny za cca 100€.

Uvedeny stativ staci na cvakanie zo samospuste, ked sa budete chciet s frajerom odfotit spolu. A to je jedine co zvladne. Pri jeho chybosti vobec neodporucam vysuvat nohy, hrozi prevrhnutie aj s drahym fotakom pri najmensom zavane vetra.
Toto je uplne minimum aby to aspon nespadlo: shop.ephoto.sk/velbon-df-40.html

Adori
2012-05-22 21:35:39+02
Ok, dakujem vsetkym. A sorry ak som zbytocne zakladala novu temu, ale cez vyhladavanie mi tento konkretny "papek" nenaslo....

viking81
2012-05-22 22:03:12+02
príspevok od: Adori
Ok, dakujem vsetkym. A sorry ak som zbytocne zakladala novu temu, ale cez vyhladavanie mi tento konkretny "papek" nenaslo....
to nemusi byt vzdy o konkretnom papeku....staci dat do vyhladavania stativ hama alebo velbon ci nieco podobne..

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()