Som tu nový a som začiatočník. Potreboval by som poradiť pri výbere statívu. Pre začiatok chcem niečo lacné. Celkom sa mi pozdávajú tie statívy hama. Viem, že to nie sú žiadne extra kvalitné statívy, ale sú za priatelnú cenu a na začiatok si myslím, že by mi to stačilo.
Rozhodujem sa medzi hama Star 62 a 63. Aký je v nich rozdiel? Lebo v cene skoro žiaden, akurát vo výške.
Som tu nový a som začiatočník. Potreboval by som poradiť pri výbere statívu. Pre začiatok chcem niečo lacné. Celkom sa mi pozdávajú tie statívy hama. Viem, že to nie sú žiadne extra kvalitné statívy, ale sú za priatelnú cenu a na začiatok si myslím, že by mi to stačilo.
Rozhodujem sa medzi hama Star 62 a 63. Aký je v nich rozdiel? Lebo v cene skoro žiaden, akurát vo výške.
Ak to 550D v nicku je aj model fotoaparatu, s ktorym ten stativ chces pouzivat - rovno na tieto pareurove hama repliky stativov zabudni. Ozaj si radsej priplat cosi. Kvalita stativu nesuvisi s tym, ci si zaciatocnik, alebo profesional, ci ho chces vyuzivat raz za rok, alebo kazdy den. Kvalita suvisi s jeho pouzitelnostou. Tieto stativy su pouzitelne tak na lahky kompakt, aj to len so zasunutymi spodnymi nohami, ktore maju v priemere snad pol centimetra a trasu sa uz pred pohladom okoloiducich, preto ucel pre ktory stativ kupujes, nesplna.
vieš čo...tiež na začiatku som bol sprostý a kúpil, a bojím sa tam dať aj foťák lebo fakt jak povedal KoCi že sa trasú pred pohľadom okoloidúceho, je to tak, a teraz ho už využívam na blesk keď potrebujem dať do nerovného terénu
ked tu riesite stativ, ja hladam nejaky ktory sa da znizit na povedzme 2cm od zeme (telo bude asi 10 cm od zeme?) jednoducho co najnizsie, zaroven aby sa dal nastavit do vysky mojich oci (194cm som celkovo vysoky, takze oci 190cm ?) a zaroven aby uniesol 7kg resp 7D+500mm F4+grip+2baterky
ked tu riesite stativ, ja hladam nejaky ktory sa da znizit na povedzme 2cm od zeme (telo bude asi 10 cm od zeme?) jednoducho co najnizsie, zaroven aby sa dal nastavit do vysky mojich oci (194cm som celkovo vysoky, takze oci 190cm ?) a zaroven aby uniesol 7kg resp 7D+500mm F4+grip+2baterky
titinius - solidne zverstva v polohovani stativu sa daju robit napriklad s Manfrotto 190XPROB / 055XPROB, pricom prva verzia by ti aj stacit mohla. K tomu rovno aj nejaku gulovu hlavu...
titinius - solidne zverstva v polohovani stativu sa daju robit napriklad s Manfrotto 190XPROB / 055XPROB, pricom prva verzia by ti aj stacit mohla. K tomu rovno aj nejaku gulovu hlavu...
je tam max vyska 142cm :/ ak dobre citam, to je malo, lebo aj s hlavou a telom by to bolo max 170-180 cm a to asi uz prehanam
Mám Hama star 61, čo je starší model. Poslúžiť Ti poslúži, ale akýkoľvek poryv vetra, okoloidúce auto alebo aj Tvoj prudší výdych Ti pohnú telom aj objektívom. Pofotíš si, ponadávaš a budeš sporiť na niečo pevnejšie. Kukni napríklad Triopo, to je celkom pohodová cena/kvalita.
Túto dilemu som riešil aj ja. Ako začiatočník a študent, ktorý si musí na to všetko našporiť, som nechcel vyhodiť 100 EUR za statív, ani 80. Kúpil som si statív Velbon CX-444. Tých 35 EUR sa časom našporiť dá. Musím povedať, že ako začiatočník som s ním nadmieru spokojný. Používam ho už vyše roka. Fotím s ním poväčšine v poliach a kadejakej tráve, zatiaľ sa mi nerozkýval. Stabilitu ma dobrú (samozrejme ak hľadíme na statívy tejto triedy, čo nie je ani porovnateľné s vyššími triedami). Nemám také skúsenosti, že prechodom auta by mi to malo rozkývať. Materiál je hliník. Už ako chceš
Tie TRIOPO statívy vyzerajú už vážnejšie. Tu spomínaný C-158, čo je asi najlacnejší stojí 40€, ale je bez tej hlavy. Hlava vychádza cca. na 20€ a doštička na hlavu cca. 10€. To máme spolu cca. 70€. Momentálne nemôžem tolko investovať do statívu, ale určite súhlasím, že kvalitný statív, je kvalitný statív.
Pozeral som aj ten Velbon CX-444 a vyzerá tak mohutnejšie a pevnejšie, ako tie hama. Ale asi sa mi neoplatí kúpiť len aký taký statív, aby som mal a potom ešte jeden kvalitnejší. Radšej počkám a kúpim rovno nejaký kvalitnejší, napr. ten TRIOPO.
Tie TRIOPO statívy vyzerajú už vážnejšie. Tu spomínaný C-158, čo je asi najlacnejší stojí 40€, ale je bez tej hlavy. Hlava vychádza cca. na 20€ a doštička na hlavu cca. 10€. To máme spolu cca. 70€. Momentálne nemôžem tolko investovať do statívu, ale určite súhlasím, že kvalitný statív, je kvalitný statív.
Pozeral som aj ten Velbon CX-444 a vyzerá tak mohutnejšie a pevnejšie, ako tie hama. Ale asi sa mi neoplatí kúpiť len aký taký statív, aby som mal a potom ešte jeden kvalitnejší. Radšej počkám a kúpim rovno nejaký kvalitnejší, napr. ten TRIOPO.
iba taká poznámočka - doštičku dostaneš aj s hlavou. ...ale tie tripo sú naozaj zaujímavé statívy, majú síce tiež svoje muchy ale za tú cenu sa dá prižmúriť jedno oko.
ja mám TRIOPO C-258 aj s tou "kitovou" hlavou a pochvaľujem si to. Oproti tej hame s plastelíny je to neporovnateľné. Neni to samozrejme pevné ako nejaké Gitzo za 200€, ale stál len 60€ aj s hlavou. Ak chceš pevnejší, tak triopo má ešte veľa iných drahších. Mne však postačuje tento základný model. Na nejaký teleobjektív by to už chcelo asi vyššiu radu. aspoň ten magnéziový.
Ak to 550D v nicku je aj model fotoaparatu, s ktorym ten stativ chces pouzivat - rovno na tieto pareurove hama repliky stativov zabudni. Ozaj si radsej priplat cosi. Kvalita stativu nesuvisi s tym, ci si zaciatocnik, alebo profesional, ci ho chces vyuzivat raz za rok, alebo kazdy den. Kvalita suvisi s jeho pouzitelnostou. Tieto stativy su pouzitelne tak na lahky kompakt, aj to len so zasunutymi spodnymi nohami, ktore maju v priemere snad pol centimetra a trasu sa uz pred pohladom okoloiducich, preto ucel pre ktory stativ kupujes, nesplna.
na 190xprob s gulovou hlavou manfrotto q5 a nabok uloženou doštičkou a stativovou obimkou pootočenou na lavy bok ma stativ pri max roztiahnuti noziek vyšku po kukatko asi 10cm samozejme ak odpiliš stredovy stlpik, to iste plati pre 055 na 500mm odporiťam rašej 055 ten je pevnejši...
Statív - Poraďte
http://www.alza.sk/stativ-hama-star-62-d43731.htm
http://www.alza.sk/hama-star-63-3-d44932.htm
Ktorý by som teda z týchto dvoch mal kúpiť? Za rady vopred ďakuejm.
Daniel_550D
http://www.alza.sk/stativ-hama-star-62-d43731.htm
http://www.alza.sk/hama-star-63-3-d44932.htm
Ktorý by som teda z týchto dvoch mal kúpiť? Za rady vopred ďakuejm.
Daniel_550D
Ozaj si radsej priplat cosi. Kvalita stativu nesuvisi s tym, ci si zaciatocnik, alebo profesional, ci ho chces vyuzivat raz za rok, alebo kazdy den. Kvalita suvisi s jeho pouzitelnostou.
Tieto stativy su pouzitelne tak na lahky kompakt, aj to len so zasunutymi spodnymi nohami, ktore maju v priemere snad pol centimetra a trasu sa uz pred pohladom okoloiducich, preto ucel pre ktory stativ kupujes, nesplna.
ja hladam nejaky ktory sa da znizit na povedzme 2cm od zeme (telo bude asi 10 cm od zeme?) jednoducho co najnizsie, zaroven aby sa dal nastavit do vysky mojich oci (194cm som celkovo vysoky, takze oci 190cm ?) a zaroven aby uniesol 7kg resp 7D+500mm F4+grip+2baterky
viete o niecom takom ?
dik
ja hladam nejaky ktory sa da znizit na povedzme 2cm od zeme (telo bude asi 10 cm od zeme?) jednoducho co najnizsie, zaroven aby sa dal nastavit do vysky mojich oci (194cm som celkovo vysoky, takze oci 190cm ?) a zaroven aby uniesol 7kg resp 7D+500mm F4+grip+2baterky
viete o niecom takom ?
dik
Poslúžiť Ti poslúži, ale akýkoľvek poryv vetra, okoloidúce auto alebo aj Tvoj prudší výdych Ti pohnú telom aj objektívom. Pofotíš si, ponadávaš a budeš sporiť na niečo pevnejšie.
Kukni napríklad Triopo, to je celkom pohodová cena/kvalita.
Už ako chceš
Neni to samozrejme pevné ako nejaké Gitzo za 200€, ale stál len 60€ aj s hlavou.
Ak chceš pevnejší, tak triopo má ešte veľa iných drahších. Mne však postačuje tento základný model. Na nejaký teleobjektív by to už chcelo asi vyššiu radu. aspoň ten magnéziový.
Ozaj si radsej priplat cosi. Kvalita stativu nesuvisi s tym, ci si zaciatocnik, alebo profesional, ci ho chces vyuzivat raz za rok, alebo kazdy den. Kvalita suvisi s jeho pouzitelnostou.
Tieto stativy su pouzitelne tak na lahky kompakt, aj to len so zasunutymi spodnymi nohami, ktore maju v priemere snad pol centimetra a trasu sa uz pred pohladom okoloiducich, preto ucel pre ktory stativ kupujes, nesplna.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa