mal by som jednu otázočku pre skúseních ľúdí kt. dobre rozumejú kompaktom. Môj otec by si chcel kúpiť nový kompat, doteraz mal nejaké SONYčko (neviem čo to bolo zač, vôbec sa totiž nerozumiem kompaktom) no bohužial kompakt už je riadny starček a rozmýšla nad kúpou nového. Povedal mi otvorene že nechce prechádzať na zrkadlovku tak že či sa môžem prostredníctvom tohto portálu spýtať aký kompakt by ste mu odporúčili v cene do tých 1000 eur. Rad fotí krajinky,prírodu,zvieratá. Ďakujem pekne za každú info
Len ma tak napadlo keby chcel uz aj s trosku lepsim zoomom tak to uz asi treba Ultrazoom nie?
Ultrazoom - týmto smerom asi radšej nie. Ale vieš čo, najlepšie Ti poradia, ak napíšeš, akú všetku techniku otec používal, keď fotil na film ešte predtým, ako dostal do ruky digitál.
Vyroky "mirrorless nebude pre neho moc dobrá volba" a "výber som zúžil na týchto kandidátov ... Panasonic G2" si navzajom odporuju
nemyslel som úplné vyradenie mirrorless, preto aj G2, ale neviem keďže nechce zrkadlovku kôli kupovaniu objektívov tak prakticky mirrorless je na tom tak isto...neviem mam stále velkú dilemu...či zrkadlo alebo kompakt keďže už 20 rokov fotí s kompaktom a nejak silno netúži po zrkadlovke myslím že to bude dosť zbytočné rozmýšlať nad zrkadlovkou..strašne ho baví fotiť makro a prírodu..lenže keby si kúpi zrkadlo tak na prírodu určite poriadny objektiv min. 300mm a na makro zas nejaku 100mm do toho zrkadlovku a limit je už trošku väčší ako 1000 , preto pozerám len nejaký kvalitnejší ultrazoom/kompakt aj keď v dnešnej dobe slovo "kvalitný ultrazoom/kompakt" asi neexistuje....
kúpa kompaktu
mal by som jednu otázočku pre skúseních ľúdí kt. dobre rozumejú kompaktom. Môj otec by si chcel kúpiť nový kompat, doteraz mal nejaké SONYčko (neviem čo to bolo zač, vôbec sa totiž nerozumiem kompaktom) no bohužial kompakt už je riadny starček a rozmýšla nad kúpou nového. Povedal mi otvorene že nechce prechádzať na zrkadlovku tak že či sa môžem prostredníctvom tohto portálu spýtať aký kompakt by ste mu odporúčili v cene do tých 1000 eur. Rad fotí krajinky,prírodu,zvieratá. Ďakujem pekne za každú info
výber som zúžil na týchto kandidátov - Canon Powershot G12
- Panasonic G2
- Fujifilm HS 10/20
- Nikon P 7100
pokiaľ máte niekdo skúsonsti s uvedenými modelmi pomôže mi všetko pre aj proti. diky moc
výber som zúžil na týchto kandidátov - Canon Powershot G12
- Panasonic G2
- Fujifilm HS 10/20
- Nikon P 7100
pokiaľ máte niekdo skúsonsti s uvedenými modelmi pomôže mi všetko pre aj proti. diky moc
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa