Zdravím, chcel by som sa spýtať či mi nevie niekto poradiť prečo sú na na fotografiách takéto škvrny. nemám ich na úplne všetkých iba na tých na ktorých som bol blízko pod pódiom a používal som externý blesk. Fotil som s Nikonom D7000, 18-105, SB700 snímač nemám špinavý, tak neviem či to je prach na objektíve pri odraze svetla od blesku alebo sa bili svetlá ktoré boli na pódiu.
ale aj keď som fotil ludí v hale s väčšej dialky tak sa mi tam objavila jedna škvrna, ale škvrna tam bola vtedy keď som fotil z bleskom, keď som fotil bez blesku tak tam nebolo nič. nevieš mi poradiť či mám radcej používať difuzor alebo niečo?
jasné ďakujem, lebo včera na akcii som si to ani nevšimol iba keď som si fotky pozrel v PC. Ja som skúšal fotiť aj z väčšej diaľky lenže potom bola fotka dosť tmavá.
Môžeš ešte skúsiť nasmerovať blesk hore, za seba, použiť odrazovú doštičku... len nie pred objektív aby sa mi opäť odrážalo svetlo od prachu... Ak nemáš takú možnosť ( osvetľuješ divákov ) tak je to horšie, ale vždy sa s tým dá nejak vyhrať ( ISO, statív... ) aby si bol spokojný len treba skúšať. Skúšaním sa veľa naučíš, oveľa viac ako ti ktokoľvek môže napísať na fóre
škvrny na fotografiách
Fotil som s Nikonom D7000, 18-105, SB700
snímač nemám špinavý, tak neviem či to je prach na objektíve pri odraze svetla od blesku alebo sa bili svetlá ktoré boli na pódiu.
POLTRGAIST ÚTOČÍ !
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa