Fórum » Nikon fórum

non DX objektiv na DX format platformu........

palivilco
palivilco 2011-01-14 16:20:58+01
Zdravim, nie som najaky expert na fotoaparaty, tak by som si chcel par detailov potvrdit predtym ako nieco kupim. Mam D60 DX format aparat a rozmyslam nad 70-300 AF-S objektivom. Kedze je vyrobeny na FX platformy je tam urcita redukcia zorneho uhla/zaberu.
Ide mi o to ze 300mm na DX bude v podstate 450mm. Ovplyvni to nejak kvalitu fotky kedze je to vacsi zoom? Nemyslim si ale chcel by som si to potvrdit.
Dalsia vec ohladom zorneho uhla je, pri pohlade cez priezor/hladacik vidim akrualnu snimku aka bude alebo sirsi zaber ako ho "vidi" objektiv???

Dufam ze sa ako tak rozumieme.
Dakujem za odpoved.

haplo602
2011-01-15 19:51:38+01
príspevok od: MudrNikon
niekedy mi tieto \"technické\"starosti prídu dosť zábavné i ked samozrejme chápem že si tým človek musí prejsť
Mám len takú podotázku k preberanej téme .... ako velkú zväčšeninu robievate najčastejšie ?
odpoved: ziadnu, najcastejsie sa tvorba prezentuje na monitore

ale velmi dobra otazka ... keby si to ludia aj zodpovedali poriadne, tak pridu na to ze 8MP im bohate staci ...

Marcel Rebro
2011-01-15 19:52:57+01
príspevok od: MudrNikon
niekedy mi tieto \"technické\"starosti prídu dosť zábavné i ked samozrejme chápem že si tým človek musí prejsť
Mám len takú podotázku k preberanej téme .... ako velkú zväčšeninu robievate najčastejšie ?
Neviem co ci predstavujes pod pojmom \"zvacsenina\", ale ak myslis format tak 40x60. Aj ked v poslednej dobe som tlacil vacsinou 60x80 platna ...

MudrNikon
2011-01-15 20:54:43+01
príspevok od: Marcel Rebro
Neviem co ci predstavujes pod pojmom \"zvacsenina\", ale ak myslis format tak 40x60. Aj ked v poslednej dobe som tlacil vacsinou 60x80 platna ...
no a okrem teba tak 4 - 5 zo sto

MudrNikon
2011-01-15 20:56:20+01
príspevok od: haplo602
odpoved: ziadnu, najcastejsie sa tvorba prezentuje na monitore

ale velmi dobra otazka ... keby si to ludia aj zodpovedali poriadne, tak pridu na to ze 8MP im bohate staci ...
tušil som že s týmto názorom nie som osamotený

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-01-15 22:04:11+01
príspevok od: Marcel Rebro
hmmm ... ak vies co tie obrazky (MTF krivky) znamenaju, tak je tvoja uvaha o \"zhorsovani kvality vyrezom zo stredu objektivu\" dost nelogicka ...
Mrco ty buď rád že nemáš Canon By si rýchlo zistil aký je rozdiel v kresbe medzi objektívom 24-70L nasadeným an 40D a 5D II. jasne že sa obraz do stredu nezhoršuje ale niektoré objektívy sú proste makké alebo rovno blato lebo nie su stavané na 100 Mpx na APSC, zvládnu tých 10-12 a potom hopla.. . Prípadne ako 28-135 IS nestíha nakŕmiť 550D 60D 7D a preto su ho plné bazary. Ale aj v takom nikone je rozdiel či starý manuálny objektív nasadíš na crop alebo D3. Čo som mal možnosť skúsiť tak na FF boli tie stariny celkom dobre, ale na D200 to bolo horšie ako 18-70tka. Nerob si z toho žartiky lebo kúpiš D3x alebo D8000 a zistíš že aj Nikkory maju svoje limity

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()