Zdravím , dnes mi domov dorazila neoriginálna batéria do Canon-u 550D , teda LP-E8, no správa sa nejako divné . Na obale je napísané že sa má pred prvým použítím nabiť no keď ju vložím do originál nabíjačky Canon tak oranžová dioda(Charge) nesvieti ako u original baterky ale bliká - neviete čo to znamená ?
S neoriginalnymi baterkami sa objavuju rozne problemy. Skus prehladat forum, ak nepomoze, tak 2. krat taku blbost ako kupu neoriginalnej baterky neurobis.
Zdravím , dnes mi domov dorazila neoriginálna batéria do Canon-u 550D , teda LP-E8, no správa sa nejako divné . Na obale je napísané že sa má pred prvým použítím nabiť no keď ju vložím do originál nabíjačky Canon tak oranžová dioda(Charge) nesvieti ako u original baterky ale bliká - neviete čo to znamená ?
ano už som našiel - ochranný obvod nabíjačky ...uvidím ako sa bude správať ďalej a ak bude robiť problémy reklamácia , vrátenie ...Kaiman vďaka
mne to urobila pár krát aj origo baterka,ale prestalo to tak neriešim,neorigo bateriek sa neboj,len netreba kupovať to najlacnejšie,aj tak to vyrába všetko jedna fabrika...
Problém je teda záhadný - rozbliká sa ochrana nabíjačky riešenie je vypnúť a skúsiť to znova .Nekupoval som práve do najlacnejšie - teda 20€ je v porovnaní s ebay 5€ celkom rozdiel no ...aj keď som to riešil iba ako zálohu
Keď nič nepomôže, tak vyreklamuj. Never prvému príspevku, nie je hlúposť kupovať neorigo baterky. Ja mám neorigo baterku, a mi vydrží dlhšie ako origo. Jediná rada ohľadom neoriginálnych bateriek je, že ich netreba nechávať bez kontroly vo fotoaparáte, aby náhodou nevytiekla.
ja som mal problem s neorig. po kratkom case pouzivania mi ukazovalo, ze je nabita za cca 1 mim. vydrz 30 zaberov. poslali mi novu, staru ani nechceli. nova ma este nizsiu hmotnost, vydrzi trosku dlhsie. kapacitne su neorig. baterie lepsie, v reale je to brak. preto odporucam kazdemu len original ! orig. battery shop, ci aku shop, co dovaza baterky z ciny za 5 korun. firmu si uz nepamatam. s reklamaciou nebol problem, ale problem vyriesi len original kus
ja len dodam (aj ked sa to netyka priamo povodne otazky, ale diskusie ktora sa tu vyvinula), ze origos vs neorigos baterky sa tu nedavno rozoberali ... ak by to niekomu pomohlo
keď je táto téma aktuálna, tak...neorigoš baterka je v pohode, len ju radšej vyťahovať z foťáku keď sa odkladá, inak je v pohode, keď tak menej vydrží? Nemôže foťák nejako poškodiť, prípadne mať nižšie napätie a kvoli tomu by blbol foťák? Niečo také som čítal pri nekvalitných battery gripoch(že nefungovala dobre uzávierka a tak)
Ja mám neoriginál batériu na Canon 50D (pol roka?), žiadny problém, raz mi ležala dva-tri týždne v tele a žiaden problém nebol. A cena: 6€ z ebayu. Kamoš má tiež podobnú z ebayu, stála ho myslím aj menej a po dvoch rokoch používania nevidí rozdiel v originál vs neoriginál.
Zaujimave, ze niekto dava palec dolu tym, ktori mali s neorigos bateriou problem a slusne sa tu s nami o tejto skusenosti podelili. S neoriginalnymi bateriami byvaju problemy, aj ked nemusia. Prisiel na to aj autor temy. Povedat to je, akoby ruhacstvo. Kto si dovolil nadavat na baterku za 5€?
Zaujimave, ze niekto dava palec dolu tym, ktori mali s neorigos bateriou problem a slusne sa tu s nami o tejto skusenosti podelili. S neoriginalnymi bateriami byvaju problemy, aj ked nemusia. Prisiel na to aj autor temy. Povedat to je, akoby ruhacstvo. Kto si dovolil nadavat na baterku za 5€?
ak by bolo vidieť aké exempláre občas dávajú palce nahor/nadol tak by tu vznikali veľmi zaujímavé situácie
Asi je to o šťastí, mám 4 neoriginál a nikdy ani náznak problému a to som s nimi fotil aj pri -19 c dlhé 25 minútové expozície. Nabíjanie tiež bez problému. Pravda ak mate dosť peňazí tak radšej originál.
ja mam tiez jednu neoriginal stala 22e, ale musel som ju reklamovat lebo po par (asi 10-15) cykloch vybitia a nabitia sa jej vydrz rapidne zmensila. po vyreklaomvani s novou uz nemam ziadny problem. kamarat ma tu z ebay za asi 5dolacov asi pol roka a zatial si nestazoval
na komentar od "vd" kde pise ze kazdemu odporuca len original baterie som dal palec dole, nie preto ze nam oznamil ze ma zlu skusenost, ale ze ja by som na zaklade mojich skusenosti neodporucal original baterie, takze s nim nesuhlasim.... moje skusenosti: dve neoriginal baterie pri roznych znackach fotakov mi vydrzali dlhsie ako original, takze naco si priplacat za nieco co ma mensiu zivotnost?
550D a neoriginalna baterka
www.ephoto.sk/forum/10/9597/zna-kova-originalna-bateria-neoriginalna-bateria/strana-1/
moje skusenosti: dve neoriginal baterie pri roznych znackach fotakov mi vydrzali dlhsie ako original, takze naco si priplacat za nieco co ma mensiu zivotnost?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa