Ahojte, neviem sa rozhodnut medzi Canon EOS 7D + EF 70-300 mm IS alebo Canon EOS 5D Mark II + objektív EF 24-105mm f/4L IS USM od Canon ! viete mi poradit pre ktori sa rozhodnut a preco?Budem velmi vdacna!
Ahojte, neviem sa rozhodnut medzi Canon EOS 7D + EF 70-300 mm IS alebo Canon EOS 5D Mark II + objektív EF 24-105mm f/4L IS USM od Canon ! viete mi poradit pre ktori sa rozhodnut a preco?Budem velmi vdacna!
Draha Natix.
Chybaju nejake zakladne udaje ako co s tym chces fotit.
7D s 70-300 budes mat po prepocitani nejakych 110-320 a 5D s 24-105? Ako porovnavas atelierovy fotak so sirokacom so sportovym fotakom s ku*va dlhym ohniskom.
Podla mojho skromneho nazoru, mas este v tych ohniskach trosku chaos. Cize skus najprv nastudovat tuna, co znamenaju tie cisla, porovnanie aj tych dvoch fotakov. Bo kazde je uplne na nieco ine urcene. Ale v pvom rade zisti co chces fotit To mas ako kebyze sem prijdes a spytas sa ci si mas kupit ferrari 430 alebo Hummer Army
7D s 70-300 budes mat po prepocitani nejakych 110-320 a 5D s 24-105? Ako porovnavas atelierovy fotak so sirokacom so sportovym fotakom s ku*va dlhym ohniskom.
Podla mojho skromneho nazoru, mas este v tych ohniskach trosku chaos. Cize skus najprv nastudovat tuna, co znamenaju tie cisla, porovnanie aj tych dvoch fotakov. Bo kazde je uplne na nieco ine urcene. Ale v pvom rade zisti co chces fotit To mas ako kebyze sem prijdes a spytas sa ci si mas kupit ferrari 430 alebo Hummer Army
Milá natix, ako si už asi zistila, nič podstatné sa tu nedozvieš. Návštevníci fóra ti poradili: - nekupuj si Ferrari - nauč sa čítať - nekupuj si Hummer - aj keď si bohatá, musíš šetriť - nikomu nehovor, že máš nadpriemerný príjem, lebo to malý slovenský človek len tak nerozchodí - je lepšie kupovať si veci z bazáru, ako nové - ak sa rozhoduješ medzi vecou A a vecou B, kúp si vec C - radšej ani nefoť, pretože to nevieš - diskusné fóra nie sú určené na to, aby v nich ľudia diskutovali
Odporúčam obrátiť sa na iné fórum, alebo na známeho, ktorému dôveruješ. Chybu neurobíš, ani keď sa spýtaš predavača v odbornom obchode s fototechnikou - napr. v Prolaike.
Milá natix, ako si už asi zistila, nič podstatné sa tu nedozvieš. Návštevníci fóra ti poradili: - nekupuj si Ferrari - nauč sa čítať - nekupuj si Hummer - aj keď si bohatá, musíš šetriť - nikomu nehovor, že máš nadpriemerný príjem, lebo to malý slovenský človek len tak nerozchodí - je lepšie kupovať si veci z bazáru, ako nové - ak sa rozhoduješ medzi vecou A a vecou B, kúp si vec C - radšej ani nefoť, pretože to nevieš - diskusné fóra nie sú určené na to, aby v nich ľudia diskutovali
Odporúčam obrátiť sa na iné fórum, alebo na známeho, ktorému dôveruješ. Chybu neurobíš, ani keď sa spýtaš predavača v odbornom obchode s fototechnikou - napr. v Prolaike.
Myslím, že Ty si tu dal ten úplne najhodnotnejší príspevok... Ale čo už ja, malý slovenský človek, o tom môžem vedieť však áno?
Už som to niekde písal. Celý problém je v tom, že ľudia odmietajú prevziať za svoje rozhodnutia zodpovednosť a snažia sa ju presunúť na iných. Ak ich niekto odkáže na štúdium aby sa vzdelali a sami mohli to rozhodnutie urobiť, tak ten niekto je hňup, pokrytec a nechce poradiť. Lenže on to myslí dobre. Ak by si natix niečo naštudoval a potom použil tú čo má na krku, tak by nikdy nepoložil takú debilnú otázku kde chce porovnať neporovnateľné.
jeden fotograf raz napisal do fora: ked niekto kto nikdy nefotil, si kupi profi, poloprofi alebo inu zrkadlovku, je to ako keby chcel skladat basne v cudzom jazyku ktory sa nikdy neucil mozno je lepsie zacat niecim menej narocnym. napriklad 550d,600d ktore su jednoduche na ovladanie, kupou L-koveho skla nemozes nic pokazit, jeho cena neklesa tak rychlo ako cena samotneho tela, a casom ked kupis lepsie telo mozes sklicka pouzivat dalej
sorry, zvyknuty na prepocet 70-200 na rano mi to nemysli
Ale spet k teme. Rozhodni sa co chces kupit, bo oba tie sety budu stat okolo 2 litrov urcite, co uz je polozka aj pre bezne zarabajuceho slovaka (okrem politikov). Osobne by som skor siel do lacnejsieho tela a radsej mal viac objektivov Technika akou fotis nie je tak dolezita ako technika ako fotis
Ahoj ,chcela by som seriozne poradit...aj ja som zacinala...momentalne 5dmark II...je to moj 4 fotak...prve 2 boli analogove...ak sa chces co to naucit rozhodne by som nezacinala s 5D...vychadzam z mojej skusenosti...je dost masivny a dost tazky...narocnejsie ostrenie aj manipulacia...ja nedam dopustit na neho ,ale ak nemas prilis skusenosti zacni radsej s niecim mensim...tak rok ..potom predaj a chod do 5D mozno mark IIII....VELA USPECHOV
teraz Zdravim vsetkych .Potrebujem radu zakupil som si k mojmu novemu fotaku zn.canon eos 400D ohnisko zn.tamron AF 18-200 F/3.5-6.3 (IF) macro priemer 62 a problem je v tom ze dnes mi dosiel po poste nasadil som ho na telo a co sa nestalo na moje sklamanie zasvietil pekne ako ma zaostril a ked som chcel zoom-ovat vypol s tym ze na displeji mi vypisalo error 99 a napisne bolo este vypni a zapni znovu ale to som musel spravit viac krat nez sa mi zapol znovu siel potom dobre ale po chvili mi to spravilo opat kde moze byt chyba ked mam na tele zakl.ohnisko Canon 18-55mm samozrejme vsetko bezi ako ma ziaden problem takze v tele to nebude co moze byt chyba moze mi niekto povedat.S predavajucim som v kontakte peniaze mi vrati ja len chcem vediet ci to je bezny problem na Tamrone Dakujem
sorry, zvyknuty na prepocet 70-200 na rano mi to nemysli
Ale spet k teme. Rozhodni sa co chces kupit, bo oba tie sety budu stat okolo 2 litrov urcite, co uz je polozka aj pre bezne zarabajuceho slovaka (okrem politikov). Osobne by som skor siel do lacnejsieho tela a radsej mal viac objektivov Technika akou fotis nie je tak dolezita ako technika ako fotis
tebe to nemysli ani teraz . aj ked mam v sebe 8 piv aj tak viem ze niesom zakladatel temy.
Napisem to laicky 7D + 70-300 foti
rychlejsie, trolilinku menej kvalitne ako 5D a dalej s tym dovidis ako s 5D ktory foti daleko blizsie v hentej kombinacii ale krajsie. Na zver / sport v tejto kombinacii prve, na krajinu, portret skorej to druhe. Hovorim o tejto kombinacii
Canon EOS 7D + EF 70-300 mm IS alebo Canon EOS 5D Mark II + objektív EF 24-105mm f/4L IS USM
Podla mojho skromneho nazoru, mas este v tych ohniskach trosku chaos. Cize skus najprv nastudovat tuna, co znamenaju tie cisla, porovnanie aj tych dvoch fotakov. Bo kazde je uplne na nieco ine urcene. Ale v pvom rade zisti co chces fotit
To mas ako kebyze sem prijdes a spytas sa ci si mas kupit ferrari 430 alebo Hummer Army
Podla mojho skromneho nazoru, mas este v tych ohniskach trosku chaos. Cize skus najprv nastudovat tuna, co znamenaju tie cisla, porovnanie aj tych dvoch fotakov. Bo kazde je uplne na nieco ine urcene. Ale v pvom rade zisti co chces fotit
To mas ako kebyze sem prijdes a spytas sa ci si mas kupit ferrari 430 alebo Hummer Army
ako si už asi zistila, nič podstatné sa tu nedozvieš. Návštevníci fóra ti poradili:
- nekupuj si Ferrari
- nauč sa čítať
- nekupuj si Hummer
- aj keď si bohatá, musíš šetriť
- nikomu nehovor, že máš nadpriemerný príjem, lebo to malý slovenský človek len tak nerozchodí
- je lepšie kupovať si veci z bazáru, ako nové
- ak sa rozhoduješ medzi vecou A a vecou B, kúp si vec C
- radšej ani nefoť, pretože to nevieš
- diskusné fóra nie sú určené na to, aby v nich ľudia diskutovali
ako si už asi zistila, nič podstatné sa tu nedozvieš. Návštevníci fóra ti poradili:
- nekupuj si Ferrari
- nauč sa čítať
- nekupuj si Hummer
- aj keď si bohatá, musíš šetriť
- nikomu nehovor, že máš nadpriemerný príjem, lebo to malý slovenský človek len tak nerozchodí
- je lepšie kupovať si veci z bazáru, ako nové
- ak sa rozhoduješ medzi vecou A a vecou B, kúp si vec C
- radšej ani nefoť, pretože to nevieš
- diskusné fóra nie sú určené na to, aby v nich ľudia diskutovali
Ale čo už ja, malý slovenský človek, o tom môžem vedieť však áno?
Ak ich niekto odkáže na štúdium aby sa vzdelali a sami mohli to rozhodnutie urobiť, tak ten niekto je hňup, pokrytec a nechce poradiť. Lenže on to myslí dobre. Ak by si natix niečo naštudoval a potom použil tú čo má na krku, tak by nikdy nepoložil takú debilnú otázku kde chce porovnať neporovnateľné.
Ale spet k teme. Rozhodni sa co chces kupit, bo oba tie sety budu stat okolo 2 litrov urcite, co uz je polozka aj pre bezne zarabajuceho slovaka (okrem politikov).
Osobne by som skor siel do lacnejsieho tela a radsej mal viac objektivov
Zdravim vsetkych .Potrebujem radu zakupil som si k mojmu novemu fotaku zn.canon eos 400D ohnisko zn.tamron AF 18-200 F/3.5-6.3 (IF) macro priemer 62 a problem je v tom ze dnes mi dosiel po poste nasadil som ho na telo a co sa nestalo na moje sklamanie zasvietil pekne ako ma zaostril a ked som chcel zoom-ovat vypol s tym ze na displeji mi vypisalo error 99 a napisne bolo este vypni a zapni znovu ale to som musel spravit viac krat nez sa mi zapol znovu siel potom dobre ale po chvili mi to spravilo opat kde moze byt chyba ked mam na tele zakl.ohnisko Canon 18-55mm samozrejme vsetko bezi ako ma ziaden problem takze v tele to nebude co moze byt chyba moze mi niekto povedat.S predavajucim som v kontakte peniaze mi vrati ja len chcem vediet ci to je bezny problem na Tamrone Dakujem
Ale spet k teme. Rozhodni sa co chces kupit, bo oba tie sety budu stat okolo 2 litrov urcite, co uz je polozka aj pre bezne zarabajuceho slovaka (okrem politikov).
Osobne by som skor siel do lacnejsieho tela a radsej mal viac objektivov
rychlejsie, trolilinku menej kvalitne ako 5D a dalej s tym dovidis ako s 5D ktory foti daleko blizsie v hentej kombinacii ale krajsie. Na zver / sport v tejto kombinacii prve, na krajinu, portret skorej to druhe. Hovorim o tejto kombinacii
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa