oplati sa kupit toto telo za 70e potrebujem do na fotografie kde by som svoje tela neriskoval napr polozit do vnutra zakruty spolu s lacnym 18-55 is cize ked dostane naraz od auta skoda bude minimalna ma niekto skusenosti s tymto telom? hlavne ma zaujima odrazova kvalita v porovnani s mojimi 40ckami, viem ze uz ma par rokov
keď to chce dať na statív asi tam nechce stáť... ja neviem, všetci mu radíte sprostosti, pýtal sa na Canon 10D, ak už ako vraví má cez 150 pretekov nafotených, tak vie o tom niekoľkonásobne viac ako všetci teoretikovia tuna...
keď to chce dať na statív asi tam nechce stáť... ja neviem, všetci mu radíte sprostosti, pýtal sa na Canon 10D, ak už ako vraví má cez 150 pretekov nafotených, tak vie o tom niekoľkonásobne viac ako všetci teoretikovia tuna...
tak ale canon 10D je zrkadlo z roku 2002 ? a má 6,3 mpx ...neviem či je to na nejaké serióznejšie použitie dnes, skôr by som kúpil 400D , ale stále nechápem na aké typy fotiek to potrebuje...a keby bol tak skúsený vie si to vygoogliť hneď v prvom odkaze a nepýta sa blbosti.
tak ale canon 10D je zrkadlo z roku 2002 ? a má 6,3 mpx ...neviem či je to na nejaké serióznejšie použitie dnes, skôr by som kúpil 400D , ale stále nechápem na aké typy fotiek to potrebuje...a keby bol tak skúsený vie si to vygoogliť hneď v prvom odkaze a nepýta sa blbosti.
záleží od toho, načo mu to je... keď to chce na web tak by mu stačilo 6,3Mpx s prehľadom... tak ale 400D je plasťák, 10D je predsa len z horčíku, potencionálne vydrží oveľa viac... tak ale každopádne google by mohol použiť
skor staru 350tku nez 10D prip 20D ale tam je cena vyssia nez na 350 a 20D ma ale tusim mensiu vydrz zavierky ako 350 a cenou cisto telo moze byt do tej 100vecky ja som zohnal aj moju 20D za 100vec
dakujem kazdemu co mi pomohol a poradil, a dakujem aj miestnym profikom, ktori vedia fotit vsetko a do vsetkeho sa vyznaju a vedia vsetko najlepsie, samozrejme google som pouzil, no o tomto konkretnom fotoaparate toho vela nie je predsa len v tej dobe este vela fotoportalov neexistovalo, ale zrejme bude lepsie kupit 20d alebo 30d na tento ucel. este prikladam video ako moze dopadnut nikon d3 s objektivom 12-24 pri takomto foteni ked sa jazdec rozhodne rezat zakrutu, nastastie to fotoaparat zazrakom prezil, aj ked ujo fotograf urcite dostal mierny infarkt, mimochodom nebol to ziadny amater, ale jeden z najlepsich ludi vo svojom odbore, takto sa bezne foti v nepristupnych zakrutach alebo na nebezpecnych skokoch alebo brodoch http://www.youtube.com/watch?v=O6Eq2RdXEnE
dakujem kazdemu co mi pomohol a poradil, a dakujem aj miestnym profikom, ktori vedia fotit vsetko a do vsetkeho sa vyznaju a vedia vsetko najlepsie, samozrejme google som pouzil, no o tomto konkretnom fotoaparate toho vela nie je predsa len v tej dobe este vela fotoportalov neexistovalo, ale zrejme bude lepsie kupit 20d alebo 30d na tento ucel. este prikladam video ako moze dopadnut nikon d3 s objektivom 12-24 pri takomto foteni ked sa jazdec rozhodne rezat zakrutu, nastastie to fotoaparat zazrakom prezil, aj ked ujo fotograf urcite dostal mierny infarkt, mimochodom nebol to ziadny amater, ale jeden z najlepsich ludi vo svojom odbore, takto sa bezne foti v nepristupnych zakrutach alebo na nebezpecnych skokoch alebo brodoch http://www.youtube.com/watch?v=O6Eq2RdXEnE
ano, toto bola jedina zakruta, kde sa dalo fotit auto z pravej strany.... ale proti gustu ziaden disputat... Pan profik
jrfoto , k tej zákrute, fakt nezmyselné miesto pre fotenie, keby si vedel náhodou rád by som videl výsledky z toho konkrétneho miesta v ukážkach ... Podla mna obyčajný konzumný človek čo si chce pozrieť fotky z akcie očakáva akčné zábery a to je to o čom som písal na začiatku - z môjho pohladu sú to najnudnejšie zábery, mna samého autá bavia , rád sa na ne idem pozrieť ale postavím sa tam kde viem že to bude zaujímavé... A neber môj názor z pohladu hobby fotografa, ale ako človeka čo si pozrie rád akčné foto
ano, toto bola jedina zakruta, kde sa dalo fotit auto z pravej strany.... ale proti gustu ziaden disputat... Pan profik
on totizto fotil druhym telom teleobjektivom za tou paskou, cize mal naraz zabery z dvoch miest, ved takto sa foti napr aj futbal, basketbal hokej alebo dalsie sporty, ci tie fotky z hokejovej brany su fotene priamo fotografom, ktory sa krci dnu v brane a odolava pukom?
nie som ziadny profesional, momentalne studujem na VS, sice som clenom Slovenskeho Syndikatu Novinarov a fotografoval som mnozstvo podujati ako oficialny fotograf a akreditovany novinar, moje fotky su v kalendaroch plagatoch reklamych materialoch, boli na oficialnych plagatoch a materialoch podujati, pouzivaju ich jednotlive teami, momentalne som sa dohodol na spolupraci s jednym vyznamnym motoristickym casopisom ale stale som AMATER a este dlho budem ked to bude moje zivobytie a budem to robit aspon 30rokov tak mozno vtedy budem profesional, ale udivuje ma kolko najmudrejsich a najskusenejsich ludi sa tu nachadza dokonca vedia lepsie co chcem fotit ako ja sam...hlavne ze som sa pytal na canon 10d a az na par ludi mi tu nikto nic normalne neporadil
jrfoto kludne si ten foťák kúp ale ja ti hovorím že to je hlúpe miesto, že tam ten foťák mal postavený nejaký profík ešte neznamená že urobil aj profi fotky, iba doplatil na vlastnú hlúposť...
Ja si sem tam pozriem "auto šport foto" a niekedy žasnem čo tam niekto zavesí, niekto tomu možno hovorí panning ale podla mna to bol totálny odpad, ktorý by som vymazal ešte na mieste v najhoršom prípade doma pri PC ale hanba by mi nedovolila to zavesiť na web
... a aby som netrepal len ničím nepodložené reči , tak toto by mala byť spomenutá galeria http://www.autosportfoto.sk/spravodajstvo/kategoria/kopce/foto/lmbc-ostra-luka?lpage=0 ak toho profíka poznáš tak ho pozdravuj, ale chalan to stým expozičným časom trochu prestrelil a v niektorých prípadoch až extremne, myslím že z takých foto by asi žiaden sponzor nemal radosť ked by nevedel spoznať ani či sa jedná o auto ktoré sponzoruje...
on totizto fotil druhym telom teleobjektivom za tou paskou, cize mal naraz zabery z dvoch miest, ved takto sa foti napr aj futbal, basketbal hokej alebo dalsie sporty, ci tie fotky z hokejovej brany su fotene priamo fotografom, ktory sa krci dnu v brane a odolava pukom?
podľa mňa tieto zábery vznikajú z tej HD kamery, nieje to žiadna zrkadlovka ale špecialne zkonštruovana kamera http://www.cameracorps.co.uk/images/Remote%20Systems/Remote%20Camera%20Systems/GoalCam/Ice-Hockey-Goal-Cam1.jpg , tak isto aj pri ostatnych športoch , ďalšia vec je ako chceš tú zrkadlovku odpalovať... neviem teda ako tebe ale mne ten IR ovládač nemá bohvieaký dosah => budeš musieť byť blízko => nepomôžeš si k bezpečnej vzdialenosti, len ťa to bude zamestnávať a prepasieš najlepšie momenty kvôli hovadskému experimentovaniu ako spomínal pufko , nebudú to zaujímavé zábery a určite ani technicky dokonale, sám dobre vieš ako ťažko odfotiť foto keď máš foťák v ruke nie to ešte keď ho máš pár metrov od seba...
podľa mňa tieto zábery vznikajú z tej HD kamery, nieje to žiadna zrkadlovka ale špecialne zkonštruovana kamera http://www.cameracorps.co.uk/images/Remote%20Systems/Remote%20Camera%20Systems/GoalCam/Ice-Hockey-Goal-Cam1.jpg , tak isto aj pri ostatnych športoch , ďalšia vec je ako chceš tú zrkadlovku odpalovať... neviem teda ako tebe ale mne ten IR ovládač nemá bohvieaký dosah => budeš musieť byť blízko => nepomôžeš si k bezpečnej vzdialenosti, len ťa to bude zamestnávať a prepasieš najlepšie momenty kvôli hovadskému experimentovaniu ako spomínal pufko , nebudú to zaujímavé zábery a určite ani technicky dokonale, sám dobre vieš ako ťažko odfotiť foto keď máš foťák v ruke nie to ešte keď ho máš pár metrov od seba...
ta kamera je kamera televizie ty chytrak zasa tu radi clovek co foti krajinky, koniky, kviety a o tom ako sa foti sport vie velke..., napr. pri foteni hokeja sa fotoaparat umiestnuje do specialneho boxu vyrobeneho z nepriestrelneho skla a ovlada sa na dialku, tak isto je to aj pri futbale, alebo basketbale ked je fotoaparat umiestneny na vrchu kosa, vzniku zaberi, ktore su pre divaka zaujimave a neokukane, ale dakujem ti za rady a mudrosi, urcite mi pomozu v dalsej kariere nakoniec som sa rozhodol ze buduci rok vezmem 7d a 5d mk3 a dve 40dcka co mi zostanu pouzijem na tieto experimenty
Canon 10d oplati sa?
ja neviem, všetci mu radíte sprostosti, pýtal sa na Canon 10D, ak už ako vraví má cez 150 pretekov nafotených, tak vie o tom niekoľkonásobne viac ako všetci teoretikovia tuna...
ja neviem, všetci mu radíte sprostosti, pýtal sa na Canon 10D, ak už ako vraví má cez 150 pretekov nafotených, tak vie o tom niekoľkonásobne viac ako všetci teoretikovia tuna...
tak ale 400D je plasťák, 10D je predsa len z horčíku, potencionálne vydrží oveľa viac... tak ale každopádne google by mohol použiť
http://www.youtube.com/watch?v=O6Eq2RdXEnE
http://www.youtube.com/watch?v=O6Eq2RdXEnE
Podla mna obyčajný konzumný človek čo si chce pozrieť fotky z akcie očakáva akčné zábery a to je to o čom som písal na začiatku - z môjho pohladu sú to najnudnejšie zábery, mna samého autá bavia , rád sa na ne idem pozrieť ale postavím sa tam kde viem že to bude zaujímavé... A neber môj názor z pohladu hobby fotografa, ale ako človeka čo si pozrie rád akčné foto
Ja si sem tam pozriem "auto šport foto" a niekedy žasnem čo tam niekto zavesí, niekto tomu možno hovorí panning ale podla mna to bol totálny odpad, ktorý by som vymazal ešte na mieste v najhoršom prípade doma pri PC ale hanba by mi nedovolila to zavesiť na web
Ale nech sa darí , každému dobré svetlo...
nakoniec som sa rozhodol ze buduci rok vezmem 7d a 5d mk3 a dve 40dcka co mi zostanu pouzijem na tieto experimenty
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa