mmmm.dakujem za rady ale to secko som vyskusal.skusil som aj inu kartu...aj sformatovat v PC.vo fotaku sa sformatovat neda....a kartu pouzivam len v jednom fotaku...takze neviem............och
... a tá iná karta ide či ako ? Asi sa zbytočne pýtam, pravdepodobne bude treba servis a možno bude rozumnejšie kúpiť druhé telo, 1000D dnes nemá hodnotu a oprava môže byť celkom drahá.
Ak kartu číta v kompe a vo foťáku nečíta iné karty, tak hádaj, kde bude problém - asi slot na kartu v tele. Skús sa opýtať v nejakom servise, koľko by stála oprava ale jednu vec Ti viem povedať - 1000D zoženieš bazárovo za okolo 230 €.
...ešte môžeš skúsiť 2 veci. Prvá: vybrať baterku a nechať foťák tak na týždeň bez baterky. Druhá (aj keď neviem, či to káblom pôjde): sskúsiť cez kábel portnúť najnovší FW. Ale ako som už spomínal, podozrievam poškoedný SD slot (to nevyrieši nič, iba oprava).
Ak kartu číta v kompe a vo foťáku nečíta iné karty, tak hádaj, kde bude problém - asi slot na kartu v tele. Skús sa opýtať v nejakom servise, koľko by stála oprava ale jednu vec Ti viem povedať - 1000D zoženieš bazárovo za okolo 230 €.
...ešte môžeš skúsiť 2 veci. Prvá: vybrať baterku a nechať foťák tak na týždeň bez baterky. Druhá (aj keď neviem, či to káblom pôjde): sskúsiť cez kábel portnúť najnovší FW. Ale ako som už spomínal, podozrievam poškoedný SD slot (to nevyrieši nič, iba oprava).
... este vzdy ostava kladivo, dlatko, hoblik, pilka ...
mmmm.dakujem za rady ale to secko som vyskusal.skusil som aj inu kartu...aj sformatovat v PC.vo fotaku sa sformatovat neda....a kartu pouzivam len v jednom fotaku...takze neviem............och
skús ju sformátovať v druhom PC, tiež mi to robilo. Sformatoval som ju na velkom PC viacej krát a nič, potom som to skúsil v ntb. a hned ju foťák zobral........
Som zvedavy ci sa ti s tym podari nieco vymysliet. Podla mna to proste nepojde a budes sa musiet zmierit s tym,ze sd karty su riadne smejdy. Mne toto iste spravilo na nikone d90. Kartu som kupoval s nim, je znackova. Nikon mal vtedy cca 3-4 mesiace,karta nebola vela razy vyberana a aj tak jedneho pekneho dna prestala fungovat. Podarilo sa mi prist na to,ze ked ju drzim stlacenu,tak ide ok. Tak som ju skusal preformatovat (aj v pc a aj vo fotaku), skusil som vycistit kontakty,nic nepomohlo. Karta doteraz funguje bez problemov v mojom kompakte ale v D90 nejde. Jedine co mi ostavalo bolo kupit druhu kartu. Ta funguje bez problema...
ok.dakujem seckym za rady aj ked velmi nepotesili.....mozno skusim kladivo ci karbo brusku?
Nie, nie, skus napred zistis, co vporiadku ni je a vymenit to. Ak si netrufas, popros niekoho skusenejsieho. Lebo pravda je taka, ze si napisal/a prilis malo udajov na vyriesenie tohto rebusu
Nie, nie, skus napred zistis, co vporiadku ni je a vymenit to. Ak si netrufas, popros niekoho skusenejsieho. Lebo pravda je taka, ze si napisal/a prilis malo udajov na vyriesenie tohto rebusu
ty nemas vestecke gulky aby si nevedel o akom type / kapacite karty pise?
ok.dakujem seckym za rady aj ked velmi nepotesili.....mozno skusim kladivo ci karbo brusku?
nesmieš sa moc hnevať na rady čo tu dostávaš, napísal si to tak, že ja stále neviem čo si vlastne vyskúšal... ja som pochopil len že tvoja prvá karta nejde vo foťáku, čo si s ňou skúšal vo foťáku? formátovať? nevidel ju foťák? a čo videl foťák inú kartu? to sú základné otázky...ak ti foťák neberie žiadnu tak nad čím tu riešiš polemiku? do opravy čo iné asi to nie je v karte, ale v každom prípade skúšaj doporučené karty alebo značku čo ti v ňom šlapala... nerieš PC to ťa bude zaujímať až to bude šlapať v aparáte, treba trochu logiky a je to a ak všetko zlyhá, skús predajňu alebo servis v tvojom okolí...niekto môže nato prísť alebo poradiť cestu...
sd card
Jedine co mi ostavalo bolo kupit druhu kartu. Ta funguje bez problema...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa