vlastním canon eos 500D + set objektiv EF-S 18-55 IS a včera ma z nepochopitelnych dovodov dost neprijemne prekvapil. Bez problemov som fotil, vsteko ok, no na druhy den zacali komplikcaie. Hned po prvej foto zacal protestovat Auto Focus, neviem z akeo dovodu nedokaze zaostrit, najprv som myslel ze to bude svetlom, ale bolo len mierne pod mrakom a pred tym som za takych podmienok fotil bezne. Ked ale spravim par fotiek s MF a prepnem na AF niekedy 2-3 fotky normalne odfitim a potom znova, ostrenie vobec nereaguje, aby som upresnil, nie len ze nedokaze zaostrit, objektiv je absolutne bez nejakej aktivity, ale po opatovnom foteni s MF a prepnuti na AF opat par foto dokaze zaostrit (nie ale vzdy). Skušal som už čistit kontakty, update-ol firmware ale bezo zmeny. Tak sa obraciam na Vas či je nejake ine riešenie, alebo už len reklamacia.
mne to robil canon 50 chod do menu a a zruš všetky nastavenia a bude šlapat neboj nič sa nestane a nastavenia zostanú aspon mne to tak pomohlo 2 krát a je to ok
Presne toto sa mi dnes stalo na mojej 1100D, prestal ist autofokukus na režimoch M, priorita clony a času.Na automatike fungoval, tak som presne vymazal všetky nastavenia a išlo to!
Diky za rady ale Bohužiaľ nezabralo, toto bude asi nejaky vacsi problem
Mám 550D a tiež mi s tým objektívom blblo AF, cez leto som bol na horách fotil som a doma zistím, že každá tretia fotka cca. nieje dobre zaostrená. Myslel som, že ma je**e. Po nejakom mesiaci to však prestalo. Príčinu som nezistil.
EOS 500D porblem s AF
vlastním canon eos 500D + set objektiv EF-S 18-55 IS a včera ma z nepochopitelnych dovodov dost neprijemne prekvapil. Bez problemov som fotil, vsteko ok, no na druhy den zacali komplikcaie. Hned po prvej foto zacal protestovat Auto Focus, neviem z akeo dovodu nedokaze zaostrit, najprv som myslel ze to bude svetlom, ale bolo len mierne pod mrakom a pred tym som za takych podmienok fotil bezne.
Ked ale spravim par fotiek s MF a prepnem na AF niekedy 2-3 fotky normalne odfitim a potom znova, ostrenie vobec nereaguje, aby som upresnil, nie len ze nedokaze zaostrit, objektiv je absolutne bez nejakej aktivity, ale po opatovnom foteni s MF a prepnuti na AF opat par foto dokaze zaostrit (nie ale vzdy).
Skušal som už čistit kontakty, update-ol firmware ale bezo zmeny.
Tak sa obraciam na Vas či je nejake ine riešenie, alebo už len reklamacia.
Dakujem za odpovede
ale Bohužiaľ nezabralo, toto bude asi nejaky vacsi problem
ale Bohužiaľ nezabralo, toto bude asi nejaky vacsi problem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie