fotil som nočnú oblohu s 50D a Tokina 11-16mm na 11mm a 2.8, 25s,ISO 3200. Pozeral som teraz fotky a všetko sa mi zdalo byť v poriadku, tak som trochu poodstranil šum, vložil do videa a vidím, že sú na fotkách také žtlé pásy a niekde malé žtlé machule. Je to vidno aj bez odšumenia no pridávam fotky s a bez odšumenia. Taktiež pridávam aj celú fotku.
No, práveže keď tie všetky fotky spojím tak je to vidno na každej fotke, presne ako sa to hocijako mení a tak, Nemože to byť sposobené nejakým zlým nastavením vo foťáku?
fotil som nočnú oblohu s 50D a Tokina 11-16mm na 11mm a 2.8, 25s,ISO 3200. Pozeral som teraz fotky a všetko sa mi zdalo byť v poriadku, tak som trochu poodstranil šum, vložil do videa a vidím, že sú na fotkách také žtlé pásy a niekde malé žtlé machule. Je to vidno aj bez odšumenia no pridávam fotky s a bez odšumenia. Taktiež pridávam aj celú fotku.
Vedeli by ste mi pomocť? Čím to može byť?
a preco preboha fotis nocnu oblohu na ISO 3200 ???
Ty si nahradil to co zachytil snimac (teda vacsinu), niecim co si vymyslel odsumovac. Tolko dat si predsa nejaky softver nemoze len tak vycucat s prsta.
No neviem, zdá sa mi, že aj na povodnej fotke, čo je len prekonvertovaný RAW do JPG sa ukazujú tie machule, príde mi to už aj na tom oreze z fotky ktorá je neupravená.
Fotím na 3200 lebo je celkom tmavo a potrebujem vytiahnuť viacej farby z Mliečnej dráhy?
noc a 3200... tudy cesta nevede. Uz som to aj ja skusal. Problem je to,ze ak nastackujes a zrovnas viac fotiek pri iso200 alebo 400,tak ich sice dokazes zrovnat. Problem vsak nastane s popredim,kedze to sa nehybe. Nabuduce,ked sa ukazu hviezdy (co podla aladina tak skoro nebude) chcem ist skusit nafotit foto do stacku a popredie skusim poriesit vo fotosope (pouzijem popredie fotene na velmi dlhom case)
Bullshit.... na keru mariu si to fotil na to sumitko pri iso 3200??? ak mas tokinu 11-16, pri 11mm ohnisku natiahnes cas aj na 40s expoziciu, a staci ti uplne iso 1600... a fot do RAW, odsumuj priamo na mieste vo fotaku!!!
Bullshit.... na keru mariu si to fotil na to sumitko pri iso 3200??? ak mas tokinu 11-16, pri 11mm ohnisku natiahnes cas aj na 40s expoziciu, a staci ti uplne iso 1600... a fot do RAW, odsumuj priamo na mieste vo fotaku!!!
Jeden mi to odporučil, že on fotí na svojom starom Sony na 3200 a dá sa to zvládnuť a tak som to skúsil. Fotím do RAW a normálne mávam ISO na 1600. Nemožem dať 40s expozíciu lebo to fotím hlavne do timelapse a 50D neumožňuje mať expozíciu na 40s, len na 30s a potom je BULB. (nie su také podmienky aby som to za vykašľal na time lapse a išiel fotiť čisto len mliečnu dráhu, hlavne koli tomu). A odšumovanie tiež nemožem nastaviť lebo by sa rýchlejšie zahrial, odšumovanie by ešte trvalo dvojnásobok času expozície a a nakoniec by sa 50D ešte aj zahrial a začal by robiť vačší šum na neskorších fotkách.
Ak bude príležitosť, skvelé počasie tak berem 50D s Tokinou a idem fotiť čisto len nočnú oblohu a to možem potom aj nastackovať
Jeden mi to odporučil, že on fotí na svojom starom Sony na 3200 a dá sa to zvládnuť a tak som to skúsil. Fotím do RAW a normálne mávam ISO na 1600. Nemožem dať 40s expozíciu lebo to fotím hlavne do timelapse a 50D neumožňuje mať expozíciu na 40s, len na 30s a potom je BULB. (nie su také podmienky aby som to za vykašľal na time lapse a išiel fotiť čisto len mliečnu dráhu, hlavne koli tomu). A odšumovanie tiež nemožem nastaviť lebo by sa rýchlejšie zahrial, odšumovanie by ešte trvalo dvojnásobok času expozície a a nakoniec by sa 50D ešte aj zahrial a začal by robiť vačší šum na neskorších fotkách.
Ak bude príležitosť, skvelé počasie tak berem 50D s Tokinou a idem fotiť čisto len nočnú oblohu a to možem potom aj nastackovať
Na timelapse v noci si kúp 350d, vyber ir filter, a dorob chladič na snímač. A máš to bez šumu.. Alebo to urob na 50d a môžeš ísť aj do iso 6400
Miťo vraví dobre. Tých ISO 3200 je tak tak na TIMELAPSE. Je jednoduché cvaknúť pohyb hviezd ako čiarky pol hodinovou expozíciou na ISO 100 . Timelapse potrebuje bodové hviezdy a zároveň čo najlepšie exponovanú mliečnu dráhu, prípadne krajinku. A tam mi s Tokinou na 1100D vychádzali časy 30 sec na ohnisku 11mm (a to je 1100D na tom so šumom o niečo lepšie, ako 50D). Tie machule mi stále vychádzajú ako vedľajší produkt vysokého ISO/šumu. PS: na časy dlhšie, ako 30sec môžeš použiť časovač a tam si nastaviť čas expozície, počet expozícií, prestávku mezi dvoma expozíciami etc...
inak, netreba si nad tym prilis lamat hlavu, ide o celkovy dojem, hlavne filmovy, pokial je to pozeratelne, a nerusi to celkovu atmosferu, netrapil by som sa nad tym.. ved, nejdes vyhrat oscara ci? za dalsie, ani dokument timescapes od Toma Lowa, ktory bol toceny kamerou RED, ma svoje chybycky, hlavne pri nocnych foto/video....
Žlté machule na fotke?!
Fotím na 3200 lebo je celkom tmavo a potrebujem vytiahnuť viacej farby z Mliečnej dráhy?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa