Ahojte, kúpila som si Canon Powershot SX230 HS, zistila som, že pri fotení makra s bleskom sa mi spraví v pravom spodnom rohu čierny fľak...čím bližšie sa posuniem k veci, ktorú chcem cez makro odfotiť, tým väčší je fľak...Poraďte mi prosím, ak viete v čom to je.
treba zaostrit /namacknut spust/ na vec, ktoru chces fotit, potom prekomponovat /posunut fotoaparatom smerom vlavo hore/ tak, aby ten cierny flak bol mimo zaberu a exponuj /domackni spust/
treba zaostrit /namacknut spust/ na vec, ktoru chces fotit, potom prekomponovat /posunut fotoaparatom smerom vlavo hore/ tak, aby ten cierny flak bol mimo zaberu a exponuj /domackni spust/
Ty kokso, to si kde nastudoval? Cize ked si svietim celovkou nasadenou na siltacke na cestu a ten silt mi tieni, tak staci ukrocit do lava a tien zmizne? Ci?
Ty kokso, to si kde nastudoval? Cize ked si svietim celovkou nasadenou na siltacke na cestu a ten silt mi tieni, tak staci ukrocit do lava a tien zmizne? Ci?
Skúsil by som difúzorom vhodne rozptýliť záblesk, možností je viac: http://digital-photography-school.com/diy-flash-and-lighting-hacks-for-digital-photographers
Problém pri fotení makra
Prepáč, uťahujem si
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie