Ahoj foto cestovatelia...v máji idem na turistickú dovolenku na ostrovy Mauritiu + Reunion, články o cestovaní mám preštudované ale nedá mi spýtať sa či vás nenapadá ešte niečo užitočné čo by sa dalo pribaliť a nebolo by na škodu mať zo sebou (keby niečo)... momentalna zostava je EOS 1000D + EF 24-105 + statív (zapožičaný) +UV a polarizačný filter. 2 baterie a 2 karty. Nakoľko mám len jeden objektív mám/nemám pribaliť čistiacu sadu?
P.S. ak ste niekto bol v danej lokalite poradte čo sa oblatí vidieť? v turistických sprievodcoh je toho dost a za 10 dní sa to neda všetko stihnúť...
Tam pojde asi skor o prirodu, ako o architekturu, takze ten sirokac asi az taky kriticky nebude. Ja osobne by som urcite zobral makro objektiv. V tropoch je vela zaujimavych chromakov, ziab, chameleonov. 24-105 ma sice trocha lepsie zvacsenie ako je bezne, ale ak pribalis sadu medzikruzkov, tie nie su ani velmi drahe, su lahke a nezaberu vela miesta.
Proti malarii pomoze skor repelent, a moskytiera ako ockovanie. Proti malarii sa beru len tabletky a tie su take svinstvo a maju relativne nizku uspesnost ochrany. To ci ich brat stoji za zvazenie aj ak je v danej oblasti vyskyt malarie potvrdeny.
ja na dovolenkach používam výkonný kompakt a zrkadlovku+100mm makro objektív na detajly,stým si bohate vystačím. inač žena tam bola a žiadnu pliagu domov nedoniesla,je to civilizovaný svet a su tam vraj velmi privetivý a milí ľudia. prajem pekný výlet
Fto výlet
momentalna zostava je EOS 1000D + EF 24-105 + statív (zapožičaný) +UV a polarizačný filter. 2 baterie a 2 karty. Nakoľko mám len jeden objektív mám/nemám pribaliť čistiacu sadu?
P.S. ak ste niekto bol v danej lokalite poradte čo sa oblatí vidieť? v turistických sprievodcoh je toho dost a za 10 dní sa to neda všetko stihnúť...
Dakujem za rady
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa