Fórum » Canon fórum

Magic latern - záruka

navaras
2013-02-14 16:58:26+01
Zdravím vás,

Viem, že podľa oficiálneho vyjadrenia nahratím ML do zrkadlovky záruka padá.
Len mi nie je jasné, ako to môžu zistiť, ak pamäťovú kartu - na ktorej sa ML nachádza im v prípade uplatňovania záruky vlastne ani neodovzdávam.
Z toho čo som sa dočítal na ich stránke, ML je nadstavba pre firmware, tj. do oficiálneho firmwaru sa zapisuje len príznak BOOTDISK aby to bolo možné nainštalovať.
Tento krok - ako som sa dozvedel z iných stránok - je možné kedykoľvek vrátiť späť ...

Poprosím odpovede od ľudí, ktorý z tým majú skúsenosti.

Myslím, že táto téma by mohla pomôcť viacerým ...

inkubbus
2013-02-14 17:06:39+01
tým že si nahráš ML ešte záruka nepadá, ale ak by sa ti počas používania ML niečo s foťákom stalo tak tvorcovia ML sa dištancujú od toho aby si si u nich uplatňoval náhradu za škodu. až potom ti padá záruka podľa regulí (nesprávne používanie fotoaparátu) výrobcu. ...aspoň ja tomu tak rozumiem.

navaras
2013-02-14 18:59:14+01
vďaka za odpoveď
Takže ak to tam teda nahrám a pri nejakej poruche (nespôsobenej ML) to všetko dám do pôvodného stavu, nemal by byť problém pri záruke ?
Fotoaparát nemám ani mesiac, potrebujem však spraviť zábery, ktoré bez ML pôjdu len ťažko ...

piggee
2013-02-14 20:35:14+01
ML sa neboj, kludne pouzivaj kolko sa len da. ML funguje na automatickej inicializacii, takze sa v konecnom dosledku nejedna o ziadny priamy prepis firmware ako je tomu napr. pri jailbrake na iPhone...

om1ci
2013-02-14 21:15:17+01
ak sa ti fotak po nainsalovani ML nahodou pokazi a Ty uz nebudes moct prepisat vo fotaku na povodny firmware...potom v servise zistia ze tam bol ML a mozu ti spoplatnit opravu.

ado651
2013-02-14 22:19:24+01
Ahojte mam otazku , tento ML je len jedna verzia alebo ich je viac ? chcel by som to skusit hodit do C 60D .

piggee
2013-02-14 23:49:31+01
príspevok od: om1ci
ak sa ti fotak po nainsalovani ML nahodou pokazi a Ty uz nebudes moct prepisat vo fotaku na povodny firmware...potom v servise zistia ze tam bol ML a mozu ti spoplatnit opravu.
To je blbost, pretoze ML sa neinstaluje do fotoaparatu. Cela jeho instalacia spociva v tom, ze zapne automaticku inicializaciu firmware z SD karty a naloadovanie tohto firmware pri kazdom spusteni do pamate.

Napr. alfa verzia pre 5D mark III tento autoload ma este vypnuty, kedze sa jedna o alfu, tak pri kazdom spusteni fotoaparatu musis tento firmware akokeby vzdy updatnut z SD karty.

Takze ked to chces odniest do servisu, tak iba vyberies SD kartu

tankista95
2013-02-14 23:57:12+01
príspevok od: ado651
Ahojte mam otazku , tento ML je len jedna verzia alebo ich je viac ? chcel by som to skusit hodit do C 60D .
nastranke: http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki , mas uvedene pre ktore fotaky su ake verzie, a ak ide o zaruku, mal som 550 a vtedy davno ked sa zacala predavat magic nahradzal original firmware ale teraz sa iba doinstalovava, mal som to aj na 5d markII a pokazil sa cip, na jednej akcii mi laser odpalil pixeli a v servise nebol problem

om1ci
2013-02-15 07:52:53+01
príspevok od: piggee
To je blbost, pretoze ML sa neinstaluje do fotoaparatu. Cela jeho instalacia spociva v tom, ze zapne automaticku inicializaciu firmware z SD karty a naloadovanie tohto firmware pri kazdom spusteni do pamate.

Napr. alfa verzia pre 5D mark III tento autoload ma este vypnuty, kedze sa jedna o alfu, tak pri kazdom spusteni fotoaparatu musis tento firmware akokeby vzdy updatnut z SD karty.

Takze ked to chces odniest do servisu, tak iba vyberies SD kartu
Netáraj, nie je to blbosť. Alfa verzie , napr pre 5 MK III, alebo napr pre 7D, ÁNO ako píšeš.
Ale stabilná verzia funguje ako som napísal a ak sa ti foťák pokazí, tak že už nemôžeš vrátiť nazad pôvodný originál Canon firmware, v servise zistia že si tam ML používal.

piggee
2013-02-15 08:45:43+01
príspevok od: om1ci
Netáraj, nie je to blbosť. Alfa verzie , napr pre 5 MK III, alebo napr pre 7D, ÁNO ako píšeš.
Ale stabilná verzia funguje ako som napísal a ak sa ti foťák pokazí, tak že už nemôžeš vrátiť nazad pôvodný originál Canon firmware, v servise zistia že si tam ML používal.
Hej? A podla coho to zistia?? Najdi! https://bitbucket.org/hudson/magic-lantern/src

quintes
2013-02-15 08:47:51+01
ML je len na sd karte, ak dám do 60d čistú sd kartu, funguje klasicky, bez ML menu. A ešte sa mi nestalo, aby sa niečo pokazilo či zaseklo. Používam ho už viac ako pol roka.

ado651
2013-02-15 09:38:35+01
príspevok od: tankista95
nastranke: http://magiclantern.wikia.com/wiki/Magic_Lantern_Firmware_Wiki , mas uvedene pre ktore fotaky su ake verzie, a ak ide o zaruku, mal som 550 a vtedy davno ked sa zacala predavat magic nahradzal original firmware ale teraz sa iba doinstalovava, mal som to aj na 5d markII a pokazil sa cip, na jednej akcii mi laser odpalil pixeli a v servise nebol problem
Okej , vdaka aa to s tými vypalenymi pixelmi by ma zaujímalo , kamoš fotí v clube a pri točení videa mu laser vypalil pixely na 7D a neskor bohuzial aj na 5Dmk2 , je moznost len vymenit snimac , alebo tie pixely sa daju ,,opravit,, .. ?

om1ci
2013-02-15 11:00:55+01
ja netvrdím že kvôli ML sa ti foťák pokazi,alebo že v servise ak to zistia budeš mať v záruke problém, ale môže sa to stať, aj pokazenie a aj neuznanie záruky.
Aj ja som používal na 50D ML a všetko bolo OK.
A to že si používal ML sa dá zistiť.
Samozrejme ak dáš čistú kartu, tak máš fotťák s pôvodným firmware.
Ale fotoaparát, jeho firmware, je zmenené aby najskôr ošahalo CF/SD a prípadne natiahlo FW z karty.
Čo štandart FW nemá a tak servisman to môže považovať za zásah, na základe ktorého Ti už neuzná záruku. Nemusí - môže.
mne je to ale úplne jedno, nebudem sa tu o tom dohadovať.
ČAV

vd
2013-02-15 11:31:50+01
ja som dal ML na 50D a po par minutach videa mi vymlati originalnu bateriu. inak je to fajn nastroj, nepocul som, ze by niekomu vybuchol fotak. vraj o tom nepoculi ani na inych forach...

tankista95
2013-02-15 13:20:30+01
príspevok od: ado651
Okej , vdaka aa to s tými vypalenymi pixelmi by ma zaujímalo , kamoš fotí v clube a pri točení videa mu laser vypalil pixely na 7D a neskor bohuzial aj na 5Dmk2 , je moznost len vymenit snimac , alebo tie pixely sa daju ,,opravit,, .. ?
tak ak su este v zaruke tak sa to oplati vymenit na zaruku ak niesu v zaruke da sa premapovat pixily, das namiesto objektivu iba kritku a das bulb a nechas cca 35 sekund ak to nepomoze treba zajst do servisu ale vymena snimaca sa neoplati kedze mi povedali ze na 5dm2 stoji snimac okolo 1200. treba mat nasadeny filter a netreba tocit na plnej diere

tankista95
2013-02-15 13:23:15+01
príspevok od: vd
ja som dal ML na 50D a po par minutach videa mi vymlati originalnu bateriu. inak je to fajn nastroj, nepocul som, ze by niekomu vybuchol fotak. vraj o tom nepoculi ani na inych forach...
tak mne nieco podobne robi ale vo vypnutom stave ak necham fotak lezat v batohu dva dni a je tam karta s ML tak je baterka vybita a ak je tam cista karta tak baterka je na 98% cca podla toho ci bola nabita alebo nie.

vd
2013-02-15 13:50:06+01
tak mne nieco podobne robi ale vo vypnutom stave ak necham fotak lezat v batohu dva dni a je tam karta s ML tak je baterka vybita a ak je tam cista karta tak baterka je na 98% cca podla toho ci bola nabita alebo nie.
ja mam ML kratko, ale takto nejak to funguje aj mne. vymlati sa aj ked je vypnuty...dik za potvrdenie mojej domienky

tankista95
2013-02-15 13:56:22+01
ja mam ML kratko, ale takto nejak to funguje aj mne. vymlati sa aj ked je vypnuty...dik za potvrdenie mojej domienky
neni zac, idem kupit 5dm3 tak dam vediet ci to funguje aj tam tak

vd
2013-02-15 14:57:50+01
neni zac, idem kupit 5dm3 tak dam vediet ci to funguje aj tam tak
jj, super. na mk3 sa chystam aj ja. primarne netocim, takze ML pojde prec... dik

piggee
2013-02-15 16:25:08+01
jj, super. na mk3 sa chystam aj ja. primarne netocim, takze ML pojde prec... dik
mne funguje ML na oboch 5d mak III bezproblemovo, jedine tam este neni spraveny autoboot a par drobnosti, ale na vacsinu veci funguje dobre, bez nejakeho padania..
Inac aj tak na mark III potrebujes inu verziu ML ako na ine modely...

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()